Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Letojannista

Rauhallinen lomakohde omatoimimatkaajalle

Irene    11.11.2012    Letojannin muita vinkkejä    Letojanni

Letojannissa on omatoimimatkaajille hyviä ja edullisia majoituspaikkoja HomeAway -sivulla.

www.homeaway.fi/search/keywo...:Letojanni

Kylässä voi ensin levätä ja rentoutua rauhassa kauniissa ympäristössä.

Vuokraamalla auton pääsee tutustumaan päiväretkillä saaren eri kaupunkeihin ja kyliin helposti. Bussiyhteydet toimivat myös. Sisilia on kolmion mallinen saari.

Suosittelen saaren retkikohteiksi saaren itäsivussa Catanian rannikolla Letojennista vähän etelään päin olevaa sisialialaisten suosikkia, kaunista Taorminan kaupunkia sekä Castelmolan ihastuttavaa kylää Taorminan yläpuolella. Molempiin ehtii tutustua päivän aikana.

Castelmolaan voivat hyväjalkaiset halutessaan kiivetä, vaikka on matkaa ja on korkealla. Sinne menee myös linja-auto. Castelmolassa on haukkaesityksiä, museo, pikku liike ja kahvila. Pois kannattaa patikoida toista reittiä portaita ja polkuja pitkin takaisin Taorminaan. Isot vesipullot mukaan helteellä.

Taorminassa on arkeologinen museo ja uintipaikat ovat alakaupungissa, jonne pääsee funicula -hissillä pikkurahalla.Taorminasta lähtee linja-autoja Sisilian eri kaupunkeihin.

Pohjoissivulla on Monrealen pikku kylä noin viiden kilometrin päässä pääkaupungista Palermosta. Siellä on pienenpienillä mosaiikeilla koristeltu upea katedraali, jonka takia sinne mennään.

Monrealen ja Palermon välissä on vaikuttava, kaunis luostari.

Sitten historialliseen Palermoon, jossa on hienot katedraalit ja paljon muuta. Yksi päivä ei riitä Palermon tutkimiseen.

Pohjoissivulla edelleen itäänpäin on Cefalu, joka on suosittu matkailukohde myös Suomesta järjestettynä. Cefalussa on vanha kaupunginosa, jossa kannattaa käydä. Siellä aistii historiaa. Uimavarusteet mukaan retkelle.

Viehättävä yliopistokaupunki Messina itäkulmassa, josta voi halutessaan lautalla piipahtaa Italian mantereen puolella Calabrian alueelle.

Edellä luetelluista paikoista on Napsussa paljon kuvia.

Ainakin Lufthansalla pääsee Helsingistä yhdellä vaihdolla Palermoon.

Oletko vieraillut Letojannissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.