Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Preikestolen Fjellstue

Valitse sopivin hotelli.
kaupunki / hotellin nimi
tulopäivä
lähtöpäivä
huoneita
aikuisia
lapsia
ikä

Kokemuksia tästä hotellista

Retkeilykeskus

Leo-setä    07.09.2010    Preikestolenin hotellit    Preikestolen
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Preikestolen Fjellstue

Sanottakoon alkuun, että en ole ihan varma tuon arvostelemani kohteen nimestä ;-)

Preikestolenin tien päässä on kuitenkin alue, jota kuvailisin lähinnä retkeilykeskukseksi. Se koostuu modernista puurakennuksesta (ilmeisesti Fjellstue), jossa on ravintola sekä hotellityyppisiä majoitustiloja. Lisäksi alueella on vanha, enempi retkeilymajatyyppinen rakennus (ilmeisesti Preikestolhytta), jossa on pieniä huoneita sekä Vatnegården "yhteismajoitussali" ja ilmeisesti vielä jonkinlainen 5 hengen mökkikin.

Alueella on lisäksi ainakin kioski sekä erillinen wc/suihkurakennus. Keskus on erittäin hienolla paikalla upeissa järvimaisemissa (ei siis vuono).

Majoituimme Preikestolhyttaan, jossa ainakin 22.8.2010 oli tilaa ilman ennakkovarausta. Huoneet olivat Ruotsinlaivojen C-hyttiä pienempiä, kerrosvuoteellisia, vessattomia kopperoisia, mutta täyttivät tehtävänsä yhden yön majoituksena. WC:itä ja suihkuja oli erikseen muualla rakennuksessa. Rakennuksessa oli myös yhteiskäytössä oleva iso takkahuone. Vanha puurakennus kolisee melko äänekkäästi uusien yöpyjien raahautuessa paikalle maastokenkineen ja reppuineen, joten nukkumaan ei kannata mennä, ennen kuin on oikeasti väsynyt ;-) Huoneen hintaan sisältyy aamupala Fjellstuessa sekä pysäköinti koko seuraavaksi päiväksi; muuten auton joutuisi jättämään vaellusretken ajaksi viereiselle maksulliselle pysäköintialueelle. Tienlaitapysäköinti on tehokkaasti estetty parinkymmenen metrin välein sijoitetuin kieltomerkein.

Norjankielentaitoiset voivat lukea lisää täältä: www.turistforeningen.no/prei...fjellstue/

Kartta: maps.google.fi/maps?f=q&...4&z=13

Aiemmin saman tien varressa on toinen majoituspaikka, Preikestolen Camping (joka muuten on myytävänä), mutta sen palveluista minulla ei ole kokemusta: www.preikestolencamping.com/

Arvosana hotellille:

Oletko yöpynyt tässä hotellissa? Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.