Pöydällä on hyvä kukkakaali. Mitäpä tekisin siitä tänään?
Kiitos hyvistä ohjeista vastaisenkin varalle. Tein sosekeiton: kukkakaalia enemmän, vähän porkkanaa väriksi, sipulia (kuullotin voissa nuo edelliset) ja vedessä kypsensin, soseutin ja lisäsin maitoa+ruokakermaa sekä Koskenlaskijan viherpippurijuustoa sekaan. Päälle rapeaksi paistettua pekonia murusina sekä persiljaa ja ruohosipulia.
Avainsanat: ruoka hyvä
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
www.kotikokki.net/reseptit/n...ilaatikko/
Pekonijuusto Kukkakaalilaatikko
Jauheliha kukkakaalilaatikko
.800g kukkakaalta (pakaste)
n.800g jauhelihaa
pekonia paketillinen tai puolikas
1/2 paketti koskenlaskijaa
juustoraastetta
Elikkäs, kukkakaalit höyrystetään ja kaadetaan vesi pois. Lisäillään puolikas koskenlaskija sinne paloina, ja sulatetaan se sinne. Juustoa sinne sulatellessa voi vähän kukkakaalta mörssätä, ei kumminkaan soseuttaa. Samaan aikaan voi alkaa paistella pekonia ja lisätään hetken päästä jauheliha. Paistellaan molemmat kypsiksi ja maustetaan esim. pippureilla ja suolalla.
Kysyjän kommentti
Kiitokset kaikille hyvistä ohjeista.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Esimerkiksi kukkakaalisoselaatikon. 1 kukkakaali, 2 dl kermaa, 2 kananmunaa, vettä, suolaa, valkopippuria, muskottia, (voita ja pähkinäjauhoa).
Keitä kukkakaali kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, kaada keitinvesi talteen ja soseuta kukkakaali. Jäähdytä sose ja lisää sitten kerma, kananmunat ja tarvittaessa keitinvettä. Mausta suolalla valkopippurilla ja muskotilla.
Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Laita seos uunivuokaa ja jos haluat voit lisätä päälle pähkinäjauhoa ja voinokareita. Paista noin pari tuntia.
Ilmoita asiaton vastaus
Höyryssä keittäisin ja voin kanssa söisin,simple...
Ilmoita asiaton vastaus
Siitähä voi vähällävaivalla tehä mitä vaan ja raakanakin on hyvää. MInä keitä suolavedessä ,teen keittoa,Sitten voipi keitetyn laittaa juuston alle uuniin hetkeksi.
Marinodut kasvikset.
1/2kurkkua,1paprika,4tomaattia,
2sipulia,lohk.kukkakaalia ja parsakaalia.kiehauta sipuli ja kaalit puolikypsäksi ,jäähdytä.
Paloittele kasvikset.
Kulhoon kasvikset,
Marinaadi.
2dl öljyä,1dl omenaviinietikkaa,4rl sokeria,1tl suolaa,hienonnettuja yrttejä.tinjamia ja minttua,
Anna makujen vetäytyä muutaman tunnin.
Tämmöisen laitoin.
Ilmoita asiaton vastaus
Tekisin kuukakaalikeiton ja paljon juustoa sekaan. Soseuttaisin sen lopuksi.
Ilmoita asiaton vastaus
vastakysymys : voiko kukkakaalista saada aikaan mitään hyväää.............? :)
Ilmoita asiaton vastaus
Olin ehdottamassa melkein samaa kuin Toffe, mutta ilman pekonia. On muuten oikeasti hyvää... nam.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.