Miksi valkuainen ei vaahtoudu, jos mukana on vähänkin keltuaista?
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Valkuainen ei siedä rasvaa (keltuainenhan on rasvainen) ja välineitten on oltava kuivat ja puhtaat. Tippa etikkaa tai kuulemma ripaus suolaakin voi auttaa. Huoneen lämpöiset kananmnat vaahtoutuvat parhaiten.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Outo juttu, en ole itse törmännyt vaikka olen leipoessa useinkin vatkannut valkuaisen keltuaisen kera, on siitä ainakin minulla vaahtoa tullut, kauniin keltaista tosin. Valkoista vaahtoa saa kun erottaa keltuaisen valkuaisesta. Hiukan on kyllä eroa vaahdon kestävyydellä jos siinä on mukana keltuaista, mutten muuta ole havainnut.
Ilmoita asiaton vastaus
Valkuainen on erotettava tarkasti keltuaisesta,jotta se vaahtoutuisi.Niissä on eri ainesosat.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.