Dominikaaninen tasavalta

Dominikaanisen tasavallan artikkelit

Häämatka hakusessa?

Yksi elämän ikimuistoisimmista matkoista: Häämatka. Romanttinen, ylellinen, aikuiseen makuun oleva loma, joka tuo rauhan kaiken häähössötyksen jälkeen. Useimmiten tuo rauha löytyy hiekkarannalta, auringosta ja muutamista drinkeistä nauttien, mutta häämatkaa voi viettää myös kaupungissa tai vaikkapa sademetsässä seikkaillen. Kaikille suotakoon juuri omannäköinen, -pituinen ja -oloinen häämatka! Lue lisää...


10 vinkkiä: Ystävällinen Dominikaaninen tasavalta ihastuttaa luonnollaan ja rannoillaan

Dominikaaninen tasavalta on tuttu kauniista hiekkarannoistaan, kirkkaista vesistään sekä vehreän kauniista luonnosta. Sen historia on mielenkiintoinen ja täynnä tarinoita merirosvoista ja Kolumbuksen tutkimusmatkoista, joka tekee maasta hyvän kohteen myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Lue lisää...

Lisää valmismatkoja Dominikaaniseen tasavaltaan

Matkakohteita Dominikaanisessa tasavallassa

 • Viikon vinkit

  Rentoumiseen sopiva rantapaikka. Hyvät mahdollisuudet rannalla lenkkeilyyn. Hotelli Alisa oli tilava ja palvelut toimivat hyvin. Aamiainen kannattaa ostaa vasta paikan päällä. Ei kovin kummoinenkaan, mutta riittävän vaihtelevainen ja ravitseva. Huoneissa hyvät mahdollisuudet valmistaa itse ateriat. Vesipulloautomaatti kuuluu huoneen hintaan. Isompi ruokamarketti n. kilometrin päässä. Las Terennas oli viihtyisä kylä, jossa riitti katseltavaa kätunäkymässäkin. Enemmän ostosmahdollisuuksia kuin Carabetessa. Rantatien jalkakäytävät olivat olemattomat, tienpengar. Illalla ilman katuvalaistusta liikkuminen oli haasteellista. Myös kylän jalkakäytävät olivat paikoin esteelliset. Ei katuvalaistusta. Kannattaa ottaa taskulamppu ja heijastin mukaan. Kalliimpi paikka kuin Carabete. Ravintoloiden hinnat ilmoitettiin ilman alvia, joka hämäsi. Englannin kieli ei toiminut joka paikassa. Espanjan kielellä pärjäisi paremmin. Huom!!!! Whatsappi toimi...  Lisää...

  Rentoumiseen sopiva rantapaikka. Hyvät mahdollisuudet rannalla lenkkeilyyn. Hotelli Alisa oli tilava ja palvelut toimivat hyvin. Aamiainen kannattaa ostaa vasta paikan päällä. Ei kovin kummoinenkaan, mutta riittävän vaihtelevainen ja ravitseva. Huoneissa hyvät mahdollisuudet valmistaa itse ateriat. Vesipulloautomaatti kuuluu huoneen hintaan. Isompi ruokamarketti n. kilometrin päässä. Las Terennas oli viihtyisä kylä, jossa riitti katseltavaa kätunäkymässäkin. Enemmän ostosmahdollisuuksia kuin Carabetessa. Rantatien jalkakäytävät olivat olemattomat, tienpengar. Illalla ilman katuvalaistusta liikkuminen oli haasteellista. Myös kylän jalkakäytävät olivat paikoin esteelliset. Ei katuvalaistusta. Kannattaa ottaa taskulamppu ja heijastin mukaan. Kalliimpi paikka kuin Carabete. Ravintoloiden hinnat ilmoitettiin ilman alvia, joka hämäsi. Englannin kieli ei toiminut joka paikassa. Espanjan kielellä pärjäisi paremmin. Huom!!!! Whatsappi toimi loistavasti internetin kautta. Muu puhelinliikenne takkuili ja oli kallista.

  Kohde: Las Terrenas, Dominikaaninen tasavalta Lähettäjä: LeSo
  Lisätty: 28.03.17 Kategoria: Las Terrenasin muita vinkkejä
 • Viikon vinkit

  Cabarete oli pieni yhden tieväylän kylä. Kylässä ei ollut muuta nähtävää kuin katuliikenne ja ihmiset. Iltavalaistus oli olematon, katulamppujen puute ei innostanut iltakävelle. Paikalla on rikollinen maine, josta varoitetaan etukäteen niin rannalla kuin kadullakin. Tämä piti paikkansa. Ostosmahdollisuudet olivat vähäiset. Hintataso oli alhaisempi kuin Las Terenasissa. Siivuous oli moitteentonta ja hotellin palvelut toimivat hyvin. Ruokapaikkoja oli riittävästi tarjolla ja kiinalainen kuppila oli suosikkimme. Nuorisolle hummailuun sopiva paikka.

  Kohde: Cabarete, Dominikaaninen tasavalta Lähettäjä: LeSo
  Lisätty: 28.03.17 Kategoria: Cabareten muita vinkkejä
 • Hajuhaitta

  Hotelli: Riu Bachata

  Hotel Riu Bachata, all inclusive. Hieno hotelli ja hyvä palvelu, mutta kaikki matkassa olleet vaatteet haisevat useasta pesusta huolimatta edelleen homeelle. Muuten tykättiin ja matkustetaan kohteeseen uudelleenkin.

  Kohde: Dominikaaninen tasavalta, Dominikaaninen tasavalta Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 07.05.14 Kategoria: Dominikaanisen tasavallan hotellit
 • Hotelli Granventana,

  Hotelli: Granventana

  Hotelli on hyvä,henkilökunta ystävällistä,ruoka hyvää jamaistuvaa.Jos haluaa nauttia lomasta suosittelen.Menemme sin- ne nyt neljättä kertaa isommalla purukalla.Perhe ja lapsi ystävällinen hotelli. Hotelli sijaitsee rannalla ja palvelut kaikki samassa paikassa.

  Kohde: Playa Dorada, Dominikaaninen tasavalta Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 28.01.14 Kategoria: Playa Doradan hotellit
 • Iso "lomatehdas".

  Hotelli: VH Gran Ventana Beach Resort All Inclusive

  Eka kokemus tällaisesta all-inclusive hotellista. Itse hotellista ei löydy moitetta. Siisti, hyvä ruoka, ranta lähellä, ystävällinen henkilökunta... Kaikenkaikkiaan hyvä paikka jos lähdet lepolomalle. Aktiviteetteja riittää mutta paikalliselämää ei tältä alueelta löydy. Mutta senhän kaikki tietävät jo lähtiessä. Golfaajan ykköspaikka!

  Kohde: Puerto Plata, Dominikaaninen tasavalta Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 04.01.14 Kategoria: Puerto Platan hotellit

 

Oletko käynyt Dominikaanisessa tasavallassa?Kirjoita omista kokemuksistasi Dominikaanisessa tasavallassa! Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

 

Oletko menossa Dominikaaniseen tasavaltaan?Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

LeSo

Kohde: Puerto Plata
Ajankohta: Maaliskuu 09, 2017
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

seppo111

Kohde: Rio San Juan
Ajankohta: Tammikuu 09, 2015 - Tammikuu 30, 2015
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

poka

Kohde: Puerto Plata
Ajankohta: Tammikuu 25, 2012 - Helmikuu 03, 2012
Kommentti: Puerto Plata, hotelli Gran ventana. Ihmiset ystävällisiä hyvä hotelli, jos haluat\r\nviettää lomaa suosittelen.
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

Mar20

Kohde: Sosua
Ajankohta: Lokakuu 15, 2003 - Lokakuu 30, 2003
Kommentti: Paikalliset olivat tosi kivoja. Silloin oli turvallista. Tosi kiva matka.
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

bareman

Kohde: Las Terrenas
Ajankohta: Tammikuu 16, 2009 - Helmikuu 03, 2009
Kommentti: Kiva pikku kylä jossa ei ole paljon nähtävää, mutta retket ryhävalaita katsomaan ja pääkaupunki santo dominco on ehdottomia reissuja joissa kannattaa käydä.. Säät ovat lämpimät ympäri vuoden ja rantaa riittää... :) meille sattui vaan huono aika kun satoi vettä 5 ekaa päivää, mutta ei se lomafiilistä haitannut/latistanut mihinkään... :)) suosittelen... Jukka
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

 

Oletko vieraillut Dominikaanisessa tasavallassa?Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Dominikaanisessa tasavallasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Dominikaaninen tasavalta
Virallinen nimi: Dominikaaninen tasavalta
Englanninkielinen nimi: Dominican Republic
Pääkaupunki: Santo Domingo
Pinta-ala: 48 734 km²
Asukasluku (2005): 9 050 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, protestantit, muut kristityt
Itsenäistynyt vuonna: 1844
Viralliset kielet: espanja
Puhutuimmat kielet: espanja, kreoliranska
Englanninkielinen nimi: Dominican Republic
Etäisyys Helsingistä: 8496 km
Lentoaika-arvio:[1] 10h 20min
Rahayksikkö: Dominikaanisen tasavallan peso
Valuuttakurssi (1 EUR): 52,87 DOP

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -4
Aikaero Suomeen: +4

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  B  
Jännite ja taajuus: 110 V, 60 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1809
Yleinen hätänumero: 911
Ambulanssi: 911
Palokunta: 911
Poliisi: 911

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Dominikaaninen tasavalta
Ulkoasiainministeriön matkustustiedote: Dominikaaninen tasavalta
Englanninkielinen Wikipedia: Dominikaaninen tasavalta
Suomenkielinen Wikipedia: Dominikaaninen tasavalta
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Dominikaaninen tasavalta
Pieni hetki, sivua ladataan.