Kysytty: 25.09.2011 - 20:58

Näin varaudut Lottovoiton lunastukseen. Tärkeät ohjeet.

Käytännön toimenpiteet voiton varalta

Lottovoitto on epätodennäköisempi tapahtuma kuin jos sinuun iskisi salama samalla kun lyöt “hole-in-onen” golfissa, etkä edes pelaa golfia. Jos kuitenkin tämä mahdottomuus tapahtuu, kannattaa seuraavia ohjeita seurata tarkkaan.

Kun voitto on varmistunut, muista että 10 miljoonaa ( ensi viikonloppuna ) on melkoinen määrä paperia. Parasta on, että ostat markkonoiden tilavimman paketti auton ja palkkaat siihen luotettavimman kaverisi konepistoolin kanssa. Tämän jälkeen suosittelen että menet kottikärryjen kera Veikkauksen päämajaan, lastaat rahat kärryihin ja suunnistat kotiin. Kotona paras paikka rahojen säilytykseen on patjan alla, olkoonkin että sänky voi olla toimenpiteen jälkeen hieman korkeahko.

1. Ota rauhallisesti ja mieti… vaikka kokonainen vuosi

Voittohuuman jälkeinen hengähdystauko on erittäin kriittinen hetki kun voitto on varmistunut tai jo tilillä (voiton saaminen hallintaansa kestää 21 päivää). On todella syytä miettiä pitkään ja hartaasti miten elämänsä tästä lähtien suunnittelee ennenkuin voittosummaa alkaa kuluttamaan.

Sotaan ei pidä lähteä soitellen, eikä suuria summia kannata käyttää hätiköiden. Raha on katoavaa sorttia.

2. Vaihda puhelinnumerosi ja tee siitä salainen

Kaikki, jotka saavat tietää onnen osuneen kohdallesi haluavat olla parhaita kavereitasi, tunsit heitä tai et. Tulet saamaan kerjäyspuheluita mitä moninaisimmilta tahoilta, typeriä sijoitusideoita Reijon räystäsliikkeen perustamiseen. Ensimmäinen konkreettinen asia siis on salaisen puhelinnumeron hommaaminen, jonka annat vain henkilöille joihin todella luotat. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan vielä kannata kertoa kenellekään, että voitto on kohdannut.

3. Hanki tietämystä järkevästä sijoittamisesta ja rahan käytön perusteista

Lottovoiton saa juuri kuten itse haluaa. Järkevin tapa suurimmalle osalle väestöä, mutta vähiten käytetty, olisi ottaa raha vastaan erissä. Tällöin on helpompi kontrolloida kulutusta ja sijoittamista, ja voi silti elää leveämmin kuin koskaan.

Kertasummana otettu voitto on järkevä silloin, jos sinulla on selkeä sijoitussuunnitelma rahoille. On kuitenkin hyvä muistaa, että kerralla sijoitettua rahaa vaanii ajallisen hajautuksen puuttumisen riski.

Internet ja kirjasto on pullollaan loistavaa materiaalia, mitä säästämiseen ja sijoittamiseen tulee. Siihen kannattaa tutustua perusteista lähtien, ellet ole aiemmin niin tehnyt. Jos nämä asiat on rikkauksiesi ääressäkin liian puuduttavia, että jaksaisit niihin tutustua, ota yhteyttä pankkiisi ja sovi aika. On kuitenkin muistettava, että pankkien palkolliset ovat harvemmin kovin objektiivisia sijoitusneuvojensa suhteen ja ajattelevat joka käänteessä myös provisioitaan.

4. Maksa kaikki lainasi pois saman tien

Lainojen maksaminen tulisi olla yksi tärkeimmistä prioriteeteistäsi. Lainat syövät varallisuuttasi joka sekunti, varsinkin jos kyseessä on kulutusluotto, tai oman asunnon ostoon otettu laina (omaa asuntoa ei oikeastaan voi kunnon sijoitukseksi laskea).

5. Ole kärsivällinen

Ole kärsivällinen ja järkevä voittojesi kanssa. Voittosumma tulisi välittömästi siirtää korkeakorkoiselle tilille odottamaan vielä tuottavampaa sijoitttamista ja päätöksiäsi rahan suhteen. Tässä on hyvä muistaa, että esimerkiksi 3.000.000,00 € voitto 3% tilillä tuottaisi vuodessa pelkkää korkoa 90. 000,00 €. Inflaatio huomioonottaen käyttännön tuottoasteesi on kuitenkin korkotilillä lähellä nollaa.

Tämän jälkeen on hyvä ammattilaisten kanssa lähteä miettimään miten rahat saisi järkevimmin sijoitettua, niin että voit elää pelkillä koroilla.

Vanha viisaus rahan käytössä ja sijoittamisessa on, että pääomaan ei kosketa. Korkoa voidaan käyttää hankintoihin ja elämiseen, kunhan korko saadaan optimaalisen kokoiseksi.

6. Älä irtisanoudu (ainakaan välittömästi)

Välitön voiton jälkeinen aikajakso on vielä aikaa pitää pää kylmänä ja selvittää asiat itselle perusteellisesti. Mieti asioita pitkällä tähtäimellä. Miten sinun ja perheesi eläköityminen tapahtuu, lasten kouluttautuminen ja tietenkin elämälleen on myös löydettävä jokin tarkoitus voiton jälkeenkin. Homma käy yksitoikkoiseksi yllättävän äkkiä, jos asiat eivät ole selvillä ja päämääriä tiedossa.

Jos todella inhoat työtäsi, pyydä ensin sapattivapaata, älä eroa, että voit todella miettiä miten voisit parhaiten käyttää uuden varallisuutesi niin, että se takaa ylellisyyden ja turvan loppuiäksesi. Onko sinulla kenties intohimo, jonka viimeinkin haluaisit toteuttaa.

Jälleen kerran, älä kerro voitostasi!

7. Älä uhkapelaa rahojasi

Uhkapelit ovat tehokas keino päästä eroon rahoistaan. Eräskin Iltalehtien sivuilla komeillut, miljoonan menettänyt pokerimestari on erinomainen esimerkki tästä. Se, että sinua lykästi kerran, ei tee sinusta henkilöä jota onni seuraa joka paikkaan.

Amerikkalainen kahden loton päävoiton voittaja Evelyn Adams onnistui uhkapelaamaan lähes kaikki voittorahansa Atlantic City Casinolla ja hän elää tällä hetkellä asuntovaunupuistossa. Mahtoi ketuttaa.

8. Valmistaudu muutokseen

Elämäsi kokee suuren muutoksen, siihen kannattaa valmistautua. Lottovoitto tuo paljon muutoksia perheesi suhteisiin, ystäviin ja uraan jota et tule näkemään. Kannattaa todella syväluodata oma itsensä ja asiat, joita muutos tulee koskettamaan. Muutos tulee olemaan kovempi kuin luuletkaan.

Miten lottovoittaja voi pitää pottinsa kasassa?

Jos unelmana on nuorena eläköityminen ja unelmien toteuttaminen, on oltava huolellinen. Raha on pystyttävä automatisoimaan niin, että asiaa ei suuremmin tarvitse miettiä.

Tärkeintä, kuten jo tuli sanottua, on että itse pääomaan (eli voittoon) ei kosketa kulutusmielessä juuri ollenkaan. Pääoman tuotto ja tämän tuotto-osuuden käyttö kulutukseen on avain pitkäaikaiseen vaurauteen. Kuormasta ei niin sanotusti syödä. Tämä mahdollistaa sen, että samalla kun elät unelmaasi, kasvaa potti korkoa korolle koko ajan. Kun asteittain muutat elintasoasi parempaan suuntaan, tapahtuu se kestävästi niin, että et koskaan enää köyhdy ja omaisuutesi kasvaa vuosi vuodelta enemmän niin, että sinun on hetken ajan kuluttua vaikea kuluttaa kaikkea sitä vuosittaista tuottoa, joka potista tulee.

HUOM!!! Muista ottaa verenpain lääkkeesi ja nitrot ajallaan. Ja pysy rauhallisena!!

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 26.09.2011 - 07:59

Pitänee oikein tulostaa nuo ohjeet ja toivoa, että niille olisi joskus vieläkäyttöä.



Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Ida
Vastattu: 25.09.2011 - 21:04

Täyttä asiaa ja enää puuttuu vain se yksi: lottovoitto.
On se ihan hirvittävä summa mikä tulee jakoon. Tuo pitäisi jo kieltää. Eihän kukaan normaali ihminen voi tuollaista summaa kestää ilman etteikö jotain vahinkoa synny. Onnea silti hänelle/heille kelle kohdalle ensi viikolla osuu. Veikkaus ainakin rikastuu.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 25.09.2011 - 21:07

Todella hyviä ohjeita,onko kokemuksen rintaäänellä?Itseltä puuttuu enää se olennainen eli lottovoitto.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 25.09.2011 - 21:56

Johan oli järeät ohjeet. Toisaalta tuntui niin vaativalta tuo lottoelämän muutos, voi olla että on onnellisempaa elellä tätä vai syntyä-lotto-voittajaksi-suomalaisen-elämää.
On ainakin maalanläheisempää ja pyrkimyksellistä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 25.09.2011 - 22:06

No noita kannattaa opetella tämä viikko, osaa sitten ensi viikonvaihteessa toimia oikein.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 26.09.2011 - 01:50

Noinhan minä suurinpiirtein elän muutenkin, nuukasti kuin skotti.
Jätän vielä varmuuden vuoksi lottoamatta, kun tuo pottikin on aika pieni. Minulla ei ole edes tiliä täällä; www.elgordo.com/indexen.asp
Arpamyyjiä on joka kadunkulmassa, enkä ole edes heitä säälinyt, vaan marssinut ohi.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 26.09.2011 - 09:19

Pätevät on ohjeet, mutta tuskin on pelkoa ei tuo minulle osu..


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 26.09.2011 - 10:50

Ohjeet luettu, joten nyt lottovoittoa odottelemaan :)


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 26.09.2011 - 11:54

Kun nyt saisin sen lottovoiton siis pää sellaisen, niin lukisin kyllä tarkkaan
onttopohja Oy.n ohjeet. En viitsi niitä vielä opetella.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 26.09.2011 - 13:32

Siinä sitä olisi ihmettelemistä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 26.09.2011 - 18:01

hyvät ohjeet annoit ,kiitos sinulle niistä...


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.