Vieras
Kysytty: 06.04.2009 - 12:13

Nyt käsi sydämelle Napsulaiset ja vastatkaa rehellisesti. Oletteko kokekeet kulttuurishokkia? Miten ilmeni?

Kävin just katsomassa mitä kulttuurishokki on, ja nyt vasta aloin ymmärtää paremmin itseäni. Olen siis kokenut kulttuurishokkia sittenkin vaikken osannut myöntää sitä. www.uraverkko.net/kulttuurig...keli2.html



Avainsanat: kulttuurishokki

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 06.04.2009 - 12:16

En koskaan vaikka olin USA,ssa kolme kuukautta yhteen menoon,ja lontoossa kaksi viikkoa, ruotsissa kolme viikkoa,ei mitään shokkia,


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vieras
Vastattu: 06.04.2009 - 12:17

Eka kerrat jalanjälkiveskeissä idässä ja etelässä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 12:21

Eräänlainen kulttuurisokki oli loma Tunisiassa. Se käsinkosketeltava naisten halveksunta, huijaaminen, hyödyntavoittelu, se kaikenlainen röyhkeys, jolla turistia kohdellaan(jos vain älyät sen) oli aikamoinen kokemus, emme matkusta enää Pohjois-Arfikkaan, tuskin Afrikkaan ollenkaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 12:23

Nuorena miehenä Monte Carlon kasinolla tunsin itseni ellen nyt ihan juntiksi, niin tavattoman köyhäksi.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 12:39

Minulle rajuin kokemus oli matka Intiaan ja Nepaliin. Siellä kauan asuneet ja työskennelleet vievät seuruettamme paikallisten asukkaitten luo kylään ja muutenkin tutustuimme paikalliseen arkeen.

Tuon reissun jälkeen olen kouluttanut yhtä tyttöä kerrallaan ammattiin. Muistaakseni tein matkan Aasiaan vuonna 1982 ja sen jälkeen olen ollut kimpassa maksamassa nepalilaisen tytön opintoja sairaanhoitajaksi. Tämä tyttö halusi lähteä Koreaan valmistuttuaan ja valtio peri häneltä takaisin koulutusmaksuja.

En lannistunut siitä vaan sen jälkeen olen iloinnut kätilö-sairaanhoitajan valmistumisesta Tansaniassa, etiopialaisen tytön valmistumisesta käsityöläiseksi ja kongolaisen tytön kouluttautumisesta myös ompelijaksi ja parhaillaan on meneillään autisti-tytön valmennus Perussa.

Sitten on lähetelty ja hankittu ompelukoneita sun muuta värkkiä. Varsinkin Kongossa on ollu harmillista erään kirjapainon jatkuva pommitus. Se on rakennettu uudelleen kolmisen kertaa. Kirjapainossa painetaan muunmuassa aapisia.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 12:41

Turkissa, Istanbulissa siellä tajusin että minkälaisessa lintukodossa minä saan asua täällä turussa.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 14:11

ehkä joskus aikoinaan,enään en muista mihin ulkomaille menin ensiksi
kyllähän pattaya yllätti iloisesti ensikerralla


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 06.04.2009 - 14:19

Minulle se oli Dominikaaninen tasavalta. Ihmiset, eläimet, kaikki voivat huonosti. Likaa ja sontaa kadut täynnä, haju sen mukainen.Muutama esimerkki: katselin hotellimme parvekkeelta kun kokkimme kärräsi likaisilla kottikärryillä sianruhoa keittiöönsä. Toisella puolella aidan takana paikalliset elivät lauta/peltihökkeleissä ja kävivät pesulla kastelukannun suihkun alla. Toinen mikä järkytti oli kun kävelin kadulla ja ohitse ajoi karjankuljetusauto. Eläimet olivat sullottu sinne häkkiin kuin siskonmakkara nakkimakkaran kuoriin. Auto ajoi kuoppaan jolloin koko auto tietenkin heilahti ja tulos oli se, että seinänvieressä oleva lehmä jäi niin pahasti puristuksiin, että sen suoli tyhjeni ruiskuna. Ja uskokaa tai älkää, niin erään kadulla kulkijan jaloille. Se hieman siinä kyllä hymyilytti.
Mutta pankissa asiointi ja hotellissa asuminen oli turvallista. Molempien ovella oli pyssymiehet vahdissa. Ja paljon muuta jota en enää ikinä mene katsomaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 14:21

Kuusi viikkoa ILOssa Lac Lemanin rantamilla nuorna miesnä kävi sellaisesta


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 06.04.2009 - 14:34

Marokon maaseudulla näin niin kurjaa asumista, etten toivoisi näkeväni uudestaan. Mutta varsinaista kulttuurishokkia en ole kokenut, on matkani olleet niin lyhyitä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 16:01

en ole.. en ainakaan huomannut


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 16:20

ehkä se oli se , kun kans oli jalanjäljet joihin ois pitänyt tedä tarpeet ja wc paperikin oli kortilla, mutta viipurissa olessain sain kyllä siellä kadulla kävellessäni ja kauppahallissa shokit, kun ei sitten minkään moista hygeniaa ollut, kun ne kalat lojui paperinpällä ja vanhus niitä yritti kaupatta, toki ne olikin jo parhaat päivät elääneet ja se haju molemmissa...huh...löytyi sieltä, kyllä oikein fiksukin lihakauppa, jossa oli lämpötilat näkyvillä ja myyjillä kerttis hanskat...ei mitään hajuja ja oli niin siistiäkin, jotta sieltä me ostimme huikopalaa...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 06.04.2009 - 17:24

En, ku oon käyny vaa ruottis ja viroos.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 18:15

kun ensimmäisen kerran menin Afrikkaan, Gambiaan, ensimmäisenä iltana tuntui kaikki niin mustilta, ei ketään muita valkoisia, kuin minä ja likkakaveri, sillon tuntui 'erilaiselta'


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.04.2009 - 21:54

Japp. Kyllä oli 1979 Tunisassa, kun sikäläinen mies tuli minulle tarjoamaan 10000 kamelia silloisesta vaimostani, sitä voi kyllä sanoa jo kulttuurishokiksi.
Kaikista paras oli siinä kaverille tarjottiin vai 1000 kamelii, niin sain olla kyllä siitä onnellinen tarjouksesta, mutta siellä käydään kauppaa eläimillä naisista tuntui karkealta.
Kaikista vaikein oli vielä, sillä emme tienneet kamelin arvonkurssia, eli emme tiennett sen arvoa!


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.04.2009 - 21:34

Kyllä, lievä tuli siirtyessä Tokiosta Bangkokiin ja toinen pieni Kambodzan rajalla, kun päätie olikin vain pottupeltoa. Mutta pahin tuli palatessa reilu 2kk Aasian matkan jälkeen Suomeen.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.