Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Australiassa

Cronulla ja Bondi

Vieras    01.12.2013    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Kävimme Sydneyssä 8/2012, nähtävyyksiä ja ihmettelemistä kaupunki tarjoaa reilusti: on rantoja, museoita, Harbour bridge kiipeilyä, tower eye, akvaario, Rocksin kaupunginosa ym ym. Julkinen liikenne oli helppoa käyttää kun osti lipun jolla saa käyttää kaikkia julkisia, myös kaupungin lautat ( vihreät) kuuluvat sen piiriin. Lautalla pääsi helposti circular quayn asemalta lahden toiselle puolen, eläintarhaan ja mukavahan niillä oli ajella huvikseenkin lahdella. Ostoskeskukset menivät melko aikasin kiinni (klo 18:00) kaupat olivat n. 23:00 auki. Hintataso oli keskustan liepeillä jonkin verran kalliimpi kuin suomessa, esim 0,5l cola 4 AUD, cappucino+kakunpala 10 AUD mutta sivummalla missä mekin asuttiin (cronulla beach) oli halvempaa. Lämpötilat olivat elo-syyskuun vaihteessa 20 C asteen molemminpuolin päivisin.

Mona Art museo

jumppis    17.11.2012    Hobartin nähtävyydet    Hobart

Kannattaa käydä tutustumassa modenin ja uuden taiteen museoon jonne pääsee Hobartin satamasta katamaraanilla. Museo on uhkapeleillä omaisuuden tehneen miehen lahjoitus jälkipolville, joita hänellä itsellään tosin ei ole. Sisäänpääsymaksua ei ollut tosin kyyti maksaa vähän. Varsinainen museo on useita kerroksia korkea luola. Siellä on myös hissit huonojalkaisia varten. Nätävää oli muumioista torttuihin joita oli muutama sata kipsiin ikuistettu seinille.

www.mamamia.com.au/relations...gina-nsfw/

Arve Loopin aarniometsä

jumppis    06.05.2011    Tasmanian nähtävyydet    Tasmania

Airwalk silloilla kävellen pääsee tutustumaan suuriin puihin ja Tasmanian kasvillisuuteen. Suurimmat puut ulottuvat yli 90m korkeuteen ja ovat 6,2m paksuja.

Tippukiviluola

jumppis    06.05.2011    Tasmanian nähtävyydet    Tasmania

Hastingsin tippukiviluola on 460milj. vuotta vanha luolasto. Vikuttava paikka eteläisessä Tasmaniassa. Sen asukkaita ovat hämähäkit jotka syövät urospuolisen kumppanin parittelun jälkeen. Mukamas on häviämässä laji sukupuuttoon. Olisko urokset alkaneet laistaa velvollisuuttaan?

Manly

Vieras    05.11.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Tosiaan kokemisen arvoinen paikka. Niin kuin koko Sydney. Aikaa oli vain yksi päivä eikä siinä ehtinyt kuin hipaista nähtävyyksiä. Kuitenkin kannatti. Suosittelen

Sydneyn oopperatalo

söpö    31.03.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Olin Australiassa matkailemassa, Cairns nimisessä kaupungissa kuukauden ajan, mutta lopussa kävin myös Sydneyssa. Menin turistiristeilylle joka kiersi oopperatalon, suosittelen kaikille katsottavaksi tätä upeaa nähtävyyttä :)

Mcleods daughters

nopa    12.03.2009    Adelaiden nähtävyydet    Adelaide

unohtumaton matka McLeodin tyttärien kuvauspaikoille! Aika karua, en ainakaa haluis asua siellä! Adelaidekin oli kiva kokemus

Merimuseo

jumppis    23.02.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Museossa mm Endeavour (repsica) Kapteeni Cook'in aluksesta.

"Olympia stadion 2000"

jumppis    23.02.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Sinne pääsee laivalla tai junalla keskustasta

Manly

jem    12.01.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Manly..aah..aivan paras paikka..ilmapiiri rento ja letkeä, kaunis ranta, ihana lauttamatka takana..kannattaa käydä..jopa enemmän kuin Bondi Beachillä! Saa kauniita taidekuvia lautalta otettuna iltahämärässä Opera Housesta ja sillasta.

Jokiristeily

jem    12.01.2009    Brisbanen nähtävyydet    Brisbane

BRISBANE on TODELLA kaunis kaupunki..erityisen ihana on Ferry joka kulkee kanaalia pitkin joka pv aika myöhaan..siihen voi hypätä kyytiin ja taas pois jos on ostanut passin..ei ollut edes kallis..iltavalaistuksessa erityisen hohdokasta :)

Moreton Island

Vieras    11.11.2008    Brisbanen nähtävyydet    Brisbane

Päiväretki Moreton Islandille:

- kannattaa mennä päivän ensimmäisellä lautalla klo 7 aikaan (saa nauttia rauhallisesta aamusta) esim. Tangalooma Wild Resortin lauttaa ($40/hlö)

- kannattaa paikka lautalle varata hyvissä ajoin etukäteen (turisti-info auttaa).

Loma-aikoina on ruuhkaa. Viimeiselle lautalle jääminen (n. klo18:30)maksaa erikseen (2008) n. $50/hlö lisää mutta silloin näkee lauttarannassa rantaan uivien delfiinien syötön ja erillisestä maksusta myös siihen voi osallistua. (Delfiinit ovat meressä eläviä, ei altaassa.)

Oikein ihana paikka, suosittelen lämpimästi Brisbanessa vieraileville. Pitkää rantaviivaa silmän kantamattomiin, rauhallista. Samalla näkee miten aussit viettävät rantaelämää: Autolautalla saarelle, neliveto-autolla rannalle, ajetaan rannalla ja katsotaan sopiva paikka leirille ja sitten grillit ja katokset autosta puiden suojaan ja sitten vaan uimaan, chillaamaan ja barbeque -partyjä pitämään.

Puistot Darwinissa

Vieras    10.06.2008    Darwinin nähtävyydet    Darwin

Darwinin lähellä on mielenkiintoinen puisto,krokotiilipuisto. Siellä on eri altaissa monen kokoisia krokotiileja. Satuin paikalle näiden "viehättävien" eläinten ruokinta-aikaan. Samalla kun hoitaja ruokki niitä, hän kertoili krokotiileista yhtä ja toista. Krokot osaavat hypätä korkealle vedestä, kun niille tarjotaan kananraatoa, joka riippuu siiman päässä. Siima on tietenkin vavan nokassa. Se on kuin onki ikään. Puiston myymälässä on kaupan krokotiilin nahasta tehtyjä esineitä, kuten vöitä ym. Hinnat olivat kuitenkin melko korkeita. Siellä oli myös krokotiilin pesä, jossa munia. Hoitaja toi minulle kaksi pientä krokotilia, yksi kumpaankin käteen ja otti kuvan minun kamerallani. Elävän krokotiilin poikasen iho oli tosi pehmeä.

Toinen mielenkiintoinen puisto on Botanic Garden, jossa on noin 400 erilaista palmulajia eri puolilta maapalloa.

Moretonin saari

Vieras    12.02.2008    Brisbanen nähtävyydet    Brisbane

Olimme siellä kolme päivää, asuimme aivan mahtavassa talossa jonka olimme vuokranneet. Näimme joka ilta delfiinejä turkoosin värisessä meressä. Vietimme päivät snroklaamassa kauniita kaloja ja ottamassa aurinkoa. Hurjemmat kävivät kokeilemassa riippuliitämistä, aivan mahtava kokemus!

Maailman suurin kivi

Lea    23.01.2008    Ayers Rockin nähtävyydet    Ayers Rock

Vuonna 2003 Ayers Rockin (Uluru) päälle pystyi vielä turistit kiipeämään. Australian alkuasukkaat ei tykää siitä, koska kivi on heille pyhä. Moni on myös kuollut kiivetessään, sillä se on aika vaarallista ja tarvii fyysistä kuntoa. Saakohan sinne nykyään kiivetä? Se on kyllä aika upee, ja muuttaa väriä auringon mukaan..

Oletko vieraillut Australiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.