Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Riyadhista

sukellus uuteen kulttuuriin

tyttö kuusikosta    13.03.2009    Riyadhin muita vinkkejä    Riyadh

Saudi-Arabia on maa, jossa kulkevat rinnakkain autiomaan ikivanhat kamelikaravaanit ja tämän päivän "Cadillacit"

eli kaikki loistoautot ja Hummerit. Varsinkin Riyadhissa liikenne on sanoinkuvaamatonta. Jos poju ajaa autonsa tohjoksi, niin isi ostaa huomenna uuden. Eli rahaa on rajattomasti. Saudi-Arabia on ainut maa, jossa nainen ei saa ajaa autoa. Kaupungin kaduilla ei myöskään naisia näy, jos rinnalla ei kulje miestä. Ja aina on pystyttävä todistamaan onko pari naimisissa, jos ei sitten ole kysymys naisen autonkuljettajasta, joka kuskaa aina ostoksille lukemattomiin tavarataloihin. Riyadhissa ainut harrastus on ostaa, ostaa loputtomiin. Ostoskeskukset ovat auki keskiyölle. Pikkuvauvatkin raahataan hoitajineen mukana.

Naisilla on oltava musta Abaija ja musta huntu päässä, niin,että silmät vain näkyvät. Monilla vielä lisäksi toinen joka peittää kokonaan. Siinä onkin kestämistä jopa 40-50 asteen helteessä. Ulkomaiset naiset saavat kulkea ilman huntuakin,mutta hyvä on pitää aina mukana varalta, jos siveyspoliisi sattuu kohdalle. Naiset ja miehet pidetään tarkkaan erillään.Esim. museossa tms.julkisissa tilaisuuksissa eläintarhassakin on erikseen miesten, naisten ja perheiden päivät. Ravintolassa syödään eristetyissä osastoissa jne. Odotankin mielenkiinnolla miten nämä ongelmat ratkaistaan, jos tämä maa aikoo saada turismin liikkeelle.

Oletko vieraillut Riyadhissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.