Kysytty: 13.04.2009 - 16:40

Kurkkujutska, nimeä en tiedä, suhteet hakusessa

Isä opetti joskus minulle että kuoritaan kurkku ja viipaloidaan rasiaan ja pistetään sinne suolaa ja sokeria ja sitten kansi päälle ja ravistellaan ja hetkeksi aikaan jääkaappiin.
olen usein tehnyt mutta mautonta on tullut. en tiedä kuinka paljon sokeria ja suolaa tulee laittaa.
oletteko te koskaan tehneet tämmöistä?

Lisätty: 13.04.2009 - 18:46

Kiitos vastauksista. tottapa tosiaan etikkapahanen se siitä seoksesta uupui.



Avainsanat: sokeri suola kurkku

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 13.04.2009 - 16:42

Olen kyllä mutta ne kurkut pitää sen jälkeen laittaa vielä etikka/vesiliemeen, ja tilliä myös. Meillä näität sanottii kotona lätkytetyiks tai hölskytetyiks kurkuiks.

Velipoikani soitteli tossa kerran ja kysyi, miksei näillä ohjeilla tullut samanlaista kun äitin tekemät, ja selvis, ettei veljeni ollut kuorinut näitä tuorekurkkuja:)

Löysit varsinaisen (ainakin yhden) ohjeen netistä Isoäidin kurkut, ite olen kyllä lantrannu tuot etikkaa ihan pikkasen vedellä:
www.martat.fi/keskustelu/ruo...64=8417921


Lähteet:
www.martat.fi/keskustelu/ruo...64=8417921

  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 13.04.2009 - 16:43

Pane sekaan vielä pikkuisen etikkaa niin maku paranee. En minä kaytä mittana muuta kuin näppituntumaa.


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 13.04.2009 - 16:47

Kokeileppa tätä:

1 kurkku
1 rkl etikkaa
1 rkl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
tuoretta tilliä.

Leikka kurkku ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Laita kurkkuviipaleet ja kastike suljettuun astiaan, hölskyttele ja anna kurkkujen maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 13.04.2009 - 16:48

Samaten minä laitan etikaa sekaan sokeri ja suola summa-mutikassa. Ravistuksen jälkeen tilliä mikä kruunaa koko kurkku-jutun. Ne on minun himoja,niin hyviä...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 13.04.2009 - 17:03

Olet tainnut unohtaa sen etikan niistä kurkuista. Se antaa sen hyvän maun.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 13.04.2009 - 18:52

Etikka, sepä se.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 13.04.2009 - 20:47

Siinäpä ne ohjeet jo tulivatkin. Meillä sanotaan niitä rumpsautuskurkuiksi.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 13.04.2009 - 21:55

Samalla tavalla laitan minäkin,kuin Iida.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.