Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Hotelleja Boa Vistalla

rauhallinen hotelli kaukana hälystä

Edith    11.11.2015    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2014 | Hotelli: Riu Touareg

Ihana rauha. Kaukana kaupungeista. Loistavan hyvää ruokaa. Hotelli huomioi pyöreän syntymäpäivän pyytämättämme toimittamalla kylmän shamppanjan ja lasit hotellihuoneeseemme. Ainutlaatuisen hyvää tuoretta tonnikalaa. Siisti. Meressä ei voinut uida mutta sitäkin ihanampaa kävellä rannalla ja rantavedessä. Ihana piiiiitkä ranta. Aurinko <3. Iltaohjelmakin hyvä joskin suht samat esittäjät.

Arvosana hotellille:

rauhallinen hotelli

Vieras    04.12.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Suht siisti hotelli, hyvä allas.

Wi-fi yhteys piti olla, mutta ei toiminut.

Kerran päivässä ilmainen kuljetus Sal reihin. Omalla taksilla matka maksoi 10e suunta. Kuski antaa yleensä käyntikortin ja esim. ravintolan henkilökunta soittaa taksin hakemaan kun haluat.

Puolihoito kannattaa ottaa. Lounas tai päivällinen 3 ruokalajia listalta. Juomat joutuu maksamaan itse. Tosin ruokien tulo hotellilla kesti tosi kauan. Finnmatkojen ravintolasuositukset olivat hyviä, joten kannattaa lähteä johonkin muualle syömään kerran päivässä. Osa henkilökunnasta osaa englantia, osa ei.

Arvosana hotellille:

bungalowit rannalla

Vieras    12.05.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Olipa hieno ranta; ja sängystä 5 askelta hiekalle. Tosin talvella oli tuulista ja isot aallot mutta silti pystyi käymään siellä linkouksessa. Hotelli oli ihan normaalin hyvä. Ruoka ok. Tässä videokooste YouTubessa: youtu.be/JISFmK_cWiA

Arvosana hotellille:

Linnoitus erämaassa

Vieras    29.03.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Riu Karamboa

Paljon rahaa laitettu lähes autiolle saarelle. Ekologiuus kalskahti korvaan, kun opas kertoi säästämään pyyhkeiden vaihdossa, jotta energiaa säästyy ja " maailma pelastuu". Las Plamasin kentällä välilaskun aikana katselin, kun konetta tankattiin, niin se tankkaus imaisi koneeseen n.20 000 litraa polttoainetta ja sillä päästiin vain takaisin Suomeen, joten se ekologisuudesta.

Hotellissa sinänsä kaikki toimi hyvin, ruoka oli hyvää ja juomaa sai aina riittävästi. Vaikka väkeä oli paljon, kaikille riitti auringonottopaikkoja ja sai itse valita oliko musiikin melussa vai kauempana.

Ranta sinänsä oli varsin upea, mutta tuulta riitti, eikä mereen juuri viitsinyt menne ja lapsille ranta on hengenvaarallinen, johtuen aaltojen kovasta takaisinvirtauksesta.

Terveelle aikuiselle, joka haluaa vain olla tekemättä yhtään mitään - ihan hyvä paikka. Auta armias jos sairastut vakavasti tai murrat vaikka jalkasi, silloin on paras olla muutama kymppitonni ylimääräistä, että saat koneen hakemaan itsesi ihmisten ilmoille.

Sal Rein kylä oli kuin helteinen heinäpelto Suomessa, jossa paarmat hyökkäävät verenhimoisesti kimppuusi. Täällä ei ollut paarmoja, mutta lähes iholle tulevia tummahipiäisiä miehiä. Kauppaakin tehtiin, mutta en kehota ketään menemään yksin tai edes kaksinkaan Senegalin miesten putiikkeihin. Suuri mahdollisuus päästä rahoistasi ja ostamasi tavara jää saamatta. Meille ei ihan käynyt niin, mutta jotakin taas opittiin, toivottavasti.

Arvosana hotellille:

pieni hotelli

Vieras    07.03.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Itse tulimme juuri pari päivää sitten Boavistalta.

Yövyimme hotellissa Paque das dunas joka oli rykelmä pieniä "majoja" jotka ihan ok kunnossa, ilmastointi ei kylläkään viilentänyt huonetta.

Hintataso on aikalailla sama kuin Suomessa, hotellilta piti kulkea taksilla kylälle jossa ainoat ruokakaupat (Sal rei). Pankkiautomaateista ei saa nostettua kuin paikallista rahaa joten siihen on hyvä varautua. Onneksi emme ottaneet täysihoitoa hotellistamme, oli niin puuduttava ruokalista kun kahtena iltana siellä söimme eli kävimme kylällä syömässä. Hotellin vastaanotosta voi pyytää soittamaan haluamaasi ravintolaan ilmaisen taksin, myös takaisin saimme ravintolan kustantaman taksin.

Siinä Finnmatkojen jakamassa kohdeoppaassa on ihan hyviä ravintolavinkkejä sekä maininnat missä ravintoloissa on tämä ilmainen kuljetus. Meillä sattui hyvät säät, vaikka ainahan tuolla tuulee ja kovasti. eli +26-28C oli kokoajan. Paitsi juuri lähtiessämme lämpö laski + 24 ja pilviä. Forecan sääennusteet pitivät hyvin paikkansa.

Arvosana hotellille:

Loistava lomapaikka

Vieras    02.01.2014    Santa Monican hotellit    Santa Monica
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Hotel Riu Touareg - All Inclusive

Vietimme viikon Couples-puolella. Siellä on oma allas ja baari, yksi päivällisravintola, sekä huonerakennukset. Muutoin hotellialue ja palvelut ovat yhteistä perhehotellin kanssa. Nautimme todella rauhallisesta olemisesta, esim. altailla ei soinut musiikki. Perhepuolen altailla oli vauhdikkaampi meno, musiikki soi, oli allasbileitä jne.

All Inclusive on todella hyvä. Valikoima on laaja, ja joka päivälle löytyy jotain uutta vaihtoehtoa. Iso pääravintola, jossa on aamiainen sekä buffetpäivällinen toimii ilman pöytävarausta. Lounasta saa buffetpöydästä Snack-baarista. Kolme teemaravintolaa (aasialainen, afrikkalainen ja capverdeläinen), joihin pitää tehdä pöytävaraus, mutta ovat buffetpäivällisiä. Vain Couples-puolen vieraille olevassa ravintolassa, johon voi mennä kerran viikossa, on pöytiintarjoilu. Menussa on useampia vaihtoehtoja.

Juomaa saa allasbaareista sekä useasta muusta baarista. Kaikki juomat kuuluvat allinclusive-hintaan. (virvoitusjuomia, olutta, viiniä, cocktaileja) Jos on erittäin laatutietoinen, niin oluen ja viinin laatu ei ehkä aivan huippua ole, mutta kelvollisia kuitenkin. (Lentokoneestahan voi ostaa jotain laadukkaampaa juomista, esim. parvekkella nautittavaksi) Juomavetenä pitää käyttää pullovettä, ja sitä saa respasta tarpeen mukaan. Aamun puolikahdeksasta puoliyöhön asti saa koko ajan jostain syömistä ja juomista.

Huoneemme oli tilava ja siisti. Parisänky, erillisenä wc ja suihku, parveke ja minibaari. Minibaarissa oli olutta ja virvoitusjuomia, sitä täydensivät parin päivän välein.

Couples-puolen altailla oli muutaman kerran kuoharimaistiaisia ja musiikki+tanssiohjelmaa. Perhepuolen altailla näkyi olevan lapsille ohjelmaa, vesijumppaa, vesitanssia ja sen sellaista. Hyvin näytti porukka sielläkin viihtyvän. Altailla on runsaasti lepotuoleja. Myös rannalla on lepotuoleja, ja ihana hiekkaranta. Tuuli on lienee aina voimakasta, ja ainakin tuolla meidän viikolla punainen lippu kielsi uimisen joka päivä.

Iltaisin oli hotellialueen keskellä olevalla lavalla esityksiä; musiikkia ja tanssiryhmän. Esitykset kestivät noin tunnin. Täällä "keskustassa" on myös muutama myymälä, lahjatavaroita ja pieni supermarket (karkkia, matkamuistoja, jne) Hotellilla on myös disco.

Hotellihan on uudehko, ja huone, ravintolat sekä piha-alueet ovat erittäin hyvässä kunnossa ja siistit.

Hotellialueella on kampaamo ja spa, sekä erilaisia urheiluvarusteita maksullisina palveluina. Näitä emme käyttäneet, niin en osaa niitä arvioida.

Hotelli on kaukana kaikesta muusta, Sal Reihin on puolen tunnin automatka. Ei myöskään mitään asutusta näkynyt olevan ihan lähellä.

Kyllä siellä olisi viihtynyt vielä toisenkin viikon.

Arvosana hotellille:

Lomatehdas

Vieras    15.12.2013    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Riu Karamboa

Palasimme äskettäin viikon lomalta Riu Karamboasta. Reissussa kaksi aikuista ja kaksi lasta. Loma alkoi heti ikävästi sillä 11-vuotias tyttäremme sai hotellin uima-altaasta jalkaansa syvän, runsaasti verta vuotavan haavan. Allasalueella ei ollut mitään opastusta ensiapuun eikä alueen henkilöstö osannut englantia niin paljoa että olisivat osanneet neuvoa. Onneksi törmäsin Finnmatkojen oppaaseen joka osasi neuvoa mistä allasalueelta saa ea-laukun. Ensiapulaukku oli sisällöltään kammottavassa kunnossa. Tarvikkeita oli availtu ja edellisten käyttäjien jäljiltä laukku oli sotkuinen kuivuneesta verestä sekä vuotaneesta desinfointipullosta. Onneksi laukusta löytyi avaamaton siderulla jota uskalsin käyttää ja jolla sain vuotavan haavan sidottua ja kannettua tyttären hotellin vastaanottoon. Vastaanotossa ollut henkilö puhui englantia lähinnä auttavasti ja hän kehoitti meitä itse soittamaan lääkäri paikalle omaan laskuumme. Onneksi tässä vaiheessa paikalle saapui Finnmatkojen opas joka sai vastaanoton esimiehen paikalle ja saimme tyttären hoidettavaksi hotellin lääkärille joka putsasi ja sitoi haavan. Tikkausta haava ei onneksi vaatinut. Liimausta kyllä, mutta tähän lääkäri ei suostunut.

Opas ilmoitti yksiselitteisesti lääkärikulujen menevän hotellin piikkiin koska allasalueella on sattunut altaiden kunnosta johtuvia tapaturmia aiemminkin eikä hotelli ole altaita kunnostanut matkatoimiston reklamaatioista huolimatta.

Tutkin hotellin altaat ja paljastui kaikkien altaiden olevan rikkinäisiä. Altaat on päällystetty pienillä mosaiikkilaatoilla jotka eivät ilmeisesti kestä kovaa käyttöä mitä altailla on. Laattoja oli altaiden reunoilta ja pohjista irronnut runsaasti ja irtonaisia pieniä mosaiikkilaattoja lojui altaiden pohjalla. Irronneiden laattojen jättämät reunat olivat teräviä ja aikuisten altaan pohjasta löytyi jopa reikä. Lasten altaat olivat myös samanlaisessa, surkeassa kunnossa. Altaat ovat siis turvattomia. Loman aikana tulikin pongattua muutamia laastaroituja varpaita. Tytär joutui käyttämään muutaman päivän ajan jalassaan sidettä jonka suojasimme vielä sukalla. Uimaan ei ollut loman aluksi asiaa. Hotellin vastaanoton johtaja antoi tyttärelle korvaukseksi lahjakortin hotellin kynsistudioon ja Riu:n mainostavaraa. Johtajan mukaan altaat oli korjattu 4kk sitten, jota altaiden kunnosta päätellen on mahdotonta uskoa. Oppaamme kertoi tekevänsä Finnmatkojen puolelta Riu-ketjulle raportin tapahtuneesta ja kuten oppaamme sanoi, kerta ei ollut ensimmäinen.

Muuten olimme hotelliin tyytyväisiä. Huoneemme oli tilava. Vanhemmille oma makuuhuone ja lapsille sohvasta levitetty sänky. Lisäksi saimme huoneen hotellin varjoisammalta puolelta. Sängyssä ei ollut petauspatjaa joten se oli hieman kovahko. Huone siivottiin päivittäin ja välillä huoneesta löytyi pyyhkeestä tai päiväpeitosta tehty rusetti.

Ravintolat pitää varata kolme päivää etukäteen ja varaus alkaa aamulla klo 08.00 ja jo 8.15 mennessä olivat aikaisimmat ajat varattuja, joten varausta ei kannata jättää aamiaisen jälkeen. Meiltä jäi aasilainen ravintola väliin mutta Kap Verdeläisessä ja Afrikkalaisessa ravintolassa ruoka oli aikuiseen makuun hyvää. Lapsia sai sitten käyttää vielä ranskalaisilla ja pastalla pääravintolassa.

Lapsemme olivat jo liian vanhoja Bamsse-klubiin mutta he kävivät aamuisin "Fun Breik"-klubissa jossa heille oli ohjattua toimintaa klo 10-12. Näin vanhemmille jäi pari tuntia omaakin aikaa päivittäin.

Osallistuimme pohjoiselle saarikierrokselle jossa ajeltiin Land-Rovereilla katsomaan kahta kylää jossa toisessa kävimme paikallisessa kirkossa sekä keskusaukiolla ja toisessa paikallisessa baarissa jossa sai maistaa paikallista pontikan tapaista alkoholia. Lisäksi k.o paikan eteen ilmestyi rihkamakauppias. Tämän jälkeen ajoimme katsomaan -68 haaksirikkoutuneen "Santa Maria" rahtialuksen hylkyä joka oli enää ruosteinen möykky. Tiet olivat pääosin huonokuntoisia tai jopa olemattomia. Toinen retkemme tehtiin katamaraanille jossa oli merirosvoteema. Katamaraanilla purjehdettiin kolmisen tuntia hotellialueen ja Sal Rein edustalla. Lopuksi alukselta pääsi uimaan ennen satamaan paluuta. Ohjelmaa katamaaraanilla oli lasten kasvomaalauksen ja henkilökunnan tanssiesityksen verran. Kaikilla retkillä kulki mukana matkatoimiston oma tanskalainen "paparazzi" joka kuvasi matkalaisia. Näitä kuvia sai sitten ostaa hotellin internet-myymälästä hintaan 4€/kpl tai n. 60-70€ kaikki/ retki. Kuvat poltettiin cd-levylle ja lisäksi saattoi ostaa kuvia tulostettuina. Huomoitavaa kuvia ostaessa on, ettei k.o liikkeessä käy kuin käteinen!

Kävimme kerran omatoimisesti Sal Reissä taksilla joka maksoi 10€. Taksikuski ajoi meidät suoraan "suden suuhun" eli keskellä kaupunkia päivystävien rihkamakauppiaiden luo. Heti kun lavalta pääsi alas oli kimpussa jos jonkilaista tyrkyttäjää. Jatkona taksikuski joka halusi tietää milloin olemme poistumassa eikä ymmärtänyt että haluamme kävellä rantaa myöten takaisin hotellille. Saimme tuosta joukosta mukaamme "ilmaisen" oppaan joka lähti tahtomattamme kävelemään kanssamme ja esittelemään paikkoja. Hän puhui kuitenkin ihan kohtuullista englantia joten kiersimme hänen johdollaan katsomassa Sal Rein kirkkoa, satamaa johon oppaan mukaan oli rakenteilla risteilyaluksille oma laituri sekä paikallista "fish markettia" jossa sai ihailla tonnikaloja. Kierros päättyikin oppaamme matkamuistomyymälään jota hän kertoi pyörittävänsä yhdessä veljensä ja sisarensa kanssa. Tarjolla oli koruja, puutöitä ja maalauksia ja kaikista hinnoista oppaamme halusi kertoa aluksi vain ostostemme yhteishinnan. Esimerkiksi kysyttäessä jokin kaulakoru maksoi 12€ mutta lopulta kun yhteishintaa laskettiin sen hinnaksi tulikin 17€. Ostimme kaverilta matkamuistoja 35€ edestä josta "oppaamme" oli selvästi pettynyt. Lähtiessämme myymälästä pois, ajoi myymälän eteen kaksi taksia tuoden turisteja joten taisi kaverilla olla diili taksikuskien kanssa. Kävellessä kaupungilla oli kimpussa jatkuvasti rihkamakauppiaita, joista osa jopa aggressiivisia sekä taksikuskeja ja naisille afrikkalaisten lettien solmijoita. Yksi letti ilmaiseksi ja sen jälkeen 2€ / letti tuntui olevan taksa. Ostimme tuliaisiksi suomeen paikallista kahvia kiinalaisen kauppiaan pitämästä liikkeestä. Kahvi tuossa kaupassa maksoi n. 2,50€ kun hotellin myymälässä sama paketti oli 6€. Eurot kävivät joka paikassa ja myös hotellissa oli eurot ensisijalla. Visa ja Mastercard toki hotellin joissain kaupoissa kävi mutta eurot olivat halutuimpia. Huomiotavaa hotellissa on, ettei hotelliin kirjautumisen yhteydessä maksettavaa turistiveroa voi maksaa luottokortilla vaan ainoastaan käteisellä! Hotellista löytyy toki pankkiautomaatti mutta siitä ei voi nostaa kuin paikallista valuuttaa ja sitäkin pieniä summia kertanostona.

Sal Reistä palasimme rantaa pitkin kävellen hotellille. Matkan varrella on surffaus-klubi jonka edustalla ei aallokko ole niin voimakasta kuin hotellialueella joten tuossa paikassa oli miellyttävää pysähtyä uimaan. Lähempänä Sal Rein kaupunkia ranta on roskainen, mutta putsautuu jo pian kaupungin jäätyä taakse.

Riu Karamboan valmistumisen jälkeen on Sal Rei herännyt ruususen unestaan. Alueelle rakennetaan lisää hotelleja ja ensi vuoden lopulla valmistuva risteilylaituri tuo kaupunkiin entisestään lisää turisteja. Vielä nyt se oli omanlaisensa ränsistynyt Afrikkalainen kaupunki. 5-10 vuoden kuluttua tilanne on turismin kasvun myötä varmasti jo tyystin toinen. Kaupungissa kävellessämme emme kokeneet turvattomuutta. Lähinnä kaupustelijoiden osittainen aggressiivisuus alkoi lopulta ahdistamaan. Olisi ollut mukavaa kävellä ja katsella paikkoja ilman että jatkuvasti joku oli tyrkyttämässä tuotteitaan.

Kokonaisuuten matkasta jäi kuitenkin positiivinen kuva. Aurinkoa ja lämmintä riitti. Rannat olivat upeat ja tytärkin pääsi loman lopulla uimaan. Jos vain hotelli saisi uima-altaat kuntoon olisi Riu Karamboa huoleton ja helppo lomanviettopaikka lapsiperheelle. Nyt hieman hirvitti altaassa vesijumppaavien ja vesipalloa pelaavien jalkojen puolesta. Hotellilla oli paljon ohjattua toimintaa ja iltaisin show-esityksiä tasoa "ruotsin laiva" joista edelliset ovat jo kirjoittaneet.

Kun lähdette matkaan ottakaa mukaan 50 kertoimista aurinkorasvaa riittävästi sekä euroja. 2€ oli käypä juomaraha retkien autonkuljettajille ja muulle henkilökunnalle. Hotellisiivojille jätimme oppaan suosituksesta suihkusaippuat, shampoon sekä hammastahnan jotka ovat paikallisille kalliita sekä ylijääneen paikallisen valuutan. Lento tuonne kestää sen 10-tuntia mukaan lukien välilaskun Las Palmasissa mennen tullen.

Olimme erittäin tyytyväisiä Finnmatkojen oppailta saamaamme palveluun ja suunnitelmissa on palata Boa Vistalle vielä joskus uudelleenkin varman lämmön ja auringon perään :-)

Arvosana hotellille:

Blue Village Riu Karamboa

Vieras    04.10.2013    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Riu Karamboa

Suuri hotelli alue: missä useita erilaisia ravintoloita, isot allasalueet ja paljon aktiviteetteja sekä aikuisille että lapsille.

Lapsille löytyy erillinen leikkipaikka, missä kaksi allasta (toinen tarkoitettu perheen pienemmille ja on katoksellinen sekä toinen allas missä perheen isommat lapset saavat uiskennella). Lisäksi leikkipaikalla kiipeilytelin, keinuja sekä kerhopaikka (missä mm. bamset ym). Aikuisten altaassa vesi tuntui vähän kylmältä helmikuun lopulla. Mutta muuten allasalue oli siisti ja hyvinhoidettu. Allasalueella paljon aurinkotuoleja saatavilla. Aikuisten altaalla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia: lapsille bamset, coco pelle ja muita tapahtuma. Aikuisille allasalueen yhteydessä esim. vesijumppaa ja tansseja ym.

Karambolan ruoka bufeessa vaihtelevaa ja herkullista. Jokaiselle löytyy jotain. Teemaravintoloihin tulee varata pöytävarasu aikaisemmin. Ruoassa ei moitittavaa ja koko reissun ajan vältyimme kaikilta vatsapöpöiltä. Henkilökunta ravintoloissa ja koko hotelli alueella hyvin mukavaa ja ystävällisiä. Lapset huomoidaan hyvin.

Hotellin järjestämät iltashowt olivat vaihtelevia ja hauskoja. Sai nauraa kyllä paljon. Perheen lapset myös olivat innoissaan iltatapahtumista. Ennen pääshowta oli lapsille yleensä discoja sekä muita tapahtumia.

Hotellista jäi erittäin positiivinen kuva. Sopii hyvin lapsiperheille, rentoutusta ja huoletonta lomaa kaipaaville..sekä aurinkoa rakastaville.

Arvosana hotellille:

Täyden palvelun talo

Vieras    28.02.2013    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Riu Karamboa

Olemme juuri palanneet Boa Vistalta, Riu Karamboasta viikon lomalta. Perheessä vanhemmat ja neljä lasta (16, 14, 7 ja 5). Loma oli kaikinpuolin oikein onnistunut. Parasta lomassa oli takuuvarma lämpö. Pienoisen pettymyksen toi hotellin taso siihen nähden miten sitä on ylistetty monissa nettikeskusteluissa. Ihan hieman kalpenee Egyptin vastaaville kohteille, joissa olemme käyneet. Odotin luxusta, mutta hiukan jäi rimaa hipomaan :)

Täällä on hyviä kuvauksia hotellista ja hotellialueesta jo muilta matkustaneilta, enkä lähde niitä uudelleen kirjoittelemaan.

Erityisesti haluan painottaa kaikille Boa Vistaan matkaan lähteville, että KUNNON AURINKORASVAT mukaan! Lähdin optimistisesti liikkeelle ja jouduin ostamaan lapsille suojakertoimella 50 hotellin kaupasta, jossa se maksoi 29e.

Hotellin kaupat ovat erittäin kalliita, esim. Pringles-purkki 6e. Kaupoista kuitenkin saa matkamuistoja ym., mikäli ei halua lähteä muualle. Kävimme Sal Reissa, mutta emme kovinkaan paljon tykästyneet paikkaan. Tuli kiire päästä hotellille painostavien kaupustelijoiden hampaista. Toki olemme Egyptin matkoillakin tähän tottuneet. Sal Reissa ei ole juurikaan mitään nähtävää. Kävimme omin neuvoin taksilla.

Viikon matkamme aikana kahtena päivänä rannalla oli keltainen lippu ja muina punainen, jolloin rannalle ei ollut asiaa. Keltaisina päivinä lapset nauttivat aalloissa hyppelemisestä. Harmi, ettei rantapäiviä osunut enempää lomallemme.

Ruoka hotellissa oli aika samanlaista kuin muissakin all inclusive -kohteissa, joissa olemme käyneet. Ei mitenkään erityisen maukasta, mutta nälkä ei päässyt yllättämään :) Aasialaisen ravintolan ruoka maistui osalle perheestä oikein hyvin, ja osa siirtyi syömään ranskalaisiaaan&pizzojaan tuttuun noutopöytään Santiagoon.

Meidän perheemme tarkeni ihan hyvin vielä illallakin lyhythihaisissa. Sukat ja pitkähihaiset tuli pakattua melko turhaan mukaan.

Näin pari päivää reissun jälkeen on sellainen olo, että ensi talven matka taitaa kohdistua samaan suuntaan, mutta ehkäpä toinen hotelli vuorossa.

Arvosana hotellille:

All-Inclusive hotelli Riu Karamboa

Vieras    31.01.2013    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Riu Karamboa

Vietimme viikon All-inclusive-hotelli Riu Karamboassa tammikuussa 2013.

HOTELLIALUE: Alue on aidattu ja vartioitu. Hotelli on näyttävä hiekkalinnamainen kompleksi ja piha-aluetta on maisemoitu erilaisilla kasveilla. Hotellialue on pääosin siisti, mutta tuuli saattaa kuljettaa roskia esim. rannalta. Päivittäin käytäviä lakaistaan hiekasta ja puutarhurit pitävät huolta kasveista. Hotellin henkilökunta on ystävällistä ja keskimäärin englannilla pärjää hyvin.

MAJOITUS: Huoneemme oli viihtyisä. Väriteemana vaaleaa ja ruskeaa. Huoneessamme oli maaparveke ja parisänkynä toimi kaksi vierekkäistä metrin levyistä sänkyä. Huoneesta löytyi myös tallelokero, jääkaappi pullovedelle, tv, hiustenkuivaaja, paljon lokerotilaa ja valtaisat peilit.

Pyyhkeet vaihdettiin asiakkaan tarpeen mukaan, mutta ekologisuutta suositeltiin. Huone siivottiin ja pedattiin päivittäin. Petauksen yhteydessä huoneeseemme ilmestyi toisinaan pyyhkeistä tehtyjä koristeitä, kuten rusetteja ja joutsenia.

Äänieristys oli melko olematonta ja varsinkin vessan kautta kuuli toisten huoneiden keskustelut hyvin. Hanavettä ei suositeltu juotavaksi. Pesuvetenä käytettynä vesi aiheutti toisinaan ärsytystä silmille ja vedessä oli voimakas kloorin tuoksu. Ilmastointi oli tehokas ja hyvät pimennysverhot auttoivat myös osaltaan pitämään huoneen viileänä.

ALLASALUEET JA RANTA: Altaat olivat isot, mutta kylmän veden vuoksi vähällä käytöllä. Yhteen altaaseen sai myös tilattua juomia ja samassa altaassa sijaitsi myös porenurkkaus. Altaissa pidettiin päivällä vesijumppaa ja allasalueella järjestettiin myös muita jumppia. Allasalueella oli paljon aurinkotuoleja ja varjoisiakin loikoilupaikkoja löytyi. Sisäänkirjautumisen yhteydessä jaettiin pyyhekortit, jotka sai vaihtaa allaspyyhkeisiin allasalueella. Pyyhkeitä sai myös vaihtaa puhtaisiin, mutta ekologisista syistä kannattaa harkita onko oikeasti tarvetta vaihdolle.

Allasalueella oli rantabaari, jonka iloinen henkilökunta valmisti juomasekoituksia. Rannan välittömässä läheisyydessä sijaitsi myös snack-baari, josta sai päivällä välipalaa. Altaille ei tosin saanut evästä tuoda eikä ilman kenkiä ja peittävää vaatetusta saanut snack-baariin astua.

Hotellialueen ulkopuolisella rannalla oli myös mahdollista ottaa aurinkoa hotellin tarjoamissa aurinkotuoleissa. Rannalle sai viedä hotellin pyyhkeitä ja juomia ja yhtenä päivänä rannalle pystytettiin boolitarjoilu musiikin kera. Boa Vistalla vallitsee ankara tuuli, joten hienoa hiekkaa sai toisinaan kaivaa silmästä. Rannalla uimisen turvallisuudesta vastasivat uimavalvojat ja eri väriset liput antoivat osviittaa siitä, että kannattaako veteen mennä vai ei.

RUOKA JA JUOMA: Hotellissa on pääravintola, jossa tarjoillaa aamiainen, lounas ja illallinen. Jokaisen ruokailun tarjoilu on kattavaa, mutta erityisesti illalliseen on panostettu. Osa ruuasta valmistettiin asiakkaiden silmien edessä ja ruuan laatu oli pääosin hyvää. Jälkiruuat eivät meitä juuri miellyttäneet, joten usein tyydyimmekin hedelmiin, jotka puolestaan olivat maittavia.

Pääruokalan buffetissa pitää varautua joustamaan, sillä jonoissa tullaan vastaan, jonoissa tullaan ohi ja jonoihin tullaan väliin. Vaikka meitä suomalaisia parjataan monessa asiassa, niin kyllä me ainakin osataan jonottaa ihan eri tavalla kuin monet muut.

Pääruokalan lisäksi myöhäistä aamiasti ja snakcseja saa allasalueen snackbaarista, joka toimii iltaisin kap verdeläisenä teemaravintolan. Muita teemaravintoloita oli Afrikkalainen ja Aasialainen. Kaikkiin teemaravintoihin tulee tehdä pöytävaraus, mutta ne kuuluvat hintaan. Varauksia otetaan vastaan 3 päivää etukäteen ja ravintolat ovat hyvin suosittuja. Me kävimme aasialaisessa ravintolassa ja se oli koko matkamme paras ruokakokemus, vaikka ei muissakaan ruuissa juuri moittimista ollut.

Hotellin alueella sijaitsi useita juoma-automaatteja, joista sai itse laskea alkoholittomia juomia. Alueelta löytyi kahviautomaatteja ja virvoitusjuoma-automaatteja. Tämän lisäksi juomavettä sai 1,5 litran pulloista hotellin respasta.

Alkoholia sai aulabaarista, allasbaarista, diskosta, urheilu/karaokebaarista ja esiintymisalueen lähellä olevista baareista. Viiniä ja olutta sai normaalisti myös ruokajuomaksi. Länsimaisia juomia ei juuri ollut tarjolla, vaan suurin osa alkoholeista oli paikallisia tai portugalilaisia tuotteita. Juomien maku saattoi vaihdella tekijästä riippuen, mutta keskimäärin juomat olivat hyviä. Kap Verden omaa grogia kannattaa maistaa. Myös grogin miedompi ja maustettu versio ponche on kokeilemisen arvoinen juoma.

OHJELMA: Joka ilta hotellilla oli oma iltashow, jota tultiin sankoin joukoin katsomaan. Shown teema vaihteli tanssista esiintyviin yhtyeisiin. Esitykset olivat yleensä viihdyttäviä ja humoristisia ja niitä katsoessa kului aika hyvin. Shown lisäksi päivällä järjestettiin erilaisia aktiviteetteja kuten tanssia ja rantalentopalloa, joten tekemistä riitti.

Koska saarella tuulee, niin sää purjelautailuun ja leijasurffaukseen on otollinen. Leijasurffausta pääsi aamupäivästä kokeilemaan myös ilmaiseksi. Rannalla toimii myös yritys joka järjestää mm mönkijäsafareita.

LAPSET: Lapsille järjestettiin omia ohjelmia ja oma show tiettyinä päivinä ennen illan pääshowta. Lapsille oli myös oma allasalue ja ruokailussa oma matalampi linjasto. Hotelli oli mielestämme varsin lapsiystävällinen ja lapsiperheitä näkyykin paljon.

SÄÄ: Saarella tuulee kovaa, joka hieman helpottaa auringon paahdetta, mutta samalla palaminen voi yllättää kuin varkain. Tammikuussa päivälämpötila oli 24-26 asteen hujakoilla. Iltaisin oli viileämpää ja navakasta tuulesta johtuen paksumpi paita oli tarpeen. Päivälläkin saattoi uima-asussa ja varjossa olla vilpoista. Auringossa tarkeni hyvin.

MUUTA: Hotellialueella kulki kissoja, jotka hotellin esitteen mukaan kuuluvat ns. henkilökuntaan ja niistä pidetään huolta mm. rokotuksin ja oikealla ruualla. Rannalla liikkui toisinaan myös koiria, jotka eivät ilmeisesti kuuluneet hotelliväkeen. En suosittele silittämään kumpiakaan eläimiä, vaikka ne hellyyttäviä ovatkin. Eläimien ruokkiminen on kiellettyä.

Hotellin henkilökunta varoitteli meitä yöaikaan kulkemisesta. Jopa hotellin alueella saattaa kuulemma vaara vaania, varsinkin jos on kovassa humalassa ja viimeinen asiakas. Meille kyseinen tilanne myös sattui ja joku meitä seurasi, mutta luultavasti kyseessä oli vain joku hotellin henkilökunnasta, joka varmisti turvallisen pääsyn huoneeseen. Maalaisjärki käteen ja kohtuullinen alkoholin käyttö, niin turvallista on hotellin muurien sisäpuolella.

Mikäli mahdollisuus tulee, niin osallistukaa kiertomatkalle kyliin ja rannoille. Hotellissa aika voi käydä pitkäksi ja myös todellinen Kap Verde jää näkemättä kun jämähtää altaille.

Voin suositella Boa Vistan Riu Karamboaa ja muutenkin Boa Vistan saarta lämpimästi. Turvallinen paikka myös lapsiperheille. Paikka on aurinkoinen ja kohtalaisen lentomatkan päässä. Kannattaa käydä ennen kuin turismi räjähtää täysin käsiin.

Arvosana hotellille:

Iso hotellialue

Vieras    02.11.2012    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2012 | Hotelli: Riu Karamboa

Olimme juuri lomalla Boa Vistalla ja se on aurinkotakuu paikka +32 jokapäivä ja yöllä 24, ei tarvitse pitkähihaista. Kaksi viikkoa sai kulutettua hyvin. Hotelli siisti ja tavalliseenkiin huoneeseen mahtuu hyvin 2+2 ihmistä. Lasten sänky sohvasta tuleva parisänky. Tuuli ei haitannut. rannalla punainen tai keltainen lippu mutta ranta-aalloissa pystyi silti hyppimään. Sukellus haastavaa useasti samean veden ja aaltojen vuoksi.

Henkilökunta todella ystävällistä ja tunsi itsensä myös turvatuksi aidatun hotellialueen sisällä.

Paikalliset puhuvat englantia mutta murre on hieman vaikeaa. Hotelli Italialaisjohtoinen ja esitykset kuulutetaan ensin italiaksi, portugaliksi, ranskaksi ja sitten vasta englanniksi.

Missään ei ole kelloa, joten ota oma mukaan. Allasbaari aukeaa 10.30 ja aamupalan jälkeen joutuu olemaan n. 1.5 tuntia ilman juotavaa. Aktiviteetit alkavat samaan aikaan eli 10.30 ja siitä 12.00 saakka. Uudestaan iltapäivällä 15.30 alkaen.

Ruoka hyvää eikä vatsatauteja tullut. Olut hyvää, viinit laimeita. Osta koneesta pänikkä ja konjakki jos haluat parempaa juotavaa. Tarjolla vain paikallisia alkoholeja. Ja Limsaa + tuoremehuja, kahvia ym.

Teemaravintoloihin 3 vrk:n jono, ja niistä aasialainen paras, muut lähes vastaavia kuin pääravintolakin.

Pukeutuminen ravintoloihin siistit shortsit ja paita, pitkiä housuja suositellaan. Osa ihmisistä pukeutuu kuin iltajuhlaan. Myös lounasravintolaan vaaditaan shortsit ja paita, uimapuvussa ei pääse ja siitä huomautetaan heti. Samoin pienelle kuntosalille vaaditaan lenkkarit. Siellä myös hieronta ,mutta hinnat samat kuin Suomessa.

Illalla hyttysiä paljon kausittain.

Finnmatkojen retket kannattaa varata heti kun vain mahdollista ennakkoon. Esim. pääsaariretki lentokoneella jossa 18 paikkaa, ja nämä jaetaan kaikkien maiden kanssa. Eli italialaisten, saksalaisten, brittien, ruotsalaisten, ranskalaisten...

Pohjoisella saarikierroksella ei paljon nähtävää ja tiet(polut) niin huonoja että jeepissä tuli jopa pahaolo.

Sal rei kylään taksilla 10 e ja taksin pysähdyttyä paikallinen "opas" tunkee heti mukaan ja ohjaa omaan kauppaan. Hintapyyntö pienestä vadista 50 e eikä tinkaamisen jälkeen myynyt edes 20 eurolla. Suomessa siitä olisi voinut maksaa 10 e.

Hotellialueen ulkopuolella ei paljon mitään mutta rakennetaan kokoajan mm. asvalttitietä. Google earth antaa hieman liian karun kuvan, hieman on kehittynyt kuvanottohetken jälkeen. 5 vuoden päästä varmaankin jo suuri turistisaari, mcdonalds tulossa 2 vuoden kuluttua?

Arvosana hotellille:

täyden palvelun hotelli

reissaajat    01.03.2011    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2011 | Hotelli: Riu Karamboa

Hotelli alue todella suuri n.800 huonetta.Palvelutaso oli huippuluokkaa henkilö kunta ystävällistä ja avuliasta.Hotelli alueella kaikki tarvittava kauppoja,hoitoja,lasten kerhot,vesiurheilu mahdollisuudet ja monia ravintoloita.

Arvosana hotellille:

Toimiva, siisti ja keskeisellä paikalla oleva hotelli

Vieras    14.11.2010    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: Boa Vista

Hotelli Boa Vista, Sal Rein keskustassa.

Todella siisti ja toimiva perushotelli. Suosittelen tätä hotellia henkilöille, jotka haluavat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja haluavat nähdä alkuperäistä ja autenttista elämistä ja olemista Boa Vistalla.

Huoneissa ilmastointi ja ne siivottiin joka päivä enemmän kuin perusteellisesti!

Aamiainen hyvä ja riittävä.

Hotellin omistaa paikallinen perhe, joka on mielestäni plussaa, sillä ainakin me halusimme tukea paikallista yrittäjää, suuren espanjalaisen yhtiön sijaan.

Hotellilla ei ole uimaltaita, vaan ihanille rannoille on n. 300 m.n kävelymatka.

Vastapäätä hotellia toimiva internet-piste ja halpa pesula.

Neljä tähteä viiden sijaan henkilkunnan kielitaidottomuudesta ja kaupungin äänistä, mutta nämä todellakin pieniä miinuksia, sillä homma toimi todella hyvin.

Arvosana hotellille:

Täyden palvelun hotellialue

martta    20.02.2010    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Riu Karamboa

Alkaen vastaanotosta hotelliin saapuessa ja jatkuen aina poistumiseen asti hotellille ja henkilökunnalle on pakko antaa viisi tähteä. Henkilökunta - huonepalvelu, respa, tarjoilijat, kokit, viihdytysjoukot, huoltomiehet - kaikki ja jokaikinen olivat huippuluokkaa ja huomioivat asiakkaansa äärettömän hyvin. Vaikka ohjattua tekemistä oli paljon ja laidasta laitaan saattoi silti ilman huonoa omaatuntoa pelkästään köllötellä ja nauttia auringonpaisteesta. Ja lapsista aikuisiin kaikki näyttivät viihtyvän hyvin.

Arvosana hotellille:

Linna

Vieras    26.12.2009    Sal Rein hotellit    Sal Rei
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2009 | Hotelli: RIU

mahtava hotelli.suosittelen lämpimästi jos haluaa vaivattoman/stressittömän loman!!

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Boa Vistalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.