Sanotaaan, että jo pakastettua tuotetta ei sulattamisen/sulamisen jälkeen saisi enää pakastaa uudelleen, miksi?
Ittestäin tuntuis siltä, et jos esim. pakastettu liha jääkaapis sulanunna enkä sit ehikkää tekee siit ruokaa ja laittasin sen takasin pakkasee, nii mitä siin välillä sit ehtii käymään tuotteelle, ettei näin ei vois toimii?? ite en oo perehtyny asiaan, jot teitilt nyt neuvoo kysäsen... vastasen varalle ja tietty muilleki napsulaisil tiedoks vastaustenne avulla...
Avainsanat: pakastaminen sulatus uudelleen pakastaminen haitat terveysriskit jääkaappi
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Laatu heikkenee.
Haitallinen bakteeritoiminta voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä aterian jälkeen.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
voipi tähän liittyä syvällisempääkin viisautta, mutta ainakin seuraavia 'pikku juttuja'
- kun liha (taimuutkin jutut) sulavat ja taas jäätyvät uudestaan (mahdollisesti useammankin kerran) solukkoa hajoaa aika paljon ja sen lihan rakenne muuttuu vähitellen sellaiseksi mössöksi josta ei enää mukavaa purtavaa saa aikaiseksi
- oli joku muukin laatuun liittyvä juttu jota en nyt muistakkaan ihan tarkkaan, taisi olla niin että tällaisessa hajonnessa solukossa pilaantuminen etenee huomattavasti nopeammin kuin tuoreessa lihassa ?
Lähteet:
kokemuksia
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.