Kysytty: 08.02.2010 - 09:32

Onko Suomessa ns pakottaminen/ylhäältä päin käskyttäminen lisääntynyt? Lisääkö kieltätyminen kansalaistottelemattomuutta.

Mielestäni kansalaisia ohjaillaan liikaa. Viime aikaiset eläkeuudistusehdotukset sisältävät rajoituksia kansalaisen omiin päätöksiin.

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 08.02.2010 - 11:00

kyl olen kanssas samaa mieltä ja holhousta on kans riitämiin paitsi ei kylläkään oikeutta, sitä otetaan kokoajan pois ...jos olet rehellinen vilpitön niin kärsit, mut rötöksillä kyllä pärjää ...puhumattakaan rikollisuudesta , heitä kun ei saa edes rankaista...päätä silitetään , niin tappajien ,rattijuoppojen, pedofiilien ym pohjamutalaisten ...jot kyllä tää yhteiskunta on jossain määrin pois raiteilta ,ettenkö sanois...ihan pistää ajattelemaan ÄRRÄPÄITÄ....


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 08.02.2010 - 11:01

Eikä siihen hiekkalaatikkoleikkiin syyllisty ainoastaan valtio, vaan myös monet muutkin tahot ja tasot. Jopa työpaikalla tuohon törmään viikottain, jos ei ihan päivittäin. Voisin alkaa yrityskonsultiksi, kun on niitä esimerkkejä niin paljon, miten ei pitäisi toimia :)))

Lisätty: 08.02.2010 - 13:29

Luin noita muiden vastauksia. Ymmärsin ehkä taas väärin, tai sit en olleskaan...
Ajattelin lähinnä näitä kaljanmyyntiä sunnuntaisin, tupakointia, takapuolen pyyhkimistä vasurilla jne. säädöksiä ym. ym.

Olen toki sitä mieltä, ja vieläpä ehdottomasti, että lakeja täytyy olla ja niitä täytyy myös noudattaa. Sit nää jotkut pointit; mihin nuo ym. lait kohdistuvat ja mikä niiden todellinen merkitys on, sitä tässä lähinnä jää miettimään. Esimerkiksi voisi miettiä onko nykyiset rangaistukset ajantasalla esim. väkivalta-, huume- ja talousrikoksissa.

Lapsellinen holhoaminen on loukkaavaa. Varmasti löytyisi ihan oikeita, kipeästi ja kiireesti korjattavia asioita.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.02.2010 - 11:13

Ei, vaan päinvastoin. Lakeja on joka maassa eikä Suomi ole mikään diktatuuri.Ei mikään yhteiskunta toimi jos sen jäsenillä on pelkästään oikeukai ja sen tyhmimmän mukaan täytyy moni asia säätää.
Pitäiskö esim. rattijuoppous sallia?
Kun on asunut vain Suomessa, tietämys/kokemus on monella aika suppea.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.02.2010 - 11:31

On hyvä että on lakeja ja sääntöjä joita pitää noudattaa, mutta viimevuosina on tullut "harmaata " lakia joita valvovat erilaiset ryhmät sanoisin heitä ääriryhmiksi, yleisönosasto kirjoittajiksi, suvaitsemattomuus on nyt vallalla, ja vielä sotien jälkeen vuosia oli että mistä ruokaa sai, paperinaru kengissä kulkivat ja nyt ei mitään saa tehdä, tupakointi, viinanjuominen, jos on enemmän kuin 2 lasta niin on suurperhe, ja eläinten kakkaa on aina kaduillamme ollut, ( hevosen ainakin) ja tämä lihavuus, on nykyään paha myös, ja entäs nämä maahanmuuttajat, tulevat ja pilaavat koko maan, eikä muisteta että Ruotsiin töihin lähti satoja tuhansia Suomalaisia -60 luvulla paremman elämän vuoksi. Voihan v..

Lisätty: 08.02.2010 - 13:25

Ja tämä pihojen siistiminen, koneet pitävät kovaa meteliä, jopa aamuyöstä, auraus ja hiekoituskalusto, ja ne lehtiimurit piinaavat ihmisiä myös, ja ruohonleikkurit. Vanha äitinikin joskus naureskelee nykyajan valittajille, Ryssien pommikoneet piti kovaa ääntä ja ihmisiä menehtyi, ei yleisönosastoon kukaan kirjoittanut metelistä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 08.02.2010 - 13:27

On lisääntynyt. Kieltoja kiellon päälle tulee kaikista vähemmän tärkeistä asioista. Mutta kaikki tärkeät asiat katsotaan sormien läpi, kuten rikollisten rankaiseminen jne.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.