Tapaksia
Tässä blogissa Barcelonan vinkkejä (ruoka, hotelli, nähtävyydet...)
Marmari
"The southern part of Evia is dominated by the two ports Karystos and Marmari both with a ferry link to the Athenian port Rafina.
Many Athenians make a weekend crossing to escape from their busy metropolis.
Karystos is the best of the two and lies in a wide bay with a Venetian style port and the fortres Boutzi. This is a picturesque fishing village.
Mamari is less attractive but from here excursionboats depart to the green islands Megali Petali and Xero in between Evia and the mainland."
...
Kuten yllä kerrotaan: Olimme Marmari -satama-kylässä viikon verran. Se on, kuten yllä kerrotaan, hiukan vaatimattomampi ja ei niin turistipaikka. Mutta jos pitää rauhallisesta elosta, tavallisesta kreikkalaisesta ruosta, paikka on mainio vaihtoehto.
Uimarannat ovat joskus tuulisia, mutta pohjat uimakelpoisia.
Ja Kreikkalaiset ovat tottuneet turisteihin. Niin ollen on helppo mukautua joukkoon.
Paikallistyylinen ravintola
Münchenin kävijöille voin lämmöllä suositella aivan viktualmarktin kupeessa sijaitsevaa pientä baijerilaistyyppistä ravintolaa, Bratwurstherzliä! www.bratwurstherzl.de/
Paikka on kuulunut jo vuosien ajan suosikkeihimme, sillä annokset ovat paikalliseen tylliin yksinkertaisia ja edullisia, sekä suussa sulavan herkullisia!
Paikan tunnelma on viehättävä. Tuvassa on pitkät pöydät ja kun istut tyhjään pöytään niin eipä aikaakaan, kun huomaat pöydän jo täyttyneen kohteliaista, oluttaan nauttivista herrasmiehistä ;)
kannattaa testata bratwurstit perunasalaatilla (tai hapankaalilla!).
Vanhakaupunki Rodos
Kannattaa ruokailut ja juomiset hoitaa muurien ulkopuolella , jos haluaa laatua eikä yllätyksiä laskuissa Varsinkin jos baarin edessä on muutama iso papukaija joilla houkutellaan ihmisiä paikalle ja joita saa ilmaiseksi kuvata omilla olkapäillä etc. Aukio reunassa oli tällainen paikka ja olutta tilatessa otin normal. kokoisen niin pöytään tuotiin 1 litran tuoppi, laskussa se tarkoitti 15 euroa, onneksi en tilannut isoa olutta. Toisena päivänä jokin ruokapaikka toimitti pöytään melko vaihtelevanlaatuista syötävää, pizzat olivat ainoat hyvät ja meitä oli 10 henk. Muualla Rodoksella oli parempi ruoka ja muutenkin hommat hoidettiin tyylikkäästi. -Marko.
Ravintola pizzeria Kastri
Merinäköala, sijainti melko lähella hotelli Epsilonia ,Epsilonista Falirakinsuuntaan, ruoka oli laaadukas isolle seurueelle 10 henk. jossa kaikki olivat tyytyväisiä, itse söin perinteistä kreikkalaista Gyrosta josta tässä ravintolassa löytyi listalta kokin oma versio nimellä Gyros Metaxa , olin enemmän kuin tyytyväinen. Hyvä palvelu kruunasi illan ja pakko tässä yhteydessä mainita että aurinkomatkojen suosittelema Restaurant Ilios joka sijaitsee aivan naapurissa ei yltänyt samalle tasolle. Asiakkaita ei ollut kovin paljon mutta ei kannata mennä merta edemmäs kalaan.
- Marko .
kallista syömistä
Edullista ruokapaikkaa ei löytynyt viiden päivän loman aikana.
Muutama lounas oli todella maukas - suorastaan elämyksellinen. Kongens Nytorvilla tavaratalon kellarissa sai lounaan 125 kruunuun, ja se maistui! Tivolin edessä kadun puolella terassilla sai myös hyvin maukkaan lounastarjouksen noin 90 kruunuun, ja maistui!
Jossain matkakirjoissa suositeltiin Ankaraa kehuen runsasta buffettia ja edullista viiniä. Kaikki salaatit olivat majoneeseineen kaikkineen tarjolla lämpimällä pöydällä kuumassa huoneessa, niin että majoneesin pelko jo rajoitti valikoimaa. Lämminruokia kuvaisin sanalla mössö. Sitä en osaa sanoa, onko 129 kruunun viinipullo edullinen.
Västerbrossa torin reunalla oli monta kivan näköistä ruokapaikkaa. Kokeilimme Obelixissa dagens ret -annosta 65 kruunulla. Ehkä sitä voisi jo pitää edullisena.
Muuten tähänastisista kokemuksista vain Pariisin ruoan ja juoman hintataso ylittää Kööpenhaminan.
Merirosvot ryöstivät torilla
Raatihuoneen torin terassilla merirosvoiksipukeutuneet tyrkyttävät ruokaa ja juomaa.
Mauton kuiva kanavarras, riisikeko, pari kurkkusuikaletta ja salaatinlehti + kastikkeena SINAPPIA pikkukipossa lautasen keskellä yhteensä noin 18€. Annos oli pieni.
Mahtava ravintola
Ravintola RED Rodoksen kaupungissa on aivan mahtava. Tilat ovat viihtyisät ja modernit. Henkilökunta todella vilpittömän ystävällistä ja palvelualtista. Ruokalista sopivan kokoinen ( ei liikaa valinnanvaraa niinkuin monissa muissa ko. kaupungin ravintoloissa). Ja ruoka on todellakin loistavaa. Hyvä hinta-laatusuhde. Suosittelen tätä kyseistä ravintolaa kaikille rodoksella kävijöille.
Hell Hunt eli Hellä Susi
Jos haluatte syödä edullista ja maittavaa ruokaa niin Vanhan Kaupungin Hell Hunt on oiva valinta. Etenkin kanafilee riisin ja mangokastikkeen kanssa oli viedä kielen mennessään. Kana todella mehukasta ja suussa sulavaa. Pub tarjoaa erittäin laajan olut ja siiderivalikoiman, myös oman panimon tuotteita. Meidän 3-henkinen perhe söi ja joi hyvin yht. 26 eurolla. Paikkahan on kuin brittipub joten hienompaa ravintolaa etsivien ei kannata Hell Huntiin eksyä.
Hyviä ruokapaikkoja
Olen syönyt esim. Just for youssa useamman kerran, pääkadun varrella, ja kolme muutakin paikkaa tuli tutuiksi. Liekö syynä se että paikallinen ystävä tiesi mistä löytää suomalaiselle vatsalle sopivan puhtaan paikan. Yleensä for youssa söin pizzaa, muissa paikoissa koftaa joka on todella ihanaa, salaatin ja jonkun tulisen salaatin ja uunituoreen leivän kanssa. Myös grillattu kananpuolikas meni. Paikkojen nimiä en muista, mutta otan selvää.
Hotellissa ja apartementoksessa
Olen käynyt nyt kaksi kertaa puolenvuoden sisällä egyptissä. Voisin sanoa että maasta ja sen tavoista kannattaa ottaa mahdollisimman paljon selvää ennen lähtöä ettei tarvitse kirjoittaa tuollaisia valitusvirsiä... Kummallakaan kerralla en saanut vatsatautia (käsienpesua ja käsidesiä). Turismi on elanto, joten tyhmä se on joka maksaa. Tinkiä pitää ensin puoleen ja sitten juodaan teetä ja neuvotellaan asioista ja hinnoista. Kiirettä ei saa olla. Sieltä löytyy myös kauppoja joissa on aika kiinteät hinnat. Jos sinulla on paikallinen tuttava, hinnat putoavat vielä roimasti. Opettelin paikallisia sanoja esim la tarkoittaa ei ja la sukrah on ei kiitos jne. Se auttaa huomattavasti. Ohi kauppiaista pääsee kävelemällä vaikka päin jos ei kiellot mene perille. Olimme tyttöystävän kanssa siellä, molemmat vaaleita, mutta ei ne ukot ahdistele jollei halua. Maassa maan tavalla ja kännissä ei kannata olla. Jos jonkun mielestä siellä on likaista, silloin kannattaa mennä espanjaan. Aion mennä vielä tulevaisuudessa monen monta kertaa, hyvän asunnonkin saisi 20000€. Olen käynyt monissa maissa, mutta egyptin ilmasto on ihana ja olen rakastunut maahan.
ruokailusta
Meidän ruokamme maksoivat joka ravintolassa noin 5euroa per naama. Kallein ruokalaskumme oli 23,14. Johon kuului: kaksi annosta Taimenta (+kasvikset ja perunat) 2 lasia viiniä, yksi pepsi 0.33L ja 2 jälkiruoka drinkkiä.
Vaikka halvalla pääsimme, ruoka oli todella hyvää jokapaikassa! Ja annokset valtavan isoja, en kertaakaan jaksanut syödä koko annosta.
Bratislavassa kannattaa etsia paikallisten suosimia ravintoloita, siellä hinta on kohdallaan. (Toisin kuin vanhan kaupungin ravintoloissa perus salaatin hinta näkyi olevan jo 12euroa. )
Kahvilassa cappucino maksaa noin 1.40€, viinilasi oli 0.60-1.30€.
Old Estonian
Kävimme vomoni kanssa 9.7.2013 illalla syömässä Raatihuoneen Old Estonian ravintolassa.
Tilasin pippuripihin ja uuniperunat. Pippurikastike oli hirveätä paksu kylmää valmiskastiketta ja uuniperunoita vain muutama lohko. Kun valitin tarjoilijalle että kastike liian paksua, niin hetken kuluttua tuotiin uusi "normaalin" oloinen kastike erillisessä kupissa.
En suosittele kellekkään ko. ravintolaa hinta tosi törkeä eli pippuripihvi 26,90 ja siihen perunat 4,90 eli kallein tämäntasoinen ruoka jonka olen Tallinnassa syönyt ja tosi "ala-arvoinen" annos.
Halpaa ja hyvää
Heinäkuussa 2013 ravintoloiden hinnat olivat Gdanskissa suunnilleen samat zlotyissa kuin Helsingissä euroissa. Tuoppi olutta maksoi alkaen 5 zlotya (eli 1,20€). Ravintoloissa oli usein ilmoitettu kalan hinta per 100g (kalasta riippuen noin 7-12 zlotya/100g). Söin parisataa grammaa ruijan pallasta lisukkeineen ja hinta taisi olla kahdenkymmenen zlotyn paikkeilla (5€). Naudanliha oli huomattavasti hintavampaa kuin kana tai porsas, mutta hienommissakin ravintoloissa sai pihviä kymmenen - kahdenkymmenen euron hintaan. Paikalliset ruoat, pastat, mm maksoivat viitisen euroa/annos kivoissa ravintoloissa. Paikallinen perinneruoka "bigos" (porsaanlihaa, kaalia, sieniä, sipulia) maksoi 10 zlotya eli alle 2€. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.
epäystävällistä palvelua, hyvää palvelua
Asuimme viikon hotelli Esperiassa, siellä hyvä palvelu... kun nuoret metelöivät illasta aamuun, se loppui, kun respa sai asiasta tiedon ja pojat varoituksen. Ihana miestarjoilija teki meille hyviä coctaileja.
Demiksen palvelu myös hyvää, siellä tuli juotua muutamat Juhla Mokat, sekä kerran syötyäkin.
Mutta kun menimme Finn Cafeen... joka on erittäin KALLIS kahvipaikka.. vaalean tukevahkon vanhemman naisen palvelu oli todella alaarvoista...töykeätä ja huonoa. Oli kiire tupakalle.Kaverini halusi lähteä pois mutta joimme kuitenkin kahvit ja söimme kalliit leivokset. Toista kertaa eivät rahamme menneet sinne.
Samoin keskustan lähellä oleva ravintola Anticue siellä ruoka kallista ja raakaa, kun sanoimme asiasta, ei ollut hyvä asia, palvelu muuttui todella huonoksi.
Onko Kreikkalaisilla tähän varaa???
Victoria ravintolassa hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa.
Samoin kaikissa pienissä kojuissa ruoka ja palvelu hyvää.
Ennen myyjät paljon ystävällisempiä.