Kysytty: 10.05.2010 - 13:00

Onko muita joille naudan sisä ja ulkofileen valmistaminen tuottaa ongelmia, minun fileeni menee silpuksi aina, on kalvoja ym.?

Kukaan perheestäni ei halua syödä sitä kurttaan mennyttä lihaa, ja hyvä marmoroitu pihvi, presidentin pihvi, sanovat että älä ainakaan sitä osta, ovat yhtä huonoja valmistamaan naudanlihaa, ulko ja kulmapaisti tuottaa myös ongelmia, joku helkatan jännevana on niidenkin sisällä, palapaistia yleensä vaan teen, missä vika ?



Avainsanat: naudanliha

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 10.05.2010 - 17:02

naudan ulkofileestä teen yleensä riimihärkää,
ja sisäfileestä herkullisia pihvejä.
putsaan fileistä vain ne ympärillä olevat kalvot jos kokonaisen fileen ostan.



Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 10.05.2010 - 16:55

No ei nyt tuota ongelmia oikeastaan. Hyvä nuijiminen ja jos on jokin jänne niin mie teen sen poikki muutaman pienen veitsen viillon niin johan oikenee, eikä ole kurttuista lihaa.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 10.05.2010 - 17:15

Kerran on minullakin mennyt ja epäilen, että kyseessä oli liimalilha. Kuulin tästä "nerokkaasta" keksinnöstä vasta lihan ostettuani. Sen jälkeen olen ollut tarkempi. Marmoroitu filé on parasta, mutta vaikeasti saatavilla, mieheni ostaa sitä sillon tällöin hallista. Ostan yleensä kokonaisen fileen, josta osan pakastan. Kulmapaistista ei kannata tehdä pihvejä, vaan käyttää se pataruokaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 11.05.2010 - 11:03

Olisko niin että on kyse nyt esiin tulleesta liimalihasta? Itselläni ei ole kokemusta siitä että liharuoka olisi mennyt piloille. Sisäfileestä teen joko pihvejä tai sitten paistan kokonaisena. Mitä lihaan tulee sen on oltava huonelämpöistä kun valmistus aloitetaan eli useita tunteja pois jääkaapista (kesällä oltava tarkkana, ei pitkään lämmössä).
Itsellä on hyvä ruoanostopaikka eli Stockmann, sieltä saa hyvät raaka-aineet. Lihassa on eroja. Muistan vuosia sitten kun ystävätär kutsui loukseen lounaalle, oli laittanut kokonaisen lihapalan uuniin mutta se ei kypsynyt lainkaan, tuli vain koko ajan sitkeämmäksi! Kyllä sitä syöriin mutta ehdotin että pilkkoo lihan ja sillä keinoin sitä tuli jotenkuten syömäkelpoista. Oli ostanut lihapalan lähiön K-kaupasta tai vastaavasta.


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 11.05.2010 - 21:01

Minä valmistan vain hirvenfileitä ja ne onnistuvat hyvin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.