mimmi74: Omat matkat

mimmi74

nainen
Varsinais-Suomi
Liittynyt: 15. joulukuuta, 2009

Tulevat matkat

mimmi74 ei ole lisännyt yhtään tulevaa matkaa.

Menneet matkat

  • Madeira
    Matkan ajankohta: Maaliskuu 19, 2010
    Aivan ihana saari. Kevätkausi oli juuri alkamassa. kukat alkoivat kukkiin ja luonto vihertään. Auto vuokrattiin kolmeksi päiväksi ja kierreltiin pitkin levadoita vaeltelees.Tosin navigaattori osoittautui hyväksi apuvälineeksi hyvän kartankin rillalla. Todella ihanat levada vaellusreitit. Suosittelen tutustumaan. karttoja ja tietoa levadoista tosiaankin saa paikan päältä kioskeista ja kirjakaupoista paremmin kuin suomesta käsin,. Tosin kannattaa olla tarkkana mitä ostaa..myös lähes kaikista kirjoista ja kartoista löytyy suomenkielinenkin opus versio. Suosittelen myös käyntiä saaren korkeimmalla paikalla,Pico ruivolla 1862m ,me mentiin vaikeampaa reittiä sinne, vain siis hyväkuntoisille, helpompaa reittiä pitkin pääsee pienemmällä vaivalla eikä nousua tule vähemmän kokemattomalle vaeltajalle/matkailijalle liikaa. Vaelluskengät kannattaa ottaa mukaan levadalle kuin levadalle.Kokemattomille levada vaeltajille suosittelen tosiaankin opastettua retkeä,joko matkatoimiston kautta tai kielitaidon sujuessa kanasainvälistä paikallisten vetämää vaellusta, huomattavasti edukkaammin kuin matkatoimistojen vaellukset. Vaikka me käytiinkin omatoimisesti miehen vaeltamassa.
  • Kebnekaise
    Matkan ajankohta: Elokuu 03, 2009
    Partioporukan vaellusreissu pienessä 4 hengen 2:ssa telttaryhmässä Kebnekaisen aivan ihaniin maisemiin. Kebnekaisen korkein huippu, Sydtoppen 2111metrissä, maisemia ihastelemassa.Tosin alempaakin maisemat ovat huikeat ja kannattaa poiketa ympäriinsä kattelees esim Silverfalletissa taikka Tarfalassa. Mikäli intoa riittää voi myös lähteä fjällräven classic kisaan, joka 2009 vuonna käytiin 8.8.alkaen. rinkkani lähtöpaino n.15kg, joka kuulosti erittäin lupaavalta viikon matkalle. Sapuskana kaurahiutaleita,nuudeleita, kuivattua jauhelihaa ym ym...jos haluat tietää lisää ruokavalikoimastamme, kysele..
  • Suomi
    Matkan ajankohta: Huhtikuu 05, 2009
    Sallassa talvilomalla hiihtämässä. Ruuhitunturilla kannattaa käydä hiihtäen. Mikäli ei kuitenkaan jaksa kivuta pitkää mäkeä ylös ja yhtä pitkää alamäkeä alas, kannattaa maisemia lähteä kelkkaretkellä katsemamaan.
  • Norja
    Matkan ajankohta: Heinäkuu 15, 2008
    kierrettiin autolla Norjaa.. Naantalista autolautalla ylitse Ruotsiin, josta Oslon kautta ja pohjoisiin,Jotunheimin vuoriston kautta ja Lofooteille. Meillä oli farmariauto, jonka takatilassa (takapenkit poistettuna) nukuimme kaikki muut paitsi kaksi yötä, jotka lofooteilla vietimme teltassa leirintäalueella. yöpyminen esim pysäköintialueilla. Useimmissa on vesivessat, tai sitten olivat joen rannalla, siistejä paikkoja, tosin ilta myöhään eikannata paikkaa itselleen enää niistä haaveilla,matkailuautot olivat täyttäneet ne. Omatoiminen matka, retkikeitin mukana, sapuska valmistui kuin matkailuvaunussa konsanaan. Mentiin päivä kerrallaan ja katsottiin minnekäs sitä seuraavaksi eksytään. Galdhopiggenin kesälaskettelukeskuksen juurella käytiin kääntymässä 1841metrissä ja joku syksy mennään vielä valloittamaan huippu, 2469metristä, pohjois-euroopan korkein paikka .Lofootit on aivan ehdoton, suosittelen jos vähänkään pohjois-Norjassa päin liikkuu. Lofooteilla saa varata aikaa reilummin, silläkapeat tiet ja hyvät maisemat vievät aikaa. Loofooteilla Å:n kylässä kannattaa ehdottomasti käydä kävelemässä ja katselemassa maisemia. Takaisin Suomeen tultiin Kilpisjärven kautta.
Pieni hetki, sivua ladataan.