Matkakokemukset - Muita vinkkejä Kroatiasta

Punta hotelli

Vieras    27.05.2017    Vodicen muita vinkkejä    Vodice

Punta hotelli on Vodicen maamerkki. Se on tavallaan ruma, mutta tuo mieleen Titon ajan. Hotelli on ok jos unohtaa paukkuvat ovet ja avoparvekkeet, jotka on erotettu lasiseinillä. Naapurin oleskelu parvekkeella vii häiritä yöaikaan, mikäli pidät omaa oveasi auki. Itse rantakohde on kaunis ja kiva. Laiva ja bussiasemalta pääsee tunnissa Sibenikiin ja kahdessa Splitiin! Ruokapaikat ovat paikallistenkin suosimia. Kävellen pääsee pikkukyliin. Sää oli toukokuun lopulla hienon vaihteleva. Hyvä loma. Kun muistaa vuoden 1991-1995 sodan, on kansa ja maa toipunut siitä hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Hintataso vähän Suomea edullisempi, riippuu miten elää.

Baska Vodan ja Brelan kauniit kylät

Vieras    25.05.2017    Makarska Rivieran muita vinkkejä    Makarska Riviera

Kesällä 2016 teimme ensi visiitin Kroatiaan. Loppujen lopuksi päädyimme edullisimman hinnan takia Baska Vodaan. Emme ole katuneet, sillä paikka oli kaunis. Turkoosi meri ja jylhä Piokovo vuori. Viereinen Brelan kylä oli jopa idyllisempi, mutta vähän shoppailu paikkoja. Ruoka oli hyvää pettymyksiä ei tullut. Teimme retken myös Hvarin ja Bracin saariin. Makarskaan oli 10 km. Paikat ovat pieniä, joten meille meriretki toi vaihtelua. Olimme juhannuksen aikaan ja lämpötila oli päivisin 27-34 astetta. Uitua tuli ja nuori pomppi vesiparkissa. Paljon rappusia ja ylämäkeä. Hinnat 20-30% halvempia osittain. Aivan pian lähdemme Dubrovnikiin ja Montenegron Budvaan ja Kotoriin käymään.

Split loistava kesäinen kaupunki- ja rantalomakohde

Vieras    20.05.2017    Splitin muita vinkkejä    Split

Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja.

Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka.

Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of Splitissä on upea ulkoilmaterassi, josta on näkymät vuorille. Keskustasta pääsee molempiin kauppakeskuksiin bussilla nro 18. City of Split on kauempi kauppakeskus, josta on kävelymatka sitten Mall of Splittiin.

Krk Baska

Vieras    14.11.2015    Krkin muita vinkkejä    Krk

Matkustimme mieheni kanssa syyskuun alussa Kroatiaan Baskan kaupunkiin. Meillä ei ennestään ollut kokemusta ko. maasta. Kaupunki sijaitsi alhaalla laaksossa korkeiden vuorien ympäröimänä. Olimme varanneet huoneen huoneistohotellin Villa Korintha:sta ja se ei tuottanut pettymystä. Alakerrassa oli tupakeittiö, yläkerrassa makuuhuone, kylpyhuone ja parveke. Olohuoneesta sai myös ison lasioven auki terassille.

Äänieristys oli tosi surea ja siivousta ei tehty koko viikon aikana. Pyyhkeet tuotiin ovelle loppuviikosta ja uuden roskapussin antoivat pyydettäessä. Roskat tietenkin tyhjennettiin itse. se ei ollut mikään ongelma.

Itse paikka oli tosi pieni. Siinä oli pitkä kivinen ranta, sen varrella paljon ravintoloita ja sesonkimyyjiä kojuineen. Vuorille oli patikkapolkuja jos halusi kävellä. Merivesi todella kirkasta ja puhdasta. Merisiileistä varoiteltiin ja kojut myivätkin uimatossuja.

Paikka oli meille pettymys. Jos kaipaa pelkästään auringossa löhöilyä, niin sellaiseen se on hyvä paikka. Lähikaupungissa ( Krk) kävimme tutustumassa, mutta ihan yhtä pieni paikka oli sekin.

syyskuussa siellä alkavat kuulema tuulet puhallella ja aika kylmästi ja kovasti ne puhaltelivatkin ja muutamana päivänä satoi. Iltaisin piti olla takki päällä, kun lähti syömään.

Ehkä joku muu kaupunki Kroatiassa olisi antanut enemmän, mutta Baska ei ollut meidän paikka.

Kokemuksia lomaltamme Catvatissa

Vieras    08.10.2015    Cavtatin muita vinkkejä    Cavtat

Päätimme mieheni kanssa tutustua paljon kehuttuun Kroatiaan ja valitsimme etelässä sijaitsevan Catvatin kaupungin. Olimme syyskuun puolivälissä ja yllätyimme että lämmintä oli joka päivä noin 30 astetta. Catvat on pieni idyllinen kaupunki, maisemat upeat ja ihmiset ystävällisiä ja avuliaita. Koska syyskuussa turisteja on vähemmän, oli kaikkialla rauhallista ja romanttista. Ei yhtään kauppiasta hihasta repimässä mikä oli positiivista myös. Hintataso on noin 20-30% Suomea halvempi, riippuen asiasta. Kaikkialla oli siistiä,ei kaduille heitettyjä roskia missään. Suosittelemme kaikille jotka kaipaavat rauhallista lomaa, lepoa, hyvää ruokaa ja upeita maisemia. Lähikyliin on lyhyt matka ja enemmän aktiviteetteja haluava pääsee nopeasti 20 kilometrin päässä olevaan Dubrovnikiin helposti bussilla tai veneellä. Isompi kauppakeskus sijaitsee muutaman kilometrin päässä, mutta Catvatista löytyy kaikki tarpeellinen, myös terveyskeskus. Lento kestää Suomesta reilun kolme tuntia, joten sekin on plussaa. Voimme suositella lämpimästi, ja takuuvarmasti menemme itsekin uudestaan.

Kokemuksia Dubrovnikista.

Vieras    12.04.2015    Dubrovnikin muita vinkkejä    Dubrovnik

Dubrovnik on turistikaupunki, elää turismista ja sen huomaa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja huomatessaan turistin englannin kieli tulee automaattisesti mukaan keskusteluun.

Plussia; kaunis kaupunki, todella kaunis, bussit kulkevat ajoissa (Dubrovnik-kortti kannattaa hankkia) ja joilla näkee muutakin kuin vain vanhan kaupungin, SRD-vuorelle kannattaa mennä kaapelivaunulla, josta myös jylhät näkymät vuoristoon Bosnian puolelle, ruoka on hyvää ja ravintoloita on paljon, joista valita.

Paras aika matkustaa turistisesongin ulkopuolella, huhti-toukokuussa tai syksyllä, mahtuu liikkumaan.

Miinukset; vanha kaupunki on törkeän ylihinnoiteltu alue, ravintoloiden sisäänheittäjät eivät juuri käy käsiksi, mutta jokaisen kohdalla kuulee sanat; "table for you, lunch for you", esitteitä tyrkytetään, ei riitä, että tilaat ruuan, joissain ravintoloissa saat myös pyytämättä alkupalat ja leivät, joista laskutetaan erikseen.

Hotellinamme oli Hilton juuri vanhan kaupungin kupeessa, siisti ja hienostunut, runsas aamiainen ja kohtelaisuutta joka käänteessä. (tilaushetkellä halvin 4 tai enemmän tähden hotelli).

Kokonaisuudessaan Dubrovnik on kuitenkin tutustumisen arvoinen paikka.

Hieno viikko Splitissä ja Makarskassa

Vieras    27.06.2014    Makarska Rivieran muita vinkkejä    Makarska Riviera

Matkustimme ystäväni kanssa omatoimilomalle Splitiin ja sieltä Makarskaan 27.5. - 3.6.2014. Lento Helsingistä Norwegianilla Splitiin kesti noin kolme tuntia. Kone oli uusi ja siisti ja palvelu moitteetonta. Myös Splitin kenttä toimi tosi jouhevasti. Heti lentokentän edestä, sen oikealta puolelta lähtee säännöllisin väliajoin Shuttle Bus Splitin keskustaan. Lippuja saa viereisestä kioskista. Matka kesti noin 20 minuuttia ja maksoi 30 kunaa, noin 3,90 euroa. 10 kunaa oli tuolloin 1,3 euroa.

Olimme varanneet netistä Leo Apartments -nimisen huoneiston, joka maksoi 44 euroa yöltä tammikuussa 2014 varattuna. Makuuhuoneen ja tupakeittiön kokoinen, moitteettoman siisti huoneisto sijaitsi vanhassa idyllisessä rakennuksessa kauniilla Rokova-kadulla, puolen kilometrin päässä rantakadulta ja bussiterminaalista. Aivan Rokova-kadun vieressä on yksi vanhan kaupungin porteista, Silver Gate, jonka luona on päivittäin markkinat. Sieltä ostimme aamupalaksi tuoreita mansikoita sekä ihania paikallisia juustoja (paski sir) sekä ilmakuivattua kinkkua sprutia. Hinnat ovat noin puolet Suomen hinnoista tai vähemmän.

Splitin vanha keskusta keskittyy Rooman keisarin Diocletianuksen 300-luvulla jKr rakennuttaman palatsin ympärille ja sisälle. On kiehtovaa bongailla vanhoista taloista jäänteitä antiikin ajan palatsista ja sen sisällä olleista temppeleistä. Sieltä täältä pilkahtelee romanttisia pyörökaaria, korinttilaisia pylväänpäitä ja koristeellisia korniiseja.

Kaunein aukio on keisari Diocletianuksen yksityisiin asuntoihin vieneen pylväspihan edustalla. Vieressä on Diocletianuksen mausolemiin rakennettu kaunis kahdeksankulmainen katedraali sekä 1100-luvulla rakennettu kellotorni, johon ei kannata korkeanpaikankammoisen edes yrittää. Omatkin jalat alkoivat tutista siinä vaiheessa, kun portaita ylös kiivetessä kymmenien metrien pudotuksesta erotti vain ohut metallikaide. Romaaninen kellotorni on avoin kuin reikäjuusto – ellei enemmänkin!

Vastapäätä mausoleumia ja kirkkoa menee kapea puukehikoin tuettu kuja, joka päättyy kastekappeliksi muutettuun antiikin aikaiseen Venuksen temppeliin. Kaikkiin näihin pääsee yhdellä lipulla, joita voi ostaa katedraalista. Yhteislippu maksaa 45 kunaa, joka on noin kuusi euroa.

Vanhan kaupungin lisäksi Splitissä on mukavaa viettää aikaa tyylikkäällä rantakadulla sekä noin kilometrin keskustasta sijaitsevalla Bacvicen rannalla. Havumetsän reunustamaan lahteen sijoittuva ranta on osittain betonilla reunustettu, osittain hiekkaa. Vesi on todella kirkasta, ja pinjat reunustavat lahtea kauniisti. Rannalla on ravintoloita ja baareja ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja.

Kävimme Splitissä parissa kivassa ravintolassa, kalatorin vieressä olevassa tyylikkäässä Nostromossa sekä komean Kultaisen portin ulkopuolella sijaitsevassa Kod Jozessa. Kumpikaan ei ollut halvimmasta päästä, mutta selkeästi Suomen hintoja halvempia. Kod Jozessa on romanttinen terassi, ja tosi hyvä merenelävä-pasta.

Splitistä Makarskaan.

Splitistä pääsee tosi helposti bussilla Makarskaan. Matka kestää noin 1,5 tuntia (virallisesti tunti 15 min, mutta bussi yleensä myöhässä) ja maksaa 50 kunaa plus 7 kunaa matkalaukusta. Menomatkalla kannattaa istua oikealla puolella, sillä maisemat matkan varrella ovat huikean kauniit.

Makarska koostuu kahdesta rantakadusta, joita erottaa pieni niemi. Meidän hotellimme Biokovo sijaitsi keskustassa, kauniin pienen vanhan kaupungin vieressä aivan vilkkaalla rantakadulla, jossa on myös kaupungin satama. Toisella puolella niemeä on havupuiden reunustama kaunis pikkukiviranta rantakatuineen ja ravintoloineen. Suurin osa hotelleista sijaitsee täällä.

Biokovossa saimme hieman vääntää varaamastamme meriparvekkeellisesta huoneesta, sillä meille tarjottiin aluksi suljettua parveketta ja ranskalaista ikkunaa. Parin päivän päästä saimmekin kivan huoneen ylimmästä kerroksesta omalla kattoterassilla. Tyytyväisiä olimme! Hienot näkymät merelle ja rantakadulle ja oli aika helmeä ottaa aurinkoa ja juoda olutta omalla terassilla.

Makarskan sää oli viiden päivän aikana tosi vaihteleva. Aamupäivät olivat poikkeuksetta aurinkoisia, ja iltapäivällä meni synkkää pilveen ja saattoi rippaista hieman vettä. Kolmen neljän aikaan aurinko paistoi yleensä taas, mutta tuuli saattoi olla aika kylmä.

Turkoosinsinisenä hohkava vesi oli tosi kylmää näin alkukaudesta, ja pikkukivirannalla pitää olla uimatossut. Alkukausi näkyi sään lisäksi myös siinä, että retkiä Hvarille ja Bracille tehtiin vain tiistaisin ja torstaisin, eli ne jäivät tällä kertaa käymättä. Splitistä saarille olisi päässyt. Turisteja ei myöskään ollut liikaa ja paikalliset ihmiset olivat todella mukavia ja vieraanvaraisia. Joissakin paikoissa puhuttiin hieman paremmin saksaa kuin englantia, mutta englannillakin pärjää.

Makarska oli kauneutensa lisäksi melkoinen kulinaarinen paratiisi ainakin tavallisesta perusruoasta tykkäävälle. Vetäisimme ensimmäisenä päivänä rantakadulla aivan loistavat cevapicit eli paikallisia mausteisia ja meheviä lihapullia ranskalaisten perunoiden, punasipulin ja paprikakastikkeen kera. Huonoa ruokaa emme saaneet missään. Söimme tosi hyvää maksaa ja possua rantakadun Ankorassa, makoisaa kalafilettä katkarapukastikkeella ja pihvin Adriatikissä ja ihanaa kalaa Restauran Berlinissä.

Pyrimme löytämään ravintolat Trip Advisorin Makarskan parhaiden ravintoloiden listalta, mikä näytti olevan hyvä veto. Lisäksi palvelu oli aivan huippua; kalakin perattiin esimerkiksi il Golfo -nimisessä kauniissa rantaravintolassa edessäni lautaselle. Kaveri söi useaan otteeseen pihviä ja kehui todella hyväksi. Sisäfilepihvi valituilla perunoilla ja kastikkeella maksaa noin 135 kunaa. Myös hotellimme Biokovon ravintola oli tosi tasokas ja kohtuuhintainen. Se oli nätillä paikalla rantakadun varrella ja lehväisten puiden alla. Monissa ravintoloissa talo tarjosi paikallisen maustetun liköörin tai grappan.

Toiseksi viimeisenä kokonaisena päivänä vuokrasin pyörän il Golfon yläpuolelta olevasta Fortuna-vuokraamosta ja suuntasin noin 13 kilometrin päässä olevaan Brelaan. 24 tunnin maastopyörän vuokraus maksoi 100 kunaa eli 13 euroa. Pyöriä vuokrataan myös tursti-infojen kautta ja vuokraaja viedään autolla vuokraamoon.

Alkupätkä Brelaan meni rantakatua pitkin, sitten pitikin taluttaa pyörää havumetsässä ja kallioista hieman pelottavaa rantapolkua kilometrin verran. Opasteita ei juuri ollut, mutta löysin suhteellisen helposti Pekaran ja Baska Vodan kautta kauniiseen Brelan kaupunkiin. Matka oli suhteellisen tasainen ja vaihteleva, parissa kohtaa matka oli katketa portaisiin, joiden vierestä piti koukata maaston puolelle eli varovaisuutta tarvitaan.

Viimeisenä päivänä suuntasin toiseen suuntaan eli Tucepiin ja Podgoraan. Sinne suuntaan pääsi sataman päässä olevan keltaisen rakennuksen ja Oseava-hotellin takaa. Maastopyörä oli tälläkin reissulla tarpeen, sillä jyrkästi nouseva leveä patikkapolku oli varsin kivinen ja jyrkät nousut ja laskut vaativat vaihteita ja kuntoa.

Reitti kulkee kauniissa matalassa ja tuoksuvassa havumetsässä, mutta maisemia pääsee ihailemaan vain maisemapaikoilta. Kilometrin lasku Tucepiin otti ranteiden päälle kun kivinen tie vaatii käsiä jarruilla koko matkan ja pyrstö oli ryttyytyksessä kovilla!

Tucepi käsittää kilometrien mittaisen pikkukivirannan ja sitä reunustavan sievän rantakadun, ei juuri muuta. Ainakaan pyörän selästä katsottuna. Rantakatu päättyy rauhalliseen nudistien suosimaan pikkukivirantaan, josta ei pääse pyörällä eteenpäin, eli jos haluaa Tucepiin, kannattaa pyrkiä päätielle jo hyvissä ajoin.

Tucepista on vajaa 2 km Podgoraan, ja osan matkaa pitää mennä päätien reunaa. Laivan kohdalta laskeudutaan pikkutietä Podgoran rantakadulle ja keskustaan. Minusta Podgora oli aika epäsiisti ja tylsänoloinen paikka, joten lähdin lähes saman tien paluumatkalle. Minulta koko reissu muutamine lyhyine juomataukoineen vei noin 2,5 tuntia. Brelan retken tein kaljataukoineen ja pyörän taluttamisineen kolmessa tunnissa.

Iltaelämä on vielä alkukaudesta tosi hiljaista. Splitissä emme käyneet muualla kuin syömässä, Makarskassa perjantaina ja sunnuntaina viihteellä. Perjantaina otimme neuvoa antavat hunaja-grapat Nautica-baarissa rantakadulla, josta suunnistimme vanhaan kaupunkiin pikkuruiseen Smile-baariin, joka oli tupaten täynnä ja jossa voi tanssia hyvän listamusiikin mukana. Sieltä paikalliset herrasmiehet veivät meidät paikalliseen baariin hieman alemmaksi, jossa tanssittiin villisti paikallisen, suomalaista iskelmää muistuttavan musiikin tahtiin.

Baarissa huomasimme, että kroatialaiset ovat tosi ylpeitä maastaan, musiikistaan ja perinteistään, ja kertovat siitä myös mielellään meille turisteille – jos vain kielitaito riittää. Viereisessä discobaarissa soivat kansainväliset hitit ja menokin oli hieman kansainvälisempää.

Summa summarum, ihastuimme Kroatiaan täysillä, ja ensi kerralla suuntaamme Dubrovnikiin ja sieltä saarille, Korculaan, Hvarille ja Braciin. Auringonpalvojille näin aikainen ajankohta voi olla pettymys, sillä sää voi olla pilvinen ja kolea. Vesikuurot menevät nopeasti ohi, ja mustanpuhuvat pilvetkin voivat häipyä hetkessä ja aurinko taas porottaa pilvettömältä taivaalta. Sekä Split että Makarska ovat kauniita ja todella siistejä paikkoja, niin siistejä vessoja ei ole edes Suomessa, ja ihmiset ovat hyvin ystävällisiä. Ja mikä parasta, paikallinen ruoka ja viini ovat tosi hyviä ja halpoja ja niitä on tarjolla takuulla riittävästi.

Omatoimimatkat Kroatiaan - helppoa, turvallista ja taatusti hintansa väärti

Vieras    31.01.2014    Kroatian muita vinkkejä    Kroatia

Olen ollut perheeni kanssa 5 kertaa Kroatiassa ns. omatoimimatkalla (reittilennot, asuto ja auto vuokrattuna - kaikki erikseen) . Tämä konsepti toimii Kroatiassa. OK.. vaatii vähän vaivannäköä, mutta kannattaa. Asunnon olemme varanneet Interhome:n kautta, auto Herz:ltä ja lennot Blue1:lta. Auto alle heti lentokentältä ja loma alkaa samantien.

Kroatia on sen verran pieni maa, että jos asunnon saa vuokrattua esim. keski Kroatian rannikolta, pystyy autolla tekemään päiväretkiä lähes joka paikkaan. Ylipäätään mielestämme keski ja pohjois Kroatia on parasta. Etelä on jo liikaa ns. "turistimesta" ja kalliimpi, likaisempi ja ruuhkaisempi. Suosittelen lämpimästi !

merirosvokaupunki

mimara    25.04.2011    Omisin muita vinkkejä    Omis

Dalmatian rannikolla matkailevat, älkää ohittako Makarskan ja Splitin välille jäävää vanhaa merirosvokaupunkia Omis. Varsinkin lasten kanssa sinne kannattaa suunnata sillä siellä on niinkin erikoinen asia kuin hiekkaranta : ) niille leveysasteille heh.

Jos majailee esim. Makarskalla niin bussilla pääsee alle tunnissa. Splitin lentokenttäkuljetukset taitavat aika usein ajaakin kaupungin läpi mennessä etelään.

"Oma huvila"

Vieras    09.05.2010    Porecin muita vinkkejä    Porec

Hotelli Bellevuen huvilatyyppiset asunnot,todella asunnot,oma rauha,ystävällinrn henkilökunta,kävelymatkan päässä Porecin kaupungista,ja kaiken kruunasi Venetsian matka,päivän reissu mutta vierailuna se riitti.Sinne uudelleenn omalla reissulla.Nyt muutaman vuoden jälkeen suunnittelen että voisin lähteä uudelleen aivan samaan paikkaan vaikka en muuten käy samassa paikassa monesti.Täysi kymppi ja papukaijamerkki! Kroatia on ihana maa.

Veneretki

Lähdimme aikaisin aamulla satamasta edellisenä päivänä tilaamallemme veneretkelle. Olimme ainoat suomalaiset. Veneilimme ja ihailimme rannikkoa, vuoria ja saaria. Veneessä soi musiikki, ja siellä oli vapaasti tarjolla juomia, myös viiniä ja olutta. Pysähdyimme Omis-nimisessä kaupungissa, mistä jatkoimme jokilaivoilla hienojen maisemien halki päätepysäkille, jossa ruokailimme: kalaa tai kanaa oli tarjolla, maukasta tuoretta leipää, jota koko ajan paistettiin uuneissa. Aikaa oli sen verran, että jotkut ehtivät käydä uimassa. Paluumatkalla pysähdyimme Povlja-nimisellä saarella. Vasta illalla kotiuduimme. Oli elämyksellinen päivä. Koko lysti maksoi kahdelta hengeltä ruokineen 68 euroa.

Purjehdusreissu

credo    10.01.2009    Splitin muita vinkkejä    Split

Kävimme purjehtimassa kroatiassa. Lensimme Splitiin, olimme yhden yön hotellissa ja lähdimme paatille seuraavana iltana. Hotellin nimeä en muista. Se oli hiukan syrjässä keskustasta. Majoituimme siellä, koska siellä oli halvempaa kuin keskustassa, eikä meren rannasta tarvinnut tinkiä. Olimme splitissä yhden päivän ja kiersimme lähinnä vanhaa kaupunkia. Maisemat ovat upeat, hinnat hiukan halvemmat kuin €-maissa. Ravintolat ovat hienoja ja ruoka on hyvää. Bussiyhteydet ovat hyvät ja halvat.

sesongin ulkopuolella - tasokkaasti ja edullisesti

valperi    06.05.2008    Dubrovnikin muita vinkkejä    Dubrovnik

marraskuussa 2007 poikkesin Dubrovnikissa, iloinen yllätys. Kaikesta näki että olin liikenteessä turistisesongin ulkopuolella, ei ruuhkia, ei jonoja eikä ryysistä.

Sää oli kuitenkin suomalaisittain ihan kesäinen, eikä edes sadellut.

Kaikki palvelut pelasivat ja 'majatalossani' Grand Villa Argentina (*****) oli henkilökuntaa saman verran kuin asiakkaitakin, hinta reilusti alle puolet sesonkiajan hinnastosta.

Saipahan rauhassa tutustua hienossa kunnossa olevaan linnoitukseen, museoihin ja ympäristössä olevaan vanhaan kaupunkiin. Ravintoloissa tietysti oli vähän hiljaista, mutta olivat kuitenkin auki joten valinnanvaraa piisasi.

Oletko vieraillut Kroatiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.