10 vinkkiä: Mieletön Chicago

Michiganjärven rannalla sijaitseva Chicago on väkiluvultaan Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki heti New Yorkin ja Los Angelesin jälkeen. The Windy Citynäkin tunnettu kaupunki on kuuluisa talven tuulisesta säästään, herkullisesta pannupizzastaan sekä blues- ja jazz-musiikistaan. Kaupunki on myös mm. mediamoguli Oprah Winfreyn sekä presidentti Barac Obaman kotikaupunki.

Chicago on monen muun miljoonakaupungin tavoin mahdollisuuksia ja yllätyksiä täynnä ja aivan ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki!

10 vinkkiä Chicagoon

1) John Hancock Center

John Hancock CenterJohn Hancock Center

John Hancock Center on Chicagon keskustassa sijaitseva 100-kerroksinen, 334 metriä korkea tornitalo. Kirkkaana päivänä 95. kerroksessa sijaitsevasta näköalakerroksesta voi nähdä jopa Indianaan saakka. Maisemat Michiganjärvelle ja kaupungin yli ovat mielettömät.

Mahdollisesti paras hetki vierailulle on auringonlaskun aikaan. Siihen vielä herkullinen drinkki 94. kerroksen uudessa CloudBar-ravintolassa ja hetki alkaa olemaan yksi mieleenpainuvimmista. Liput kannattaa ostaa ennakkoon.

Hancock Centerin alakerrassa sijaitseva Cheesecake Factory on herkkusuiden taivas. Valinnan vaikeus saattaa iskeä; niin monta herkullista juustokakkuvaihtoehtoa on tarjolla. Ravintolassa on myös kattava ruokalista, joten pelkkään jälkiruokaan ei tarvitse tyytyä.

2) Vesitaksilla keskustasta Chinatowniin

Vesitaksilla keskustasta ChinatowniinVesitaksilla keskustasta Chinatowniin

Keväästä syksyyn operoiva Chicago Water Taxi (ent. RiverBus) on hauska tapa nähdä kaupunkia ja käväistä Chinatownissa. Pysäkkejä on yhteensä viisi: Ogilvie/Union, Michigan Avenue, Chicago Riverwalk, Goose Island, Chinatown ja Chicago Avenue. Lippujen hinnat vaihtelevat etäisyyden mukaan, pyörien noin kuuden dollarin luokassa.

Navy Pier'n lauantai-illan ilotulituksien katseluun vesitaksi on loistopaikka. Ilotulitukset ammutaan taivaalle 22.15 ja ilotulituksen vuoksi taksi kulkeekin lauantaisin iltayhteentoista saakka.

3) Katuruokaa ja paikallista pizzaa

Chicago-style PizzaChicago-style Pizza

Chicago on tunnettu pannupizzastaan (Deep Dish Pizza), eikä ihme, onhan se todella herkullista! Se on siis välttämätön makuelämys vierailun aikana.

Kaupungista ei myöskään kannata poistua ennen kuin on maistanut paikallista Chicago-style hodaria, Gyroa tai Italian Beef -leipää – suoraan katukojusta tietenkin.

4) Fanita urheilutapahtumassa

Go Cubs!Go Cubs!

Chicago on penkkiurheilijan unelmakaupunki. Se on useana vuotena valittu parhaaksi urheilukaupungiksi, viimeksi vuonna 2010. Ja joukkueethan menevät näin: baseballissa Chicago Cubs ja White Sox, amerikkalaisessa jalkapallossa The Bears, koripallossa The Bulls ja jääkiekossa The Blackhawks.

Ei ole väliä mikä on lajituntemuksesi taso tai fanituksesi aste, joku urheilutapahtuma kannattaa kokea ihan vain sen tunnelman vuoksi.

5) Elokuva puistossa

Lincoln ParkLincoln Park

Elokuvanäytös puistossa on parasta ajanvietettä lämpimänä kesäiltana. Mukaan kannattaa pakata viltti ja halutessaan piknik-eväät. Elokuvat, niiden näytösajat ja -paikat lölytyvät Chicago Park Districtin www-sivuilta.

6) Pelihalli Galloping Ghost Arcade

Pelihalli Galloping Ghost ArcadePelihalli Galloping Ghost Arcade

USA:n suurin pelihalli, jossa videopeleistä villiintyvät viihtyvät varmasti. Pelihallissa on myös runsaasti retropelejä, joilla pääsee fiilistelemään "vanhoja hyviä aikoja".

Sisäänpääsymaksulla ($20, tammikuu 2023) pääsee pelaamaan kaikkia pelejä ilman lisämaksuja. Pelit voivat jatkua yömyöhään, sillä halli on avoinna joka päivä aamukahteen saakka.

7) Perhospuisto – Peggy Notebaert Nature Museum

PerhospuistoPerhospuisto

Peggy Notebaertin luonnontieteellisessä museossa lentää liihottaa yli 1000 eksoottista perhosta, jotka edustavat 75 eri perhoslajia.

Perhospuisto on rakennettu 250 m²:n kasvihuoneeseen, josta löytyy myös trooppisia puita ja kukkia. Näyttelyn nimi on Judy Istock Butterfly Haven ja se sopii erinoimaisesti myös perheen pienimmille.

8) Rannalle

Rantaa Chicagossa riittääRantaa Chicagossa riittää

Chicago sijaitsee Michiganjärven rannalla, ja kaunista vaaleaa rantaa riittääkin yli 41 kilometriä. Kesällä lämpötilat nousevat usein hellelukemiin, jolloin oikea osoite on joku Chicagon 24 julkisesta rannasta.

Monille saattaakin tulla yllätyksenä, kuinka hyvä rantalomakohde Chicago voikaan olla.

9) Shedd Aquarium

Shedd AquariumShedd Aquarium

Shedd Aquarium on maailman suurin sisätiloissa oleva akvaario. Se on koti yli 32 000 merenelävälle, aina sammakkokaloista pingviineihin. Osa näyttelyistä on järjestetty eläinlajien luonnollisten elinalueiden mukaan, esimerkiksi Caribbean Reef tai Amazon Rising -näyttelyt.

Liput kannattaa varata ennakkoon jonojen välttämiseksi. Akvaario on suuri ja nähtävää on paljon, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jotta kaiken mahdollisen ehtii kokemaan! Shedd Aquariumiin pääset helposti julkisilla kulkuvälineillä.

10) Shoppailu

Tästä alkaa Magnificent MileTästä alkaa Magnificent Mile

Chicagolla ei ole shoppailun suhteen niin legendaarista mainetta kuin esimerkiksi New Yorkilla, mutta varmaa on, että Chicagossakin ostosten teko onnistuu paremmin kuin hyvin. Pääkatu Michigan Avenuen pohjoispäässä sijaitsevalla Magnificent Milella on vaate- ja kenkäkauppoja rivissä kilometrin verran. Halutessaan voi tietysti poiketa lisäksi muutamassa ostoskeskuksessa (900 North Michigan Shops tai Water Tower Place) matkan varrella.

Vain muutaman minuutin päässä O'Haren lentokentältä sijaitsee uusi Fashion Outlet -ostoskeskus. Lista kaupoista on loputon, joten varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Mahdollisesti himoshoppaajan taivas?

Ja jos nämä shoppailut eivät vielä riitä, voi lähteä käymään hieman Chicagon ulkopuolella sijaitsevassa Woodfieldin ostoskeskuksessa, Shaumburgin kaupunginosassa. Woodfield on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ostoskeskuksista, liikkeitä ja ravintoloita siellä on lähes 300.

Milloin mennä Chicagoon?

Chicago on ehdottomasti parhaillaan keväällä, kesällä ja syksyllä. Talvisin järveltä puhaltava tuuli voi olla todella epämiellyttävä ja vierailusta jäädä päällimäisenä mieleen vain jäinen viima ja kylmyys. Kesäaikaan Chicagossa järjestetään myös useita puistotapahtumia ja konsertteja.

Miksi ja miten mennä Chicagoon?

Chicago on sydämellinen suurkaupunki, joka usein jää New Yorkin tai Kalifornian isojen kaupunkien varjoon. Chicagosta löytyy maailmanluokan teatteri, hyvät ostosmahdollisuudet, paljon nähtävyyksiä ja jopa rantaloman voi helposti yhdistää vierailuun.

Finnair lentää Chicagoon suoran lennon Helsingistä neljä kertaa viikossa. Yhdellä vaihdolla Chicagoon pääsee esimerkiksi Lontoon, Amsterdamin tai New Yorkin kautta.

Lennot Chicagoon löydät Napsun lentohausta.

Teksti: Maria Heikkilä, Napsu.fi | Kuvat: Dreamstime.com

Lue lisää kohteesta: Chicago

Päivitetty 27.1.2023


Julkaistu 20. helmikuuta, 2014

Pieni hetki, sivua ladataan.