Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Varnan matkakokemukset ja vinkit

Edullinen lento heinäkuussa Varnaan tarkistettu 18.02.2017

Vieras    18.02.2017    Varnan lennot & liikenne    Varna

Norwegian lentää heinäkuussa Varnaan. Lennot tosi edullisia. Varmassa hyviä hotelleja, discoja, kulttuuria, oopperaa, hyvä ranta, ym. Varman lentokentältä pääsee kätevästi taksilla muihin lähellä oleviin lomakohteisiin. Kultahietikko, Sveti Konstantin jne. ❤

Hotelli oli hyvä

Vieras    19.02.2015    Varnan nähtävyydet    Varna

Olen käynyt neljä kertaa kultahietikokolla ja tutustuimme myös Varnan kaupunkiin

sekä kävimme minibussilla Baltsikissa sekä Dopritsan kaupungissa että nähtävää riitti sekä aurinkoa ja lämmintä erittäin positiivinen kokemua joten olemme suunnittelemassa uuutta matkaa Bulgariaan

Ei kiitos enää Bulgariaan

Vieras    20.08.2012    Varnan hotellit    Varna
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Melia Grand Hermitage

Olimme elokuussa Melia Grand Hermitage hotellissa, joka oli Aurinkomatkojen mukaan neljän tähden hotelli. Meillä oli huone vain aamiaisella, koska emme halunneet olla sidottuja aikataulullisesti syömisaikoihin (matkalla oli tarkoitus tehdä muutakin kuin syödä) ja muutenkin tutustua paikalliseen ruokaan oikeasti.

Hotelli vaikutti ensisilmäyksellä ihan siistiltä, meillä oli huone merelle päin. Tarkemmin katsottuna, huoneessa oli mm. kankaisissa huonekaluissa tahroja ja vaikutelma oli hieman epäsiisti. Lakanat ja pyyhkeet vaihdettiin joka päivä, vaikka ei minun mielestä olisi tarvinnut (tuhlausta ympäristön kannalta).

Elokuussa hotelli oli ihan täynnä ja se näkyi aamiaisella ja uima-altaalla. Hotellivieraista suurinosa oli venäläisiä. Aamiaiselle piti mennä aikaisin, sillä kello yhdeksän maissa paikka oli tupaten täynnä ja vapaata pöytää ei tahtonut löytyä. Hotellin sivuilla mainostetaan hotellia perheystävälliseksi ja se kyllä näkyi aamiaisella. Kiljuvia ja huutavia kakaroita oli riesaksi asti. Lisäksi itäblokin ihmisten käyttäytyminen oli ihan muuta mihin me lännessä olemme tottuneet. Aamiaisella olivat kuin eivät olisi koskaan ruokaa nähneetkään, kun muut hotellivieraat (länsimaalaiset) siististi kasasivat aamiaslautaselleen ruokia jonossa niin nämä apinat tulivat siihen väliin kiilaten tosi röykkeästi. Sain itsekkin haistella yhden sian kainalokarvoja, kun tuli eteeni kurkottamaan ruokaa yks kaks. Ei ole muualla maailmassa tullut tälläista eteen, tosin en oli pahemmin itäblokin maissa matkustellut. Lisäksi henkilökunta oli todella hanakasti korjaamassa pöytää tyhjäksi. Huomasin, että monikin jätti hattua tai kassia pöydälle merkiksi henkilökunnalle siitä, että ruokailu on kesken. Itsellä meinasi pöytä puhdistua syömattömistä sämpylöistä ja muusta ruuasta sillä aikaa, kun olin hakemassa teetä. Pöydästä näkyi ilmiselvästi, että siinä aloiteltiin aamiaista. Aamiainen oli muuten ruualtaan ihan ok, sieltä löytyi hyvin tuoreita hedelmiä, salaatteja, useampaa sorttia juustoja ja makkaroita, puuroja, muroja, jugurtteja, sämpylöitä, leipiä jne. Kokki oli aamulla paistelemassa kananmunia syöjille.

Uima-altaalla oli ajoittain ahdasta ja täälläkin nämä itämaan ihmiset eivät ottaneet pahemmin toisia hotellivieraita huomioon -> jotkut yrittivät uida altaassa, mutta siitä ei tahtonut tulla mitään kun tenavia hyppi ihan miten sattuu ja mistä vain altaaseen + lisäksi altaassa oli parikin vesipalloturnausta meneillään. Henkilökunta ei pahemmin tilanteesta välittänyt, vaikka itse välillä ihmettelin menoa turvallisuuden kannalta. En tiedä välttyykö tältä sekasorrolta, jos ostaa hotelliin LEVEL paketin joka takaa omat ravintolatilat yms. Paitsi LEVEL -asiakkaatkin joutuvat käyttävään samaa allasta.

Televisiokanavia oli niukanlaisesti tällaiselle ihmiselle, joka osaa vain englantia, ruotsia ja saksaa. Discovery -kanavaa olisi ollut mukava katsoa iltaisin, mutta moni senkin ohjelmista oli dubattu bulgariaksi. Englantia ei hirveän paljon henkilökunta osannut, tulin itse toimeen paremmin saksan kielellä.

Siivooja oli metka, hän yleensä siivosi huoneemme joka päivä keskipäivän tienoilla, sillä olimme yleensä silloin kartoittamassa kaupunkia tai lähialueita. Kun meidän lomamme alkoi lähestyä loppuuan, piti siivoja huolen että tiesimme miten hän on töissä silloin -> hän odotti tippiä viikosta. Muista siis maksaa siivoojalle, jos majailet täällä!

Muuten paikkana Bulgarian Varna ja lähialueet, kuten Kultahietikko on kyllä tosin sellaisille ihmisille jotka eivät lomaltaan ihmeempiä halua, kuin ruokaa, aurinkoa ja viinaa. Porukoiden päivärytmi oli aamiaisen jälkeen auringonottoa, syömistä kunnes illalla taas lähdettiin ramppaamaan noin kahden kilometrin pituista rantakatua. Paikka ei pahemmin tarjoa mitään kulttuuria tms. Varnaan ja lähialueille kuten Sunny Beachiin pääsee kätevästi Kultahietikolta paikallisbusseilla halvalla ja jos ei niitä uskalla käyttää niin taksillakin pääsee sopuhintaan. Varnassa selkeämmin halvemmat hinnat kuin rantakohteissa, tosin Varnassa oleva kauppakeskus Gran Mall oli ainakin merkkituotteiltaan kalliimpi kuin Suomi. Mutta kadun varren liikkeistä tekstiileitä, leluja ja kenkiä oli edullisesti myynnissä. Itse voin todeta, että onpahan täälläkin nyt käyty. Ensi vuonna kyllä suuntaan suurempaan paikkaan, jossa löytyy muutakin aktiviteettia.

Arvosana hotellille:

Ei kovinkaan kummoinen

laisau    22.02.2010    Varnan hotellit    Varna
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2007 | Hotelli: Perla

Hotelli Perla oli keskitasoinen ei mikään häikäisevä, buffetaamiainen heikohko. Henkilökunta veteli sauhuja nurkkapöydässä aamiaisen aikana. Pyyhkeet viikattu kivasti sängylle pupujussin muotoiseksi. Huone oli jaettu ja ovella erotettu, kaikki yöllinen toiminta häiritsi nukkumista. Ilmastointi oli riittävän tehokas, olin hotellissa kesän helleaallon aikaan lämpötila oli ulkona max. 42-astetta.

Arvosana hotellille:

aivot pihalle

Vieras    05.06.2009    Varnan muita vinkkejä    Varna

Olen käynyt ihan muutama kuukauden ikäsestä joka kesä bulgariassa, tosin nyt en ole muutamaan vuoteen päässyt. Tänä vuonna lähen heinäkuussa kaheks viikoks kaverin kanssa. Niin kuin sanoitte bulsasta löytyy paljon valittamisen kohteita, mutta myös paljon hyvää. Jos ei halua nähdä bulgariasta muuta kuin hienot hiekkarannat ja turisteille tarkoitetut kalliit liikeet, niin silloin kannattaa pysyä ihan vaan turistialueilla, siellä on myös ne hyvät vessatki. Mutta jos haluaa nähä millasta siellä oikeeesti on nii lähtee muualle. Sen mä tiedän et bulgaria hieno ja kaunis paikka, siellä on kaikkia ihania virityksiä ja juttuja. Tietysti parantelemisen varaa olisi, eihän siellä nyt ihan luksusta ole, mut ei se sit olis enää bulgaria jos sitä lähettäis muuttamaan. Nyt jo tämän 17 vuoden aikana mitä mä olen siellä käyny nii muuttunu hyvin paljon muiden rikkaampien valtioiden kaltaisiksi. Sen takia sieltä onkin kadonnut jo vähän bulgarian omaa persoonallisuutta.

Olen kyllä huono arvostelemaan paikkaa, sillä se on mulle kuin toinen kotimaa, tai onhan se tavallaan olenhan puoliksi bulgarialainen.

Mutta sen tiedän että jonain päivänä aijon muuttaa sinne, ainakin joksiki aikaa:)

Varna

Eme    07.04.2009    Varnan ostokset    Varna

Varna on todellakin hyvä paikka ostoksien tekemiseen. Sieltä löytää paljon kaikkea ja eivät hinnatkaan huimaa päätä.

Sieltä lähti aikoinaan mukaan kaikenlaista..Muutama kenkäpari, paitoja,housuja,matkamuistoja.

Varovainen kannattaa olla varkaiden varalta. Moneen otteeseen yrittivät laukun viedä, eipä onnistuneet koska se oli tavallaan "kierretty" käteni ympärille.onneksi

Huonoja puolia...

rinsrenssa    10.02.2009    Varnan vaarat ja ongelmat    Varna

Varna on kaunis kaupunki, jossa nähtävää riittää ja ostoksia löytyy jokalähtöön, mutta jokaisessa paikassa huonot puolensa ja niin siis täälläkin;

-Kulkukoiria ja kissoja paljon, osa todella suttuisia ja säälittävän näköisiä, poikivat sinne sun tänne, kyllä pahaa teki kun taksia oltiin ottamassa ja saatiin siinä kuunnella kituvan koiran vinkumista jostakin roska astiasta, ja keskellä keskustaa! Itse vielä eläin rakas, niin muutama hetki Varnassa oli kyllä todella karmea!

-Toisena roskat, siis aivan käsittämättömiä roska kasoja siellä täällä, seinät täyttä tuherruksia jne. Eli jätehuolto ei siellä pelaa todellakaan niinkuin monessa muussa paikassa, kun vertaa esim omaan lomakohteeseen, ei voinut uskoa että ovat niin lähellä toisiaan.

-Liikenne on aivan käsittämätöntä, ihmiset ajelee sikin sokin, autoja parkissa ihan missä tahansa, siellä todella saa katsoa joka suuntaan kulkiessaan!

-Sitten vielä taskuvarkaat, kannattaa todella miettiä minne rahansa laittaa, jotta pysyvät tallessa sekä mikäli mahdollista kannattaa välttää ruuhkaisia alueita ja paikkoja kuten bussit, tori alueet ym.

Mutta näistä miinuksista huolimatta on Varna mukava paikka, ja itse ainakin aion sinne vielä palata! :)

Ostoksille Varnaan

rinsrenssa    10.02.2009    Varnan ostokset    Varna

Olin kesällä taas matkalla Sveti konstantinissa, josta lyhyt matka Varnaan bussilla tai taksilla...Parina päivänä lähdettiin taas shoppaamaan ja täytyy kyllä sanoa että itse ainakin olen todella tyytyväinen uuteen ostoskeskukseen joka Varnaan on rakennettu ja nyt siis myös avattu! uskomattomasti valinnanvaraa, ja tavaraa todella laidasta laitaan, hinnat myös hyvin vaihtelevia, joissain taso lähellä suomea, kun taas osa kaupoista lähes ilmaisia. Täältä löytää kaiken mm.

-vaatteet

-jalkineet

-tuoksut

-lelut

-viinat

-ruuat

-korut

-ym.ym.

Ostarilla useita pankki automaatteja joissa voi ihan huoletta rahaa nostaa, itseäni ei ainakaan hirvittänyt! Kaikki on uutta ja puhdasta, eikä ihmisiä pyöri jatkuvasti jaloissa niinkuin esim. markkina alueella! SUOSITTELEN!

hotellihuoneemme oli ihku tai siis hotellihuoneeni.

karo89    14.11.2008    Varnan vaarat ja ongelmat    Varna

no se oli ihan talallinen matka olin bulgariassa ja olin varnassa siellä oli joka puolella uima altaita ja näin siellä pienen pienen mustekkalan oli kivaa

HEIKKAIKKI KOKEILKAA TÄTÄ!!!!

KIITOS KU KUUNTELITTE!!!

Hopeakorut Bulgariassa

Vieras    30.06.2008    Varnan ostokset    Varna

Bulgarialaiset kauppiaat ostavat "edulliset" korunsa pitkälti sieltä mistä muutkin eli Thaimaasta ja Kiinasta.

Hopeakorut Bulgariassa

Vieras    30.06.2008    Varnan ostokset    Varna

Bulgarialaiset kauppiaat ostavat "edulliset" korunsa pitkälti sieltä mistä muutkin eli Thaimaasta ja Kiinasta.

Kenkiä

sadey80    24.06.2008    Varnan ostokset    Varna

Jos ei Varnasta joku löydä kenkiä itselleen, niin ei sitten löydä kyllä mistään! Lieneekö ollut Varnan pääkatu, jonka varrella joka toinen kauppa möi kenkiä. Ja niitä riitti kyllä joka lähtöön, vaikkakin tarjonta oli kaupoissa hyvin pitkälti samanlaista. Suomen hintoihin verrattuna kengät olivat lähestulkoon ilmaisia ja niitä olisin kyllä ostanut enemmänkin, jos vaan olisi ollut laukkuja tarpeeksi missä niitä kuljettaa. Kannattaa siis ehdottomasti suunnata Varnaan kenkäostoksille!

Hopeakorut

Lionking78    23.06.2008    Varnan ostokset    Varna

Jos olet matkustamassa bulgariaan ja vailla hyvä laatuisia hopea koruja Varna on oiva paikka noin puolet halvempaa kuin suomessa!

Kaameaa...

Vieras    31.03.2008    Varnan muita vinkkejä    Varna

olin sunny beachillä ja poikkesin Varnassa, joka oli kyllä aikas järkyttävä kaupunki, mutta silti mielenkiintoinen..olisin halunnut enemmänkin haahuilla hieman syrjemmälle keskustasta, jos ei olisi ollut valittavaa matkakumppania mukana...Varna on ehkä sellainen kaupunki, jonkalaiseksi olen kuvitellut jonkun Bosnia-Herzegovinan...

Varnassa kävelin (ensimmäistä ja viimeistä) kertaa läpi pikku kojukujan läpi ja repiminen oli aivan järkyttävää, fyysisesti käytiin kiinni ja ruvettiin aivan väkisin tunkemaan takkia päälle ja aluksi valehdeltiin ja sanottiin, että kaksi euro, mutta kun piti maksaa, olikin se jo muuttunut 12 euroksi.. Palo pinna siinä aivan totaalisesti ja rynnin kujan loppuun höyry päästä sauhuten.Kauheimmat vessat löytyivät myös Varnasta, tosin myös yksi parhaimmistakin pienen hotellin baarista..mutta pääasiassa kauheita..

Oletko vieraillut Varnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.