Hyvää huomenta! Ennen ruisleipä oli aina tummaa,nykyisin voi olla myös vaaleata.Miksi?
Aamukahvilla söin vaalean ruissämpylän.
Avainsanat: vaalea ruisleipä
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Vaaleaa ruisleipää ei ole valmistettu hapattamalla, kuten näissä perinteisissä tummissa on. Vaalea on silti 100 prosenttisesti ruista. Taikaruis on herkkua ja nyt meillä lapsetkin syö ihan innoissaan tervettä ruisleipää :)
Kysyjän kommentti
Leipä miehen(ja naisen)tiellä pitää.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Ennen tehtiin ,käytettiin ruisjauhoja 100%.nykyisin on leivissä noin 70% ruista loppu vehnää.Silti ruisleipää.Vehnä tekee pehmeyttä leipään, pelkästä rukiista tehty kuori kovaa.Niitä on kaikkia versioita tänäpäivänä .Jos haluaa jostain tietyistä jauhoista tehtyä leipää tai sämpylää ,kannattaa lukea aina seloste.
Ompas mielenkiintoista kiitos linkistä.
Ilmoita asiaton vastaus
nythän sitä saa 100% ruisleipää vaaleanakin, leipominenkin on tekniikkalajai ...
_______
"VAASAN tuo markkinoille leivän, jossa ensimmäistä kertaa yhdistyvät 100-prosenttinen rukiisuus sekä vaalean leivän pehmeys ja kuohkeus. Vastaavanlaista pehmeää ja kuohkeaa ruisleipää, joka on täysin rukiista valmistettu, ei ole ollut aiemmin markkinoilla."
VAASAN TaikaRuis 100 % -leipien valmistuksessa ei käytetä perinteistä ruistaikinan hapattamismenetelmää. Leivän vilja on samaa ruista, jota käytetään tummassa ruisleivässä.
Lähteet:
www.vaasan.com/public/fi/06_...karuis.jsp
Ilmoita asiaton vastaus
No just söin tuota Vaasan taikaruista ja hyvää on. Perinteistä ruisleipää en voi syödä paitsi joskus sellaista jota ei ole hiivalla kohotettu.
Ilmoita asiaton vastaus
Vaalea ruisleipä on sitä että sitä ei ole hapatettu (juuri).
Lähteet:
www.vaasan.com/public/fi/06_...karuis.jsp
Ilmoita asiaton vastaus
Vaaleita ruissämpylöitä on ollut jo jonkin aikaa myynnissä, itsekin käytin niitä, kun vielä leipä maistui.
Ilmoita asiaton vastaus
Se on ihan hyvä keksintä,että saa mys vaaleaa pemeää ruisleipää..Tulee todella paljon syötyä ruileipää..
Ilmoita asiaton vastaus
Tietääkseni vaalean ja tumman leivän erona on nimenomaan leivässä olavan hiilarin GI-arvo, ts. se, kuinka nopeasti hiilari potkii. Vaaleassa leivässä (vehnäleivässä) GI-arvot ovat huomattavasti korkeampia kuin ruisleivässä, eli vaalea leipä nostaa insutasoja huomattavasti enemmän ja lihottaa näin ollen enemmän. Kannattaa kuitenkin huomata, että vaikka leipä myydään ruisleipänä, siinä todennäköisesti on joukossa myös vehnäjauhoja, itse en tiedä kuin muutaman oikeasti aidon markkinoilla olevan ruisleivän. Itse syön oikeastaan vain ja ainoastaan tummaa leipää, osittain em. syistä, osittain siksi, että se vaan on niin helkkarin hyvää.
Ilmoita asiaton vastaus
Olisi oikein, jos asetettaisiin raja sille, mitä saa kutsua ruisleiväksi. Pakkauksen takaa näkee ruispitoisuuden. Kutsutaanhan ruissämpyläksi sellaistakin, jossa on ainoastaan 30 % ruista. Minusta pitäisi olla vähintään 70 % ruista, ennen kuin saisi nimitystä käyttää.
Ilmoita asiaton vastaus
Tulipahan tämäkin opittua, olen luullut että oikea ruisleipä on aina tummaa.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.