Islannin kaunis luonto kiehtoo ja houkuttelee turisteja.
Islannin kaunis luonto kiehtoo ja houkuttelee turisteja.
· Skye Borg

Matkailun trendit - 2017 kiinnostavimmat matkakohteet

Matkailun ammattilaistapahtumassa World Travel Marketissa käytiin läpi vuoden 2017 tulevia matkailutrendejä. Vaikka vanhat tutut matkakohteet pitävät edelleen pintansa, on näiden rinnalle nousemassa kourallinen maita, jotka tulevaisuudessa ovat entistä suositumpia.

Vuoden 2017 trendikkäimmiksi maiksi on nimetty Kiina, Intia, Islanti sekä Kuuba. Ne kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, kiitos uusien lentoreittien, julkisuuden sekä alati vaihtuvan maailmanpoliittisen tilanteen. Esimerkiksi Kiinan ja Iso-Britannian välinen lentoliikenne on uuden sopimuksen myötä tulossa kaksinkertaistumaan.

Noin puolet kaikista matkanjärjestäjistä haluaa, ja odottaa, järjestävänsä enemmän matkoja näihin neljään maahan tulevan vuoden aikana. Tätä tukee myös kysely, joka osoitti että brittimatkustajien kiinnostuksen kohteiden kärjessä olivat juuri nämä samat neljä maata. Peräti 39% vastaajista kertoi Islannin olevan kiinnostavin matkakohde tällä hetkellä, kun taas Kuuban mainitsi 24% vastaajista.

Intian suosio turistikohteena on kasvanut reilusti viimeisen kolmen vuoden aikana.
Intian suosio turistikohteena on kasvanut reilusti viimeisen kolmen vuoden aikana.

Viime vuonna Intiassa kävi n. 870 000 brittituristia. Kasvu ei ole laantunut - kolmen viime vuoden aikana kasvua on ollut lähes 100 000 kävijän verran. Suosituimmaksi alueiksi ovat kasvaneet Delhi, Agra ja Jaipur sekä Goa ja Kerala.

Islannin odotetaan toivottavan tervetulleeksi kaksi miljoonaa matkailijaa vuonna 2017 - noin viisi kertaa enemmän vuoteen 2010 verrattuna. Lentoreittejä on lisätty mm. Skotlannin ja Islannin välillä, ja islantilaiset jalkapallofanit Euro 2016 -turnauksessa ovat hurmanneet britit täysin - tehden yllättäen Islannista entistä kiehtovamman matkakohteen ympäri maailmaa. Myös revontulet, ja niiden tämänvuotinen näkyvyys mediassa, ovat nostaneet kiinnostusta.

Kuuban turistimäärän odotetaan nousevan hurjasti, kun myös amerikkalaisturistit toivotetaan maahan tervetulleiksi.
Kuuban turistimäärän odotetaan nousevan hurjasti, kun myös amerikkalaisturistit toivotetaan maahan tervetulleiksi.

Kuuba on askel kerrallaan antanut enemmän jalansijaa matkailulle, antaen mm. luvan kahdeksalle Yhdysvaltalaiselle lentoyhtiölle toteuttaa säännöllisiä lentoreittejä maiden välillä. Kuuba on ollut turistien suosiossa jo pitkään; varsinkin maan all-inclusive hotellikohteet ovat olleet erittäin kysyttyjä.

Osaa matkailijoista ajaa myös kiire: pelkona on, että rajojen avautuessa enemmän ja amerikkalaisten turistien tulviessa paikalle, maa menettää osan vetovoimastaan ja luonteestaan.

Lähde: World Travel Market Industry Report 2016

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.