Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuvankaunis Pohjois-Irlanti on saanut nostetta matkailulleen Game of Thronesin myötä.
Kuvankaunis Pohjois-Irlanti on saanut nostetta matkailulleen Game of Thronesin myötä.
· Napsun toimitus

Game of Thrones päättyy mutta hittisarjan kuvauspaikat Pohjois-Irlannissa muutetaan turistikohteiksi

Suosikkisarja Game of Thrones tulee päätökseensä ensi vuonna. Pohjois-Irlannissa sijaitsevia sarjan kuvauspaikkoja muutetaan kuitenkin turistikohteiksi, missä sarjan ystävät voivat vierailla Game of Thrones -tunnelmissa.

HBO:n hittisarja Game of Thronesin pääasiallinen kuvauspaikka on ollut Pohjois-Irlanti, mikä on saanut sen suosiosta todellisen piristysruiskeen matkailulleen. Turistien määrä maassa on kasvanut Game of Thronesin myötä valtavasti.

Game of Thrones tulee päätöksensä vuonna 2019. Tämän myötä osa sarjan kuvauspaikoista muutetaan turistikohteiksi, joissa George R.R. Martinin luoman tarinan ystävät voivat vierailla tutuissa tunnelmissa.

Game of Thronesissa maisemat Talvivaarasta pohjoiseen näyttävät oikeassa elämässä tältä.
Game of Thronesissa maisemat Talvivaarasta pohjoiseen näyttävät oikeassa elämässä tältä.

Julkistetun tiedon mukaan suunnitelmissa on kehittää turistinähtävyys, jossa sarjan ystävät voivat vierailla aidolla kuvauspaikalla ja todellisissa lavasteissa. Lavasteiden luvataan olevan “kooltaan suurempia kuin mikään vastaava tähän mennessä”. Kohteissa on tarkoitus päästä konkreettisesti kuristamaan sarjan tekoon, tutustua siihen, mitä kaikkea kohtausten kuvauksen todella vaativat. Luvassa on myös sarjaan liittyviä pukuja, aseita ja muuta rekvisiittaa.

Teema ei ole Pohjois-Irlannissa aivan uusi, sillä jo aiemminkin Game of Thronesin ystävät ovat voineet tutustua sarjan tunnelmiin esimerkiksi Wardin linnassa. Historiallinen linna tiluksineen nähtiin Game of Thronesin ensimmäisellä tuotantokaudella Starkin suvun omistamana Talvivaaran linnana.

Cushendunin historiallinen luola nähtiin Game of Thronesissa varjohirviön syntyluolana.
Cushendunin historiallinen luola nähtiin Game of Thronesissa varjohirviön syntyluolana.

Suunnitteilla on tarjota turistikierroksia Linen Millin studiolla, joka sijaitsee Banbridgen kaupungissa. Studio on toiminut kuvauspaikkana esimerkiksi sarjassa nähtävälle Vuolasvirralle (Riverrun). Muita suunniteltuja kohteita ovat Linen Millin ja jo olemassaolevan Wardin linnan lisäksi paikat, jotka sarjassa on nähty Yövartion linnana (Castle Black) ja Kuninkaansatamana (King’s Landing).

Lähde: Travel + Leisure, kuvat: Tourism Northern Ireland

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.