Addis Abeban matkakokemukset ja vinkit

Pukeutuminen

Vieras    09.01.2024    Addis Abeban muita vinkkejä    Addis Abeba

Kulttuuri on hyvin konservatiivista. Jos julkisella paikalla kulkee olkapäät näkyvillä, hame on polven yläpuolelle tai paidassa avonainen kaula-aukko, saat paheksuvia katseita ja epäkunnioittavia kommentteja. Jopa hotellin uima-altaalla allasvalvo ja kehotti peittämään itsensä heti altaasta noustua. Kannattaa varata mukaan uimamyssy, se on lähes joka paikassa pakollinen. Turvatarkastuksia skannerilla tehdään joka paikassa, hotelliin mennessä sekä ostoskeskukseen mentäessä. Myös hellyyden osoitukset ovat hyvin paheksuttavia, suutelu ehdoton ei julkisesti.

Tuliaisiksi

KatiKM    18.08.2009    Addis Abeban ostokset    Addis Abeba

Pääpostin takana on monia turistikojuja, joista löytää monenlaista käsityötä, kankaista ja puista. Varaudu tinkimään! Churchill Roadilla on siisti valtion kauppa, Haile Selasselassie -center. Suuri, valoisa kauppa, jossa valmiit hinnat kulta- ja hopeakoruille, vaatteille jne. Helppo paikka shoppailla on myös Hiltonin alakerta, hinnat ovat tietysti vähän korkeammat. Seikkailijalle sopii suuri ulkoilmatori Merkato, josta löytää upeita käsintehtyjä tuliaisia. Kannattaa ottaa etiopialainen oppaaksi, alueella eksyy helposti ja myös amharantaitoinen tinkijä on iso apu.

Itse olen raahannut Suomeen pääasiassa käsintehtyjä koreja ja myös muutamia maalauksia. Etiopialainen nykytaide on värikästä ja persoonallista.

Sinivalkoisilla takseilla matkaaminen on halpaa

KatiKM    18.08.2009    Addis Abeban lennot & liikenne    Addis Abeba

Addis Abeban sisällä on halvinta ja myös eksoottisinta kulkea sinivalkoisilla reittitakseilla. Ne ovat minibusseja, jotka kulkevat aina tiettyä reittiä, siis yhdet taksit yhtä ja toiset toista. Taksit ottavat ihmisiä kyytiin reitin varrella ja voit jäädä missä tahansa haluat pois. Yksi pätkä maksaa parikymmentä senttiä (1-2 etiopian birriä). Reitin päätepisteessä voit jäädä pois ja hypätä seuraavaan taksiin.

Tunnelma on mahtava! Radio huutaa, hiki virtaa ja matkustajat pulisevat keskenään. Jos tarvit apua, koko taksillinen matkustajia on valmiita auttamaan sinua.

Halpa ja hauska tapa vaikka vain katsella kaupunkia tai käydä esimerkiksi suurella ulkoilmatorilla Merkatolla. Kovin paljon rahaa tai arvoesineitä ei kannata kaupungilla kantaa taskuvarkaiden vuoksi.

Oletko vieraillut Addis Abebassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.