Matkakokemukset - Muita vinkkejä Pretoriasta

Etelä-Afrikka, Pretoria

poubelle-    15.12.2010    Pretorian muita vinkkejä    Pretoria

Olimme helmi-maaliskuussa kaksi viikkoa Etelä-Afrikassa, Pretoriassa. Minulle tuo oli lomamatka, mutta osalle matkakumppaneistani matka oli urheilumatka, joten majoitumme Pretoriassa sijaitsevaan hotelli/urheiluopistoon.

Urheiluopisto toimi hotellin lailla. Pihalla oli uima-allas ja alueella oli myös kahvila sekä ravintola. Pihalla oli myös jalkapallo- ja rugbykentät. Ainoa ero hotelliin oli se, että opisto toimi myös kouluna eli siellä pidettiin oppitunteja oppilaille, ja lisäksi alue oli aidattu sähköaidoilla, ja sinne oli huolelliset turvatarkastukset. Huoneet eivät olleet kummoiset, mutta perustarvikkeet niistä kyllä löytyi. Mielestäni majoittuminen tällaiseen urheiluopistoon oli oikeastaan paljon mukavampi ratkaisu kokemuksen kannalta, koska siellä pääsi ''sisälle'' oikeean etelä-afrikkalaiseen elämään.

Lomapaikkana Pretoria ei ole kummoinen, mutta jos haluaa nimenomaan päästä paikallisen elämän sisälle, suosittelen kyseistä paikkaa. Kauppakeskuksia kyllä riitti Pretoriassa ylin kyllin ja shoppailtavaa löytyi. Pretoria on verrattain vauras kaupunki, ja se muistuttaa melko paljon Eurooppaa. Ainoa huono puoli oli, ettei illalla kaupungille voi mennä yksin, koska keskustassa riittää siihen aikaan rosvoja ja erilaisia jengejä.

Matkan aikana kävimme Pilanesbergin kansallispuistossa ja vietimme yhden päivän siellä sijaitsevassa Bakubung-hotellissa, jota suosittelen lämpimästi heille, jotka haluavat viettää lomamatkan eksoottisessa ympäristössä. Bakubung-hotelli on rakennettu aivan savannin keskelle, ja sitä ympäröi Pilanesbergin kansallispuisto. Hotelli oli todella viihtyisä, siisti, upeasti sisustettu ja siellä oli aivan loistavat ruoat. Aamupalaa syödessä tai uima-altaalla makoillessa pystyi samalla ihailemaan elefantteja tai gnuita, tai mitä vain afrikan eläimiä, jotka saattoivat tulla kyyhöttämään hotellin aidan viereen. Kerrassaan upea paikka!

Juuri tuolla kyseisessä paikassa varasimme safariajelun savannille, jota suosittelen myös kaikille, jotka aikovat matkustaa Etelä-Afrikkaan. Safariajelu oli todella hieno kokemus, ja se kesti koko päivän. Pääsimme näkemään kaikki Afrikan savannin eläimet aivan lähietäisyydeltä, ja vielä luonnon tilassa. Suosittelen todella paljon kaikille. Vaikka safariajelun hinta on suht kallis (noin 100-200 euroa/henkilö) on se sen arvoista.

Tuohon aikaan eli helmi-maaliskuussa Etelä-Afrikassa on loppukesä, joten lämpöä riitti, ja joka päivä lämpötilä kohosi yli +30c. Vaikka siellä olikin todella kuuma, ilma ei ollut kuitenkaan hiostava eikä tunkkainen, minkä johdosta kuumuus ei tuntunut niin voimakkaalta.

Lopuksi vielä, että Etelä-Afrikassa puhutaan pääosin englantia, joten sillä pärjää mainiosti siellä.

Oletko vieraillut Pretoriassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.