Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Peruna-lohivuoka
3 perunaa
1 porkkana
½ bataatti
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
n. 400 g lohta
2 dl kermaa
herbamarea
mustapippuria
Kuori ja paloittele kasvikset. Suikaloi lohi. Laita ainekset uunivuokaan ja mausta. Kaada kerma päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
tätä minun tulee tehtyä usein...
Kysyjän kommentti
Kiitos hyvästä ohjeesta!
Ja kiitos myös muillekin vastaajille.Muistetaan syödä kalaa :)
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Kotimaassa parasta kalaruokaa ovat muikut. Luomuruisjauhoa ja suola laitetaan pussiin, käännellään aineet sekaisin ja sitten muikut samaan pussiin paneroitumaan. Paistetaan voissa.
Ilmoita asiaton vastaus
Voissa paistettu kuhafile ja aurajuustolohi. Savustettu kala. Ohjeet niihin varmasti kaikki tietävät.
Ilmoita asiaton vastaus
Kiiskihaude!
Pataan perkaamattomat kiisket pohjalle ja päälle silavaviipale peite. Kanneksi ruisleipätaikina kansi. Hyppysellinen suolaa. Haudutetaan yön yli leivinuunissa miedossa lämmössä.
Sen herkullisenpaa kalaruokaa en ole syönyt.
Siinä ei päät eikä ruodot tunnu lusikalla syödessä.
Oli muikkuverkot aikoinaan isoisälläni joihin eksyi mieletön määrä pieniä kiiskiä alapaulan liki. Niitä verkoista päästellessä sormet verillä kyselin "ukolta" mitä näillä tehdään ja vastaus on yllä.
Lähteet:
opetus.ruokatieto.fi/Suomeks...oja/Kiiski
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä se vann on niin, että voissa paistettuja ahvenia ei voita mikään ja se on helppoa laittaa ei tartte kuin suolaa, pikkuisen pippuria meinaan valkoista ja voita ja siinä onkin koko homma, en edes jauhoissa pyörittele !
Maukasta ruokahalua
Ilmoita asiaton vastaus
savukala, varsinkin kylmäsavu, on parasta vaikka ihan sellaisenaan ;)
Ilmoita asiaton vastaus
kuha walewska. tai vaikkapa itse savustetut muikut.
walewskan ohje: www.maku.fi/resepti/kuha-walewska
Ilmoita asiaton vastaus
Voissa paistettu pangakala, jota ei saa kuin isompien kauppojen kalapakasteesta.
Toinen vaohtoehto on minulla voissa paistetut silakat.
Ilmoita asiaton vastaus
Tonnikalapihvit. Onneksi Suomestakin saa tonnikalaa ainakin pakasteena, parhaillaan tuoreesta tonniklaasta paistettuna. Portugalissa olen usemmassakin paikassa tätä herkkua syönyt.
Ilmoita asiaton vastaus
En juurikaan syö kalaa, mutta esim. teen lohi voileipäkakkuja, johon laitan kylmäsavulohta sekä lämminsavulohta.
Lähteet:
kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/...leipakakku
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä ahven fileet itse pyydetyt ja peratut .,pannuun paistuun ja voilla. Ihana herkku kelpaa kelle vaan.
Ilmoita asiaton vastaus
Minulle se on uunilohi jonka maustan ensin Aromattilla sekä sitruunapippurilla ja tillillä sisältä, sen jälkeen laitan sinne Babyporkkanoita, niiden päälle lisään vielä hieman Aromattia.
Porkkanoiden päälle vielä muutama nokare voita ja uuniin. Se on siinä.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.