Miksi matikka pitää nylkeä?Onko sen nahka todella paksua kuin nahka?
Hmmmm,kuhaa ostan aina nahallisena fileenä hallista siis konaisen kalan ja kalamestari hoitelee taitavana ammattilaisena hommat,saan valmiin paketin kotiin vietäväksi.
Avainsanat: tyhmiä kysymyksiä ei ole
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
made, jota talvella pidetään suurena herkkuna, mutta vieroksutaan kesällä, on kesällä hyväkuntoisempi kuin talvella ja ravinto-opillisesti korkealaatuinen
mateen nahka on sitkeää, mutta kun made nyljetään menetetään nahkassa olevia makuja.
mateen voi myös kaltata (kala kastetaan nopeasti kuumaan veteen ja pintalima kaavitaan pois).
jos savustat madetta, niin kyllähän se nahkoineen savustetaan.
Kysyjän kommentti
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
en varma , mut luulisin , itse kyl tykkään kalast ko kalast fileenä , tai ilman nahkaa, no silakat kyl menee nahkoineen , mut isommat kalat kyl otan nahattomax , viimestään ennen tarjolle asettamista ..
Ilmoita asiaton vastaus
Oisko matikan nylkemisen syynä se, että on niin juuttaan limainen kala?
Ilmoita asiaton vastaus
Made on erittäin hankala käsitellä, nylkemisessä on omat konstinsa. Sen kalan kanssa en ala tappelemaan.
Ilmoita asiaton vastaus
Hmm..?Mistähän saisi matikan-nahka bootsit..?Oispa cool'ia! Täytyypä lähteä torille tai oikeastaan pilkille niin ois itse "metsästetyt"nahat monoissa,,Wautsi!!!! ;-)
Ilmoita asiaton vastaus
'hienosteua' johon itsekkin sorrun aina silloin tällöin,
tarve riippuu kyllä siitäkin miten kalan aikoo valmistaa syötäväksi,
kaikki kalat pitäis savustaa kokonaisina, karvoineen , nahkoineen päivineen
- kalan käsittely on taitolaji, matikka ei ole yhtään sen hankalampi kuin muutkaan, osaamisesta se on kiinni -
Ilmoita asiaton vastaus
pitää joku päivä nylkeä 1 krokotiili siitähän saisi useammatkin kengät,kenkien tekoon matikka on niihin liian pieni
Ilmoita asiaton vastaus
Teurastus se vasta mielenkiintoista puuhaa onkin kun siitä ei saa otetta millään ja veri pitää kuitenkin valuttaa heti pois. Kerran olen osallistunut ko. tapahtumaan ja kyllä se nahka oli paksumpaa kuin rotalla.
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä on niin paksunahkainen..että on nylettävä..ihan helppo homma..kun osaa taidon..
Ilmoita asiaton vastaus
Minä olen aina nylkenyt, kun olen kuullut että se pitää nylkeä. Mutta en siitä ole muuta tehnytkään kuin kalakeittoa.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.