Minin marjojen makeus katoaa pakastimessa ? Makeat lakat ovat pakasamisen jälkeen happamia, sokeria on lisättävä. Samoin muut ...
marjat, mansikat , puolukat erityisesti, mutta vadelmatkin. Lisääntyykö niissä happamuus, vai rikkoutuuko rakenne niin, että happamuus maistuu enemmän ? En haluaisi laittaa yhtään sokeria mehuihini, mutta on ihan pakko, ei niitä kukaan muuten juo.
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Sokeri vähentää entsyymitoimintaa, jolloin marjojen maku, väri, rakenne sekä vitamiinit säilyvät kylmässä paremmin. Jo pieni määrä sokeria parantaa lopputulosta.
Kovakuorisia marjoja voi pakastaa myös sokeriliemeen
keittokirja.kasvikset.fi/Suo...kastaminen
Osa marjoista on hyvä pakastaa sokerin kanssa, sillä pakkasvarastoinnin aikanakin marjoissa tapahtuu soluhengitystä. Tällöin marjan sokeripitoisuus laskee ja happamuus lisääntyy. Sokeri parantaa myös marjojen värin, aromin ja C-vitamiinipitoisuuden säilyvyyttä.
www.arktisetaromit.fi/2dlmar...hp?id=4_20
Kysyjän kommentti
Näinhän se on, sokeria on laitettava kaikkiin marjoihin, että edes jotenkin maku pakastimessa säilyy.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Pakastaminen vie aromit mennessä, koska siinä tulee mm. vettä mukana, joka laimentaa maun. Muutenkaan pakkanen ei ole marjan rakenteelle ja kaikille vitamiineille hyväksi.
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä puolukat on ihan makeita, kun syön niitä puolijäisinä. Mutta täysin sulaneina ovat happamia.
Muita marjoja en pakasta, kun en leivo enkä tee jälkiruokia.
Ilmoita asiaton vastaus
Samaa ajattelin minäkin kuin Onttopohjaoy:kin. Itse laitan varsinkin mansikoihin hieman sokeria ennen pakastamista. Värikin säilyy parempana.
Ilmoita asiaton vastaus
Minä jotenkin en tykkää mistään pakastemarjoista, mustikoista korkeintaan.
eli en pakasta marjoja, syön tuoreena jos syön
Ilmoita asiaton vastaus
Minkäkään en pakasta,koska mulla ei ole pakastinta.Joskus mustikkaa olen tunkenut jääkaapin pakastelootaan,ne on ihan ok,mutta mansikat on mauttomia vetisiä lötköjä pakastuksen jälkeen.
Ilmoita asiaton vastaus
Puolukat ja karpalot paranee. Oletan että pH eli happamuus muuttuu kemiallisen reaktion vaikutuksesta.
Ilmoita asiaton vastaus
Olen aina tehnyt niin kuin palisanteri opettaa: ripotellut sokeria pakastettavien hillojen ja mustikoiden päälle. Hyvin ovat säilyneet ja olleet sulattamisen jälkeen lähes tuoreen veroisia.
Ilmoita asiaton vastaus
laita vaan sokeria sinne joukkoon jo pakastaessa , niin ovat makeita syödessä, en ole käyttänyt itse tuota hedekmäsokeria , et mitenkä se toimii pakkasessa , mutta kokeile pieni erä, sehän on ihan hedelmä omaa sokeria , jotta luulis toimivan...
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.