Salmonellaa on löytynyt myös sikatiloilta,miten suhtaudut tähän uutiseen.
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
en nyt vielä hötkyile.. kun kunnolla kypsentää ruuat, eiköhän sieltä pöpöt kuole
Kysyjän kommentti
Paras vastaus,terveisin kissaäiti.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
uskon että valvonta pitää, joten olen ostanut possua huoleti...
Ilmoita asiaton vastaus
salmonella pöpöthän ei kuole kuumassa vaikka kuinka paistaa.... mutta esim, kanamunia kun käsittelee pesen kädet sen jälkeen huolella hyvillä aineilla... sikaa en ole nyt ole ostellut, mutta tuskinpa niissä mitään ole =)
Ilmoita asiaton vastaus
Minä olen harkitseva nyt tässä asiassa enkä osta sianlihaa.Ei ole vielä kaikilta tiloilta saatu näytteen vastauksia , jotka tätä saastunutta geenimanipuloitua rehua Raisiosta ovat ostaneet.
Ilmoita asiaton vastaus
Ikäviä uutisia,mutta hyvä hygienia riittänee-
* Salmonellatyyppejä on olemassa yli 2 000, ja ne kaikki voivat aiheuttaa tautia ihmiselle. Salmonellat ovat suolistobakteereita.
* Salmonella voi tarttua eläinten ja ihmisen ulosteilla saastuneiden elintarvikkeiden tai veden välityksellä ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.
* Oireita ovat pahoinvointi, vatsakrampit, ripuli, kuume ja päänsärky, ja ne kestävät 4-10 päivää.
* Voimakkaassa infektiossa kuume voi olla korkea ja ripuliulosteissa verta.
* Kaikki tartunnan saaneet eivät saa oireita.
* Salmonella kuolee kuumentamalla. Ruoka pitää kypsentää yli +70 asteeseen, siipikarjanliha yli +75 asteeseen.
* Hyvä käsihygienia on tärkeää! Kädet pitää pestä aina WC:ssä käynnin jälkeen sekä sen jälkeen, kun on käsitellyt vaikkapa raakoja kananmunia.
Lähteet:
Lähde: Evira ja THL
Ilmoita asiaton vastaus
Eipä ole mitenkään uutta ja outoa nykymaailmassa. Pitää vain elää kaikkien pöpöjen kanssa !
Ilmoita asiaton vastaus
Löttövoitto asua Suomessa; ainakin tiedotetaan ja toimeenkin tartutaan. Yleensä hygieniasta vouhkataan kai liikaakin , tässä asiassa ei.
Ilmoita asiaton vastaus
Ei se omiin syömisiini vaikuta mitään, mutta kissalle ei uskalla antaa nyt toistaiseksi raakaa sianlihaa. Täytyy odotella mitä tuleman pitää.
Ilmoita asiaton vastaus
En kyllä minäkään suostu hötkyileen tässäkään asiassa. Lihaa voi syödä, jos sen kunnolla kypsentää. Salmonellaa on ollut aina ja varmasti tulee olemaankin.
Ilmoita asiaton vastaus
Itse en paljoa syö sikaa,etten ole sillai huolissani.
Ilmoita asiaton vastaus
Valitettavaa niille jotka saavat leipänsä tuota kautta.
Ostan kaikkea kuten ennenkin, ei ole hyllyjä tyhjennetty joten ei syytä hysteriaan.
Ei taida olla kymmenen vaarallisimman taudin joukossa kuitenkaan?
Ilmoita asiaton vastaus
Tänään ostin jauhelihaa,mut empä ostanu sika-nautaa niiku yleensä.Ostin pelkästää nautaa,sika saa nyt olla miun puolest olla hyllys.En kyl osta kananmuniakaa enkä kanaa.Varovaisuus ei oo koskaa pahasta.Parempi varoa ku katua.
Ilmoita asiaton vastaus
Ei vaikuta suoraan minuun koska en syö sianlihaa. Epäsuorasti se vaikuttaa sillä rehussa on syy. Saapa nähdä miten paljon kaiken hinta nousee tällä kertaa. :P
Ilmoita asiaton vastaus
eipä siitä suurempaa haitaa ole kun rajoittaa sianlihan syöntiä.mutta tuleeko lie munaton pääsiäinen. mun anoppini sanoi näin.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.