Boa Vistan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Boa Vista, Sal Rei, Riu Karamboa, helmikuu 2011. Finnmatkat.

Vieras    20.02.2011    Boa Vistan muita vinkkejä    Boa Vista

Lentoyhtiö TUIfly Nordic: kone melko hepponen, vähän istuintilaa, ei esim. pussitaskua edessäolevan istuimen takaosassa, mihin voisi laittaa vaikka juomapullon tai muuta omaa tavaraa lennon ajaksi. Lehtitasku täynnä yhtiön omaa mainosmatskua. Menomatkalla etummainen wc meni "täyteen" eli pois käytöstä. Lisämaksusta saa lennolle kaikenlaista ylimääräistä, esim. lisäjalkatilaa, VIP-aterian jne. kuulokkeet 5 e, myydään esim. myös arpoja. Cabin hlökunnan aika menee myyntityöhön.Kiirettä tuntui olevan. Pohjoismainen hlökunta eli myös suomea puhuvaa. Koneesta ostettavat taxfree tavarat loppuivat osin. Kannattaa siis varata etukäteen kaikki mitä haluaa ostaa mennen tullen.Hki-Vantaalla saimme paperipussievääksi sämpylän ja tuoremehua.Lento Hki-Köpis kestää n. 1, 35 h. Elokuvia 3: piirretty lapsille, jossa puhe tanskaksi, 2x amerikkailainen,teksi suomi ja tanska.Mennen tullen.

Kööppenhamina: välilasku kesti n. tunnin, odottelimme tanskalaisia (n. 245 hlö!). Sen jälkeen ilmaan ja juomatilaukset (kaikki), sen jälkeen lapsille ruoka ja erikoisruuat ja sitten muu ruokailu. Roskia ei saa mihinkään eli taiteiltava niiden kanssa jotenkin ruokailun ajan. Ensin kerätään pullot, lasit, purkit jne.....Pitkään saa odottaa että saa ruokatarjottimen pois ja pääsee vessajonoon.

Sal Rein lentkenttä: kivirakennus, passijono pitkä, odotetaan laukkuja, odotetaan busseja (3 kpl koko saarella).

Hotellin sisäänkirjoittautuminen nopeaa, laukut voi antaa joko kuljetukseen tai itse viedä. Kuljetus saattaa kestää.

Hotellissa 750 huonetta ihan ympäri koko aluetta, eli voi olla pitkäkin matka vetää laukkuja.

Lapsiperheitä, senioripareja ja muita pareja, ei tuskin lainkaan nuorisoa. Ranskalaisia, italialaisia, portugalilaisia,tanskalaisia ja muutamia suomalaisia. Huone ok, parveke ok. Ropelli katossa, suihku, naulakkotila, erillinen suljettava wc tila. Äänieristys olematon, kaikki kuuluu ja kaikuu. Koko ajan jossakin itki lapsi.

Ruokailu: all inclusive on parasta: koko ajan jossakin saa ruokaa ja juomaa eikä maksa mitään. Tosin väkeäkin on pilvin pimein ja lapsia joka paikassa mutta siistiä on ja palvelu pelaa. Ravintolahenkilökunta ei puhu englantia, eivät ymmärrä, hymyilevät vaan ja sanovat "okei", joku ylempi tulkkaa tarvittaessa (liivipukuisia henkilöitä). Allas-alue: aurinkotuoleja vieri vieressä, joku aina yrittää varata pyyhkeellä tuolin mutta hlökunta korjaa kylmästi pyyhkeet, kengät, laukut jne pois ennen klo 9. Pyyhkeen voi lunastaa pyyhekorttia vastaan ja vaihtaa sen uuteen joka päivä. Allas-alueella kaikenlaista jumppaa ja ohjelmaa isoille ja pienille. Älämölöä riittää monella kielellä. Enterteinment-hlökunta pölöttää epäselvästi kaikki kielet huonolla äänentoistolla. Joku saa aina jostakin selvää. Altaan vesi melko viileää. Hyvin mahtuu uimaan. Alueella allasbaari, myös voi uida "tiskille".

Merenranta ja Atlantin aallot: hienoa hiekkaa lentää mutta rauhallisempi alue kuin altaalla. Voi kävellä pitkin rantaa aina kalastajakylään saakka (n. 1 t). Ei baaria. Saa olla rauhassa jos älämölö alkaa ärsyttää.

Teemaravintolat: 3 kpl: afrikkalainen, aasialainen ja kapverde. Pitää tilata 3 vrk ennen ruokailua. Samoja ruokia kuin buffetissa plus jotakin teemaan liittyvää: kalaa, sushia esim. Samat juomat. Olut hanasta ok, viinit kamalia. Drinkit yleensä makeita. Muut väkevät normaaleja.Limuja, kahveja, mehuja automaatista vapaasti.

Iltashowt vetää sama hlökunta eri teemoilla: ihan ok, tansseja yleensä paljon, blayback lauluja,lisäksi oma Riu-tanssi, jota tanssitaan aina ja kaikkialla. Hotellissa butiikkeja joiden hinnat korkeita: t-paita 25 e, sandaalit 30 e jne. Euroilla voi maksaa kaikki ja euroja saa myös takaisin. Kylällä kiinakauppoja ja pakkomyyjiä kaikenlaisille afrikkalaisille puuveistoksille ja koruille. Hinnat 5 eurosta alkaen. Ihan turvallista kulkea ainakin valoisalla, taksit tarjoaa kyytiä kokoajan. Hotellista kylään maksaa taksti 10 e siivu.

Retkiin emme osallistuneet, joten niistä ei ole tietoa. Kauppasivat niitä allasosastolla päivittäin. Finnmatkojen hotellikansio melko surke, kannattaa luke muiden matkajärjestäjien kansiosta jos haluaa tietoa alueesta jne.

Kotiinlähtö: huone luovutettava klo 11 mennessä, oppaalle ilmoituttava klo 9-10, palveluita voi käyttää lähtöön saakka normaalisti, mm. hyvä suihkuhuone käytössä, matkatavarat kuten tullessa, itse vietävä bussiin. Bussi lähti klo 12.20, matkaa kentälle n. 5 minuuttia, jossa sitten taas odotettiin 2 tuntia.

Välilasku Sal-saarella: matka kesti n. 10 min. Siellä siirryttiin "odotustila-akvaarioon", jossa ei mitään palveluita, yksi wc tila jossa miehille ja naisille oma pönttö (huom. 245 hlö!), jonotusta, paperi loppui jne. Surkeaa odotusta n. 1 tunti. Koneessa itkeviä lapsia ja taas sama tarjoilurumpa kuin tullessa. Lähtö hotellista siis n. 12.30 ja seuraavan kerran saimme ruokaa koneessa n. klo 19. Joten varattava evästä, juomaa. Nukkuminen melko mahdotonta. Köpiksessä välilasku: tanskalaiset ulos, tunti odotusta ja lentoon. Jälleen paperipussissa "aamiainen": rieskanen ja pieni tuoremehu. Vantaalla kone jäi johonkin aivan kentän laidalle, jääkylmää. Bussia odotettiin. Siirryttiin terminaaliin, laukut tulivat melko nopeasti. Eiku kotiin ! Amen.

Silti: jos haluaa helpon ja ei tartte käyttää rahaa -loman niin suosittelen, varsinkin jos on lapsiperhe tai ei välitä onko hiljaista tai omaa rauhaa. Aurinkoa saa riittävästi. Ehkä 2viikon matkalla ehtisi rentoutua paremmin ja vähän nauttia retkistäkin. Mutta annan lisätietoja tarvittaesssa. Hola !

Toimiva, siisti ja keskeisellä paikalla oleva hotelli

Vieras    14.11.2010    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: Boa Vista

Hotelli Boa Vista, Sal Rein keskustassa.

Todella siisti ja toimiva perushotelli. Suosittelen tätä hotellia henkilöille, jotka haluavat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja haluavat nähdä alkuperäistä ja autenttista elämistä ja olemista Boa Vistalla.

Huoneissa ilmastointi ja ne siivottiin joka päivä enemmän kuin perusteellisesti!

Aamiainen hyvä ja riittävä.

Hotellin omistaa paikallinen perhe, joka on mielestäni plussaa, sillä ainakin me halusimme tukea paikallista yrittäjää, suuren espanjalaisen yhtiön sijaan.

Hotellilla ei ole uimaltaita, vaan ihanille rannoille on n. 300 m.n kävelymatka.

Vastapäätä hotellia toimiva internet-piste ja halpa pesula.

Neljä tähteä viiden sijaan henkilkunnan kielitaidottomuudesta ja kaupungin äänistä, mutta nämä todellakin pieniä miinuksia, sillä homma toimi todella hyvin.

Arvosana hotellille:

Sal Rei ja Boa Vista kokemuksia

Vieras    14.11.2010    Boa Vistan muita vinkkejä    Boa Vista

Palailimme juuri Boa Vistalta ja ihastuimme saareen ikihyviksi! Sinne on pakko päästä uudelleen, sillä niin mahtavia paikkoja jäi vielä näkemättä!

Täällä on kovasti kirjoiteltu ryöstöistä ja rikollisuudesta saarella. On totta, että turistiryöstöjä tapahtuu ja yksi tapahtui myös meidän matkamme aikana. Samassa hotellissa asuva pariskunta ryöstettiin. Me itse emme kohdanneet minkäänmoista vaaraa tai ryöstetyksi tulemisen pelkoa. Mielestäni kaupungilla (Sal Rei) oli turvallista liikkua kaikkina vuorokauden aikoina. Tosin tiedostimme sen, paikallisten kanssa juteltuamme, ettei ns. turistinähtävyyksille tietteömien taipaleiden taakse (paikkoihin, joihin houtuu patikoimaan jalkaisin) kannata lähteä pariskunnittain tai yksinään, siellä vaanii ryöstetyksi tulemisen vaara.

Asuimme BoaVista hotellissa, joka on aivan Sal Rein keskustassa, hyvällä keskeisellä paikalla. Vaikka hotelli on Finnmatkojen sivuilla kuvailtu vaatimattomaksi, niin peruspalvelut toimivat ja huoneet ovat siistit ja ilmastoidut. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä hotelliimme, emmekä mistään hinnasta olisi vaihtaneet osaamme aidatulle loistohotellialueelle. Halusimme nähdä ja kokea nimenomaan paikallista elämää, emme halunneet ns. tavanomaista turistihömppää noinkin eksoottisessa kohteessa kuin Kap Verde. "Turistihumpat" voi hoidella sitten vaikka kanarialla, jos siihen tulee tarvis.

Sal Rein kaupungin ytimessä oleva ranta on likainen ja roskainen. Mutta muutaman sadan metrin rantaviivakävelyn jälkeen löytyy ihania, rauhallisia beach clubeja ( mm. Boa Vista Sosical Club, Tortuga Beach Club, Alisios yms.) joista saa vuokrattua aurinkotuoleja sekä on mahdollisuus drinkittelyyn ja ruokailuun. Näiden beach clubien läheisyydestä löytyy myös sukellus&surffaus yrityksiä, jos näiden harrastamisesta on kiinnostunut! Ja muuten näiden yritysten pitäjät ovat ammattitaitosta porukkaa! Mutta esim. Finnmatkojen opas ei tiennyt mm. sukellusmahdollisuudesta mitään....? Tältä ranta-alueelta löytyy lisäksi ihan ns. ilmaistakin hiekkarantaa ja biitsiä, jos ei halua maksullista aurinkotuolia vuokrata clubeilta.

Kaupungilta löytyy mielenkiintoisia ruokapaikkoja, monta muutakin kuin Finnmatkojen suosittamat. Rohkeasti sisään ja testaamaan, kertaakaan emme pettyneet. Yksi ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on Blu Marlin (keskusaukion toisella laidalla), todella pieni paikka ja vaatii pöytävarauksen. Mutta niinkuin todettu, on muitakin monia kokeilemisen arvoisia.

Vuokrasimme auton yhdeksi päiväksi. Toimiva ja suht kielitaitoinen (englanti) vuokraamo on Olicar, myöskin keskusaukion toisella laidalla, ravintola Blu Marlinista hieman eteen päin.

Tiet Boa Vistalla ovat alkeelliset, tai suurimmalta osalta ei oikeastaan teitä ollenkaan. N 30km.n matka Sal Reistä Santa Monica beachille kestää useita tunteja, joten jos haluaa useamman "nähtävyyden" nähdä kannattanee vuokrata auto useammaksi päiväksi, auton vuokrahinnat ovat n. 80€/vrk.

Suosittelen käyntikohteiksi Santa Monica beachia, henkeäsalpaavan kaunis paikka! N. 20km. autiota, kaunista ja "koskematonta" hiekkarantaa ja kristallin kirkas turkoosi meri!!! Praia de Chaves ranta hiekkadyyneineen on myös jotain mieletöntä ja käsittämätöntä! Rauhan ja rentoilun tyyssija on Spinguera, ihana lomanviettopaikka hiljentymiseen ja oleiluun Espinguerassa, kannattaa käydä vaikka kahvilla ja tsekkaamassa mesta! Lisäksi Praia de Varandinhan luolat ja biitsi on tenemmän kuin tutustumisen arvoinen.

Tässäpä jotain vinkkiä Boa Vistalle matkaajalle!

Meillä loppui aika kesken yhden viikon aikana, toinen viikko olisi mennyt vielä heittämällä paikkoja tutkien! Todella mielenkiintoinen saari ja sinne kannattaa ehdottomasti matkata pian, sillä kohta sen autenttisuus ja alkuperäisyys on menetetty, sen verran tiuhaan näytti uusia hotelleja ja resorteja nousevan pystyyn.

Vaarat Kap verdellä

Vieras    07.03.2010    Boa Vistan vaarat ja ongelmat    Boa Vista

Kap verde boa vista.

Olin helmikuussa boa vistassa lomalla,minut ryöstettin vietiin kaikki kamera,kultainen kaulakeju ym.Opas kertoi alussa että ei ole juuri rikollisuutta mutta kun tulin ryöstetyksi alkoi paljastua totuus.Opas kertoi että hänet oli ryöstetty vähän aikaa sitten ja muitakin vastaavia tapauksia tuli ilmi ( Finmatkojen yhdys kännykkä varastettiin).

Paikkana boa vista on muutenkin surkea likainen pieni kylä jossa ei ole muuta kuin aurinkoa.

Täyden palvelun hotellialue

martta    20.02.2010    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Riu Karamboa

Alkaen vastaanotosta hotelliin saapuessa ja jatkuen aina poistumiseen asti hotellille ja henkilökunnalle on pakko antaa viisi tähteä. Henkilökunta - huonepalvelu, respa, tarjoilijat, kokit, viihdytysjoukot, huoltomiehet - kaikki ja jokaikinen olivat huippuluokkaa ja huomioivat asiakkaansa äärettömän hyvin. Vaikka ohjattua tekemistä oli paljon ja laidasta laitaan saattoi silti ilman huonoa omaatuntoa pelkästään köllötellä ja nauttia auringonpaisteesta. Ja lapsista aikuisiin kaikki näyttivät viihtyvän hyvin.

Arvosana hotellille:

EI AKTIVITEETTIA

PIENI KYLÄ, PALJON UUDISRAKENTAMISTA JOKA PUOLELLA. MITÄÄN TURISTEILLE SUUNNATTUA TEKEMISTÄ EMME SAARELTA (10.12.2009 /2VKOA) LÖYTÄNEET.

VIIKON KULUTTUA AIKA OLI TULLUT JO HYVIN PITKÄKSI. MIKÄLI MIELIT TEKEMISTÄ JA ILTABAAREJA NIIN TÄMÄ EI OLE SINUN PAIKKASI NIIN JA SHOPPAILUUN EI OLE MINKÄÄNLAISTA MAHDOLLISUUTTA.

MUUTEN KAUNIS JA IHANA MERI SEKÄ AUTIOT HIEKKARANNAT.

Linna

Vieras    26.12.2009    Sal Rein hotellit    Sal Rei
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2009 | Hotelli: RIU

mahtava hotelli.suosittelen lämpimästi jos haluaa vaivattoman/stressittömän loman!!

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Boa Vistalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.