Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bulgaria nostaa profiiliaan viinimatkailumaana. Kuva: Dreamstime
Bulgaria nostaa profiiliaan viinimatkailumaana. Kuva: Dreamstime

Bulgaria nostaa profiiliaan viinimatkailumaana

Bulgaria ei jokaiselle välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun ajattelee viinimatkailua. Maalla on kuitenkin yli tuhannen vuoden mittainen historia viinin tuotannossa ja parin hiljaisemman vuosikymmenen jälkeen se on jälleen nostanut profiiliaan myös viini- ja ruokamatkailijoiden kohteena.

Muinaiset traakialaiset käyttivät viiniä tärkeänä osana uskonnollisia rituaalejaan sekä keinona kommunikoida jumalien kanssa. Tästä todistavat monilta puolilta Bulgariaa löytyneet pyhäköt viinin tarjoilemiseen ja nauttimiseen tarkoitettuine astioineen.

Nykypäivänä bulgarialaisia laatuviinejä on saatavilla ympäri maailman ja monet niistä ovat menestyneet kansainvälisesti. Myös viiniturismi on alkanut lisääntyä ja useat Bulgarian viinitiloista järjestävätkin nykyisin maistajaisia ja erilaisia tapahtumia, missä heidän uusia ja parhaita tuotteitaan on esillä ja maisteltavana.

Bulgaria on jaettu viiteen viinintuotantoalueeseen: pohjoiseen, eteläiseen, itäiseen, lounaiseen ja Balkanin alapuoliseen. Maassa on myös lukuisia paikallisia viinilajikkeita kuten luoteisosassa kasvava Gamza ja yksi Bulgarian vanhimmista lajikkeista, Pamid.

Bulgarian lukuisten ruoan ympärille järjestettävien festivaalien lisäksi maassa on myös viinifestivaali, Sea of Wine, joka järjestetään vuosittain elokuussa Pomorien rannikkokaupungissa.

Maan ainoa viinimuseo sijaitsee Plevenin alueella Kaylakassa.

Lähde: World Travel Market 2016 London, Bulgariatravel.org

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.