Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Hotelleja Preikestolenilla

Se Preikestolin vaatimattomampi majoitus

Leo-setä    09.02.2018    Preikestolenin hotellit    Preikestolen
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Preikestolhytta

Vaatimaton pikku-rakennus yöpymiseen Revsvatnet-järven rannalla (huom. järven, ei siis vuonon). Huoneet ovat kooltaan jotain junan makuuvaunun ja ruotsinlaivan hytin väliltä. 2h-huoneessa nukutaan kerrossängyssä. Käytävällä on yhteiset wc:t ja suihkuhuoneet. Lisäksi on yhteinen takkahuone, jossa voi syödä omia eväitä.

Syömässä voi käydä myös 100m päässä Preikestolen Fjellstuen ravintolassa tai P-paikan nakkikioskilla.

Rankka vaelluspolku Preikestolenin uskomattoman upealle kalliokielekkeelle alkaa parin sadan metrin päästä. Majoituksen hintaan sisältyy pysäköintioikeus vaellusreitin P-paikalle (ja muita laillisia pysäköintipaikkojahan lähitienoolla ei juurikaan ole).

Jotain mystisen tunnelmallista tuossa vanhassa pikku-rakennuksessa kuitenkin on ...

Arvosana hotellille:

Retkeilykeskus

Leo-setä    07.09.2010    Preikestolenin hotellit    Preikestolen
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Preikestolen Fjellstue

Sanottakoon alkuun, että en ole ihan varma tuon arvostelemani kohteen nimestä ;-)

Preikestolenin tien päässä on kuitenkin alue, jota kuvailisin lähinnä retkeilykeskukseksi. Se koostuu modernista puurakennuksesta (ilmeisesti Fjellstue), jossa on ravintola sekä hotellityyppisiä majoitustiloja. Lisäksi alueella on vanha, enempi retkeilymajatyyppinen rakennus (ilmeisesti Preikestolhytta), jossa on pieniä huoneita sekä Vatnegården "yhteismajoitussali" ja ilmeisesti vielä jonkinlainen 5 hengen mökkikin.

Alueella on lisäksi ainakin kioski sekä erillinen wc/suihkurakennus. Keskus on erittäin hienolla paikalla upeissa järvimaisemissa (ei siis vuono).

Majoituimme Preikestolhyttaan, jossa ainakin 22.8.2010 oli tilaa ilman ennakkovarausta. Huoneet olivat Ruotsinlaivojen C-hyttiä pienempiä, kerrosvuoteellisia, vessattomia kopperoisia, mutta täyttivät tehtävänsä yhden yön majoituksena. WC:itä ja suihkuja oli erikseen muualla rakennuksessa. Rakennuksessa oli myös yhteiskäytössä oleva iso takkahuone. Vanha puurakennus kolisee melko äänekkäästi uusien yöpyjien raahautuessa paikalle maastokenkineen ja reppuineen, joten nukkumaan ei kannata mennä, ennen kuin on oikeasti väsynyt ;-) Huoneen hintaan sisältyy aamupala Fjellstuessa sekä pysäköinti koko seuraavaksi päiväksi; muuten auton joutuisi jättämään vaellusretken ajaksi viereiselle maksulliselle pysäköintialueelle. Tienlaitapysäköinti on tehokkaasti estetty parinkymmenen metrin välein sijoitetuin kieltomerkein.

Norjankielentaitoiset voivat lukea lisää täältä: www.turistforeningen.no/prei...fjellstue/

Kartta: maps.google.fi/maps?f=q&...4&z=13

Aiemmin saman tien varressa on toinen majoituspaikka, Preikestolen Camping (joka muuten on myytävänä), mutta sen palveluista minulla ei ole kokemusta: www.preikestolencamping.com/

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Preikestolenilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.