Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Melia Grand Hermitage

Valitse sopivin hotelli.
kaupunki / hotellin nimi
tulopäivä
lähtöpäivä
huoneita
aikuisia
lapsia
ikä

Kokemuksia tästä hotellista

Ei kiitos enää Bulgariaan

Vieras    20.08.2012    Varnan hotellit    Varna
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Melia Grand Hermitage

Olimme elokuussa Melia Grand Hermitage hotellissa, joka oli Aurinkomatkojen mukaan neljän tähden hotelli. Meillä oli huone vain aamiaisella, koska emme halunneet olla sidottuja aikataulullisesti syömisaikoihin (matkalla oli tarkoitus tehdä muutakin kuin syödä) ja muutenkin tutustua paikalliseen ruokaan oikeasti.

Hotelli vaikutti ensisilmäyksellä ihan siistiltä, meillä oli huone merelle päin. Tarkemmin katsottuna, huoneessa oli mm. kankaisissa huonekaluissa tahroja ja vaikutelma oli hieman epäsiisti. Lakanat ja pyyhkeet vaihdettiin joka päivä, vaikka ei minun mielestä olisi tarvinnut (tuhlausta ympäristön kannalta).

Elokuussa hotelli oli ihan täynnä ja se näkyi aamiaisella ja uima-altaalla. Hotellivieraista suurinosa oli venäläisiä. Aamiaiselle piti mennä aikaisin, sillä kello yhdeksän maissa paikka oli tupaten täynnä ja vapaata pöytää ei tahtonut löytyä. Hotellin sivuilla mainostetaan hotellia perheystävälliseksi ja se kyllä näkyi aamiaisella. Kiljuvia ja huutavia kakaroita oli riesaksi asti. Lisäksi itäblokin ihmisten käyttäytyminen oli ihan muuta mihin me lännessä olemme tottuneet. Aamiaisella olivat kuin eivät olisi koskaan ruokaa nähneetkään, kun muut hotellivieraat (länsimaalaiset) siististi kasasivat aamiaslautaselleen ruokia jonossa niin nämä apinat tulivat siihen väliin kiilaten tosi röykkeästi. Sain itsekkin haistella yhden sian kainalokarvoja, kun tuli eteeni kurkottamaan ruokaa yks kaks. Ei ole muualla maailmassa tullut tälläista eteen, tosin en oli pahemmin itäblokin maissa matkustellut. Lisäksi henkilökunta oli todella hanakasti korjaamassa pöytää tyhjäksi. Huomasin, että monikin jätti hattua tai kassia pöydälle merkiksi henkilökunnalle siitä, että ruokailu on kesken. Itsellä meinasi pöytä puhdistua syömattömistä sämpylöistä ja muusta ruuasta sillä aikaa, kun olin hakemassa teetä. Pöydästä näkyi ilmiselvästi, että siinä aloiteltiin aamiaista. Aamiainen oli muuten ruualtaan ihan ok, sieltä löytyi hyvin tuoreita hedelmiä, salaatteja, useampaa sorttia juustoja ja makkaroita, puuroja, muroja, jugurtteja, sämpylöitä, leipiä jne. Kokki oli aamulla paistelemassa kananmunia syöjille.

Uima-altaalla oli ajoittain ahdasta ja täälläkin nämä itämaan ihmiset eivät ottaneet pahemmin toisia hotellivieraita huomioon -> jotkut yrittivät uida altaassa, mutta siitä ei tahtonut tulla mitään kun tenavia hyppi ihan miten sattuu ja mistä vain altaaseen + lisäksi altaassa oli parikin vesipalloturnausta meneillään. Henkilökunta ei pahemmin tilanteesta välittänyt, vaikka itse välillä ihmettelin menoa turvallisuuden kannalta. En tiedä välttyykö tältä sekasorrolta, jos ostaa hotelliin LEVEL paketin joka takaa omat ravintolatilat yms. Paitsi LEVEL -asiakkaatkin joutuvat käyttävään samaa allasta.

Televisiokanavia oli niukanlaisesti tällaiselle ihmiselle, joka osaa vain englantia, ruotsia ja saksaa. Discovery -kanavaa olisi ollut mukava katsoa iltaisin, mutta moni senkin ohjelmista oli dubattu bulgariaksi. Englantia ei hirveän paljon henkilökunta osannut, tulin itse toimeen paremmin saksan kielellä.

Siivooja oli metka, hän yleensä siivosi huoneemme joka päivä keskipäivän tienoilla, sillä olimme yleensä silloin kartoittamassa kaupunkia tai lähialueita. Kun meidän lomamme alkoi lähestyä loppuuan, piti siivoja huolen että tiesimme miten hän on töissä silloin -> hän odotti tippiä viikosta. Muista siis maksaa siivoojalle, jos majailet täällä!

Muuten paikkana Bulgarian Varna ja lähialueet, kuten Kultahietikko on kyllä tosin sellaisille ihmisille jotka eivät lomaltaan ihmeempiä halua, kuin ruokaa, aurinkoa ja viinaa. Porukoiden päivärytmi oli aamiaisen jälkeen auringonottoa, syömistä kunnes illalla taas lähdettiin ramppaamaan noin kahden kilometrin pituista rantakatua. Paikka ei pahemmin tarjoa mitään kulttuuria tms. Varnaan ja lähialueille kuten Sunny Beachiin pääsee kätevästi Kultahietikolta paikallisbusseilla halvalla ja jos ei niitä uskalla käyttää niin taksillakin pääsee sopuhintaan. Varnassa selkeämmin halvemmat hinnat kuin rantakohteissa, tosin Varnassa oleva kauppakeskus Gran Mall oli ainakin merkkituotteiltaan kalliimpi kuin Suomi. Mutta kadun varren liikkeistä tekstiileitä, leluja ja kenkiä oli edullisesti myynnissä. Itse voin todeta, että onpahan täälläkin nyt käyty. Ensi vuonna kyllä suuntaan suurempaan paikkaan, jossa löytyy muutakin aktiviteettia.

Arvosana hotellille:

Oletko yöpynyt tässä hotellissa? Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.