Kysytty: 07.05.2011 - 19:53

Teetkö lihapullia? Turkista saa hyvää maustetta. Köfte bahar?(kirjoitettuna) markkinoilta Alanyasta ainakin saa. Se on makuasia!

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 07.05.2011 - 22:14

emännän omilla ja salaisilla resepteillä ne parhaat kuitenkin syntyy (joka taloudessa)



Kysyjän kommentti

Kyllähän naiset tietää ne parhaat ruokareseptit, näin se on.


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 07.05.2011 - 21:39

Kyllä teen omia koti lihapullia.Mutta tuota maustetta en ole käyttänyt.Kyllä mausteet hyviä on makuasia niinkuin ilmaisit.Omajuhamaa sientä, mustapippuria ,suolaa,sipulia,laitan yleensä.Joskus innostun enemmänkin maustamaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 07.05.2011 - 22:44

Viimeksi tein hirvenlihasta ihan kotimaisilla mausteilla ja hyvää tuli. Toki mainioita mausteita voi löytyä niin Turkista kuin Intiastakin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 07.05.2011 - 23:02

Varauksella suhtaudun turkkilaisten mausteisiin. Tuskin ostaisin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 07.05.2011 - 23:27

Vaikka kuinka osaan ruokaa laitta ja maistuvaakin, niin lihapullat ovat ylipääsemätön ruokalaji.
En syö tykkää omin käsin väännetyistä lihapullistani, mieluummin ostan valmispyöryköitä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.05.2011 - 08:18

Minä teen usein lihapullia ja jauhelihapihvejä, ovat pikkuihmisten mieleen perunamuusin kera, laitan taikinaan sipulikeittoainespussin, enkä muuta, ja hyviä tulee, en mitään turkkilaista maustetta käytä vaikka 3 kertaa Istanbulissa olen käynyt, en mitään piraatteja halunnut laukuissani kuljettaa.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.05.2011 - 09:29

Ihan perinteiset kotilihapullat ovat meidän perheen makuun, en ole kokeillut turkkilaista maustetta.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.05.2011 - 10:37

Teen lihapullia itse ja lihamureketta ja maustan sipukeittopussilla.
Muuta maustetta se ei mielestäni minulla tarvi olla.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.05.2011 - 11:16

Teen itse lihapullani ihan Suomalaisittain..


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.05.2011 - 12:03

Lihapullista tulee jokainen kerta eri makuisia.Olen huomannut, että kaardemumma ja kaneli sopivat hyvin lihapulliin pippurin seuraksi :) Myös sinappi säväyttää maut esille. Kyseistä maustesekoitusta en ole kokeillut.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 09.05.2011 - 09:17

Kyllä teen. Ohje löytyy sipulikeittopussista, jota käytän taikinassa. Ensin paistan pannulla sen verran, että saavat hiukan väriä, sitten laitan uusiin paistumaan. Teen kerralla aina vähintään pari uunipellillistä ja laitan pakastimeen sopiviin eriin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 09.05.2011 - 11:32

Kyllä laitan lihapyöryköitä silloin tällöin. Minun versioni on kyllä kreikkalaisia lihapyöryköitä, sikäläisin maustein, ja ne ovat kooltaan isompia kuin suomalaiset lihapyörykät. Yrttimausteita, valkosipulia ja maustepippuria, siinä mausteet.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.05.2011 - 04:29

Teenhän minä, ihan perinteisiä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.