Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Uutuusfestari Savo Block Party ottaa Savonlinnan vanhan rautatieaseman aukion haltuun 27.5.2017.
Uutuusfestari Savo Block Party ottaa Savonlinnan vanhan rautatieaseman aukion haltuun 27.5.2017.

Kotiseuturakkaudesta kumpuava Savo Block Party aloittaa Savonlinnan matkailukesän tänä vuonna jo toukokuussa

Savonlinna on yksi Suomen kauneimpia kesäkaupunkeja ja sen Oopperajuhlista, höyrylaiva-ajeluista, lörtsyistä ja muikuista on muodostunut monille perheille jokakesäinen traditio. Tänä vuonna Savonlinnan matkailukesä alkaa kuitenkin jo toukokuussa, kun paikkakunnalta kotoisin olevien nuorukaisten uutuusfestari Savo Block Party valtaa Savonlinnan vanhan rautatieaseman aukion.

Tapahtuma sai alkunsa viime keväänä, kun paljon puhuttanut päätös Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen lakkautuksesta tehtiin monien vastusteluista huolimatta.

"Kun saimme kuulla OKL:n lakkautuksesta, mietimme, että kaupunkiin on saatava jotain uutta ja positiivista eloa. Oopperajuhlat on suunnattu ehkä hieman varttuneemmalle väelle, mutta me halusimme luoda jotain uutta nimenoman nuorille", Savo Block Party Oy:n toimitusjohtaja Jesse Pyykkö muistelee.

"Totta kai paljon vaikutti myös se, että tällaista menoa olisimme itsekin savonlinnalaisina aikanaan kaivanneet", Pyykkö jatkaa.

Ikärajattoman tapahtuman ohjelma rakentuu toiminnallisesta päivästä, joka houkuttelee paikalle kaikenikäisiä festivaalivieraita. "Päivällä tapahtumassa esiintyvät nuorten suursuosiossa oleva Arttu Lindeman sekä tulevaisuuden pop-lupaus Ollie. Suomen suosituin tubettaja Jaakko Parkkali on myös paikalla tapaamassa fanejaan, ja tekemistä ja näkemistä löytyy joka lähtöön", Pyykkö lupaa.

Paikalla on muun muassa graffiti-taiteilijoita, jotka opettavat lajin saloihin, frisbeegolfia, skeittausta, katulätkäturnausta, erilaisia ruokakojuja sekä käsityöpisteitä ja paljon muuta.

Iltaa kohti lavan valtaavat Vain Elämää -ohjelmassakin tänä keväänä vaikuttava lahtelaisräppäri Nikke Ankara, Skandaali ja Suomen parhaat battleräppärit, joukossaan viisi räpin Suomen mestaria.

"Lindeman ja Parkkali ovat monien lasten ja nuorten suurimpia idoleita. Saamme heidät tapahtuman yhteydessä ensimmäistä kertaa Savonlinnaan, joten haluamme, että kaikilla halukkailla nuorilla on myös mahdollisuus nähdä ja tavata heidät. Kaksikolla on paljon ala-asteikäisiä faneja, jotka eivät varmasti pääsisi tapahtumaan ilman vanhempien seuraa, joten myös vanhempien viihtyvyyttä on mietitty", Pyykkö toteaa.

Tapahtumapaikkana toimii aivan Saimaan rannalla sijaitseva vanhan rautatieaseman aukio ja sen kaunis miljöö.

"Savonlinna on upea kaupunki, ja me haluamme osoittaa tämän myös nuorille – voimme luvata, etteivät nämä festarit ja Saimaan kaunis ympäristö jätä ketään kylmäksi. Toivotaan, että sään ylijumala on samaa mieltä", Pyykkö päättää pilke silmäkulmassaan.

  • Tapahtuman ajankohta: 27.5.2017
  • Tapahtumapaikka: Vanhan rautatieaseman aukio, Asematie 13, 57100, Savonlinna
  • Tapahtuma on ikärajaton (anniskelualue K-18).
  • Lippuja saatavilla: http://www.lippu.fi/savoblockparty

Kotiseuturakkaudesta kumpuava Savo Block Party aloittaa Savonlinnan matkailukesän tänä vuonna jo toukokuussa

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.