onninenko: Viestit

onninenko

mies
Nurmo
Liittynyt: 28. elokuuta, 2008
Kirjoittamasi julkiset viestit ovat näkyvissä kaikille.
Valitse "Yksityinen viesti", jos et halua viestin näkyvän muille.

onninenko «» Arnipoppa

Arnipoppa - 22.09.2008 klo 12:24

Meni vähän aikaa, ennen kuin muistin mistä tuon listan L-kirjaimeen päättyvistä sanoista löysin kun oma tieto loppui, se oli wiktionary, ja tässä suora lainaus sieltä: Suomen kirjakielessä ei ole monta sanaa jotka päättyvät L-kirjaimeen. Tässä kuitenkin muutama tällainen substantiivi: askel (myös "askele") kannel (myös "kantele") kennel (myös "kenneli") kyynel nivel ommel (myös "ompele") petkel (myös "petkele") sammal (myös "sammale") sepel- tai seppel eli seppele sävel taival (myös "taipale") vemmel eli vempele (eli luokki) äänel Haettu osoitteesta http://fi.wiktionary.org/wiki/Liite:Suomen_kielen_L-kirjaimeen_p%C3%A4%C3%A4ttyv%C3%A4t_sanat

Arnipoppa - 21.09.2008 klo 18:02

Petkel tai petkele on työkalu, jossa suoran varren päässä on poikittainen suora terä, sillä survotaan esim. morttelissa. Karjalasta se kait on peräisin, muistaisin kuulleeni nimen ex-mieheni äidiltä, joka oli kotoisin sieltä.

onninenko - 04.09.2008 klo 18:04

Rajua murrettta. Mikä on petkel. Oletko Karjalaisia. Ne ekat oli ok, mutta varan umeroita en hyväksy. Ne eivät ole suomenkieltä.

Pieni hetki, sivua ladataan.