Kotkan matkakuvat - Lenin


Kuvaus: Lenin
Käyttäjä: andek
Lisätty: 03.12.2010

Kommentit

Kiiski
10.03.2021 klo 23:01

Lenin patsas tuotiin lahjana Neuvosto-Virosta Kotkaan 1979. Sen nyt jotenkin ymmärtää tuona ajankohtana jolloin Suomi eli YYA.n aikaa ja maan yleinen henki ylisti Neuvostoliittoa monella tapaa sekä Suomen ja Neuvostoliiton hyviä suhteita.
Nyt sensijaan voidaan kysyä, onko aiheellista että 2020-luvun EU-Suomessa vaalitaan 30 vuotta sitten lakkautetun vieraan diktatuurivalton perustajan muistoa patsain ja museoin.
Suomalaiset eivät ole Leninille velkaa yhtään mitään, vaikka meille lakkaamatta työnnetään väitettä jonka mukaan Lenin ojensi Suomelle itsenäisyyden. 1917 saavuettu irtaantuminen Venäjästä tapahtui Venäjän vallankumouksen seurauksena jolloin kaatuvan suur ruhtinaskunnan reunavaltiot erotettiin Venäjästä. Pian Suomen itsenäistymisen jälkeen, alkoi maassamme sisällissota jonka aloittanutta punaista osapuolta tuki Leninin bolsevikki-hallinto. Suomen punaisten oletettiin voittavan ja kaappaavan vallan joka olisi liittänyt tämän maan proletariaatin diktatuuriin ja mahdollisesti osaksi Neuvosto-Venäjää. Sodan kulku kääntyi kuitenkin niin että valkoiset joukot ja suojeluskunnat saksalaisten, ruotsalaisten, ranskalaisten ja brittien tuella kukistivat punaisten aloittaman kapinan. Venäjälle paenneista suomalaisista punaisista monet päätyivät salaisen poliisin Tsekan käsiin kuulusteltaviksi, kidutettaviksi ja teloitettaviksi. Heitä rangaistiin aatteen pettureina ja toisaalta heitä epäiltiin vakoilijoiksi ja sabotööreiksi.
Lenin painotti vallankumouksen brutaalin rautanyrkin välttämättömyyttä luokkavihollisen murskaamiseksi ilman vähäistäkään sääliä tai armoa. Sellaiseksi hän perusti salaisen poliisin Tsekan, joka sai rajattomat valtuudet käsitellä jokaista vastavallankumoukselliseksi tai muuten luokkaviholliseksi epäiltyä tai luokiteltua mahdollisimman raa\'asti. Yksi Tsekan menetelmistä oli \"naulatynnyri\" alaston uhri pakotettiin sisälle puutynnyriin jonka seinän läpi, kautta ympäri oli hakattu naulat sisään. Kansi kiinni ja tynnyri liikkeelle. Jokainen voi vain kuvitella miltä sisällä tuntui. \"Ihmispatsaat\" tarkoitti paikoilleen kiinnitettyä alastonta uhria ulkona monenkymmenen asteen pakkasessa ja päälle kaadettiin vettä niin kauan kunnes uhri alkoi selvästi jäätyä. Lopputukoksena oli jääpatsaaksi muuttunut ihminen. Tsekan kidutusteurastamot olivat aivan oma juttunsa. Uhreja käsiteltiin julmemmin kun lihakarjaa. Ihoa leikattiin ja ruumiita nyljettiin uhrien vielä eläessä.
Tsekan pidätyvankiloiden kellareissa toimi teloitusyksiköt päivä- ja yövuoroissa. Pidätettyjä porvaristoa, aristokratiaa, kulttuuri- ja taidepiirejä edustavia miehiä, naisia, lapsia, vanhuksia teloitettiin hurjalla tahdilla. Kuolemaantuomittujen piti riisuutua alastomiksi vaatteistaan ja koruistaan minkä jälkeen heidät komennettiin seisomaan seinää vasten muutama kerrallaan ja heitä ammuttiin päähän. Tätä suoritettiin kuin stahanovilaista tehdastyötä. Ammuttuja uhreja lastattiin kuorma-autoihin joilla ne kuljetettiin jonnekin lopullisesti hävitettäviksi. Piispat ja Papit olivat erittäin vihattuja ja heitä ammuttiin innokkaasti.
Lenin määräsi maatilojen pakko-kollektivisoinnit ja satojen pakkotakavarikot valtion varastoihin. Jokainen niskuroiva tilallinen ja talonpoika tuli surmata mahdollisimman kauhistuttavilla tavoilla varoitukseksi muille. Leninin käsykstä alettiin perustaa myös gulag pakkotyöleirejä siperiaan. Maanviljelyksen kollektivisoinnin seurauksena Venäjällä puhkesi valtava nälänhätä ja kulkutaudit alkovat riehua ympäriinsä.
Kaikki tämä karmeus Leninin valtakaudella 1917-24.

Mariaana
27.06.2011 klo 15:45

En tiennytkään, että Kotkassa on tällainen patsas.

Arvosana kuvalle:
sirkkaliisa
03.12.2010 klo 17:55

Menneen ajan muisto

Arvosana kuvalle:
liisukka
03.12.2010 klo 17:50

Komea patsas..

Arvosana kuvalle:

Kommentoi:


Arvosana kuvalle:

Nimimerkkisi:

Vierailijoiden tulee vastata allaolevaan kysymykseen spämmin välttämiseksi.
Liity Napsuun, niin sinun ei tarvitse vastata näihin kysymyksiin enää.



Onko sinulla hyviä matkakuvia
Kotkasta?

Lisää kuvasi galleriaan
Pieni hetki, sivua ladataan.