Matkakokemukset ja matkavinkit

Lisää matkavinkkejä

Toimituksen kymmenen vinkkiä matkakohteisiin

Viimeisimmät matkakokemukset

 • Punta hotelli

  Punta hotelli on Vodicen maamerkki. Se on tavallaan ruma, mutta tuo mieleen Titon ajan. Hotelli on ok jos unohtaa paukkuvat ovet ja avoparvekkeet, jotka on erotettu lasiseinillä. Naapurin oleskelu parvekkeella vii häiritä yöaikaan, mikäli pidät omaa oveasi auki. Itse rantakohde on kaunis ja kiva. Laiva ja bussiasemalta pääsee tunnissa Sibenikiin ja kahdessa Splitiin! Ruokapaikat ovat paikallistenkin suosimia. Kävellen pääsee pikkukyliin. Sää oli toukokuun lopulla hienon vaihteleva. Hyvä loma. Kun muistaa vuoden 1991-1995 sodan, on kansa ja maa toipunut siitä hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Hintataso vähän Suomea edullisempi, riippuu miten elää.

  Kohde: Vodice, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 27.05.2017 Kategoria: Vodicen muita vinkkejä
 • Hanki Vietnamin viisumi verkossa

  Olen hakenut Vietnam Evisoa verkossa osoitteessa https://www.hotels-in-vietnam.com/vietnam/vietnam-visa.html ja saan sen 2 päivän kuluessa.

  Kohde: Hanoi, Vietnam Lähettäjä: vietnam
  Lisätty: 26.05.2017 Kategoria: Hanoin muita vinkkejä
 • Pieni asunto keittiöllä

  Hotelli: Daily Apartments Ilmarine/Port

  Loistava sijainti aivan Tallinnan sataman ja vanhan kaupungin välissä. Vieressä vilkas katu ja meteli kantautuu sisään isojen ikkunoiden kautta. "Daily Apartments" ovat samassa korttelissa kuin hotelli Ilmarine. Taitavat olla samassa rakennuksessakin. Periaatteessa kiva kämppä, oleskelutila, kylpyhuone ja keittonurkkaus alhaalla ja makuuhuone ylhäällä, ikäänkuin parvella. Omistajat eivät usko huoltoon ja ylläpitoon, joten kaikki on rempallaan... Varmaan asiat ovat nyt paremmin kuin ensi vuonna. Siivouksesta laskutetaan 15€ perushinnan päälle, vaikka 1.50€ olisi lähempän kohtuutta. "Siivous" on lähinnä nopsaan hiukka järjestelyä, lian ja pölyn piilottelua. Eli: jos puhtaus ei kiinnosta; rempalleen jätetyt paikat eivät painosta; eikä liikenteen melu vaivaa - vuokraa vaan. Mutta muista, että "siivous"lisän jälkeen hinta ei ole oikeasti kauhean edullinen. Käsittämätöntä, että näin voi hoitaa asioita...oikeissa käsissä tämä olisi...  Lisää...

  Loistava sijainti aivan Tallinnan sataman ja vanhan kaupungin välissä. Vieressä vilkas katu ja meteli kantautuu sisään isojen ikkunoiden kautta. "Daily Apartments" ovat samassa korttelissa kuin hotelli Ilmarine. Taitavat olla samassa rakennuksessakin. Periaatteessa kiva kämppä, oleskelutila, kylpyhuone ja keittonurkkaus alhaalla ja makuuhuone ylhäällä, ikäänkuin parvella. Omistajat eivät usko huoltoon ja ylläpitoon, joten kaikki on rempallaan... Varmaan asiat ovat nyt paremmin kuin ensi vuonna. Siivouksesta laskutetaan 15€ perushinnan päälle, vaikka 1.50€ olisi lähempän kohtuutta. "Siivous" on lähinnä nopsaan hiukka järjestelyä, lian ja pölyn piilottelua. Eli: jos puhtaus ei kiinnosta; rempalleen jätetyt paikat eivät painosta; eikä liikenteen melu vaivaa - vuokraa vaan. Mutta muista, että "siivous"lisän jälkeen hinta ei ole oikeasti kauhean edullinen. Käsittämätöntä, että näin voi hoitaa asioita...oikeissa käsissä tämä olisi toimiva juttu.

  Kohde: Tallinna, Viro Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 25.05.2017 Kategoria: Tallinnan hotellit
 • Baska Vodan ja Brelan kauniit kylät

  Kesällä 2016 teimme ensi visiitin Kroatiaan. Loppujen lopuksi päädyimme edullisimman hinnan takia Baska Vodaan. Emme ole katuneet, sillä paikka oli kaunis. Turkoosi meri ja jylhä Piokovo vuori. Viereinen Brelan kylä oli jopa idyllisempi, mutta vähän shoppailu paikkoja. Ruoka oli hyvää pettymyksiä ei tullut. Teimme retken myös Hvarin ja Bracin saariin. Makarskaan oli 10 km. Paikat ovat pieniä, joten meille meriretki toi vaihtelua. Olimme juhannuksen aikaan ja lämpötila oli päivisin 27-34 astetta. Uitua tuli ja nuori pomppi vesiparkissa. Paljon rappusia ja ylämäkeä. Hinnat 20-30% halvempia osittain. Aivan pian lähdemme Dubrovnikiin ja Montenegron Budvaan ja Kotoriin käymään.

  Kohde: Makarska Riviera, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 25.05.2017 Kategoria: Makarska Rivieran muita vinkkejä
 • Split loistava kesäinen kaupunki- ja rantalomakohde

  Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja. Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka. Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of...  Lisää...

  Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja. Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka. Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of Splitissä on upea ulkoilmaterassi, josta on näkymät vuorille. Keskustasta pääsee molempiin kauppakeskuksiin bussilla nro 18. City of Split on kauempi kauppakeskus, josta on kävelymatka sitten Mall of Splittiin.

  Kohde: Split, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 20.05.2017 Kategoria: Splitin muita vinkkejä
 • Rauhallinen luonnon läheinen Hotelli spa

  Hotelli: Laulasmaa Spa resort

  Olimme mieheni kanssa kuuden päivän kylpylälomalla Laulasmaa Spassa. Matkaan sisältyi useampi hoito sekä puolihoito. Hotelli oli siisti ja ruoka siististi esillä, maittavaa. Henkilökunta ystävällistä ja osaavaa joka osaltaan lisäsi viihtyvyyttämme. Ympärillä kaunis luonto ja hiljaisuus. Luontopolkuja männikkömetsässä ja merenrannalla, jossa mieli lepää. Ihastuimme kovasti ja suuntaamme matkamme uudelleenkin Laulasmaalle.

  Kohde: Laulasmaa, Viro Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 17.05.2017 Kategoria: Laulasmaan hotellit
 • Tavallinen hotelli

  Hotelli: Monart City Hotel

  Huone,likainen lattia,kylpyhuoneessa amme,televisio pieni vanha putkimalli,Vifi aikas huono,en menis toista kertaa

  Kohde: Alanya, Turkki Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 15.05.2017 Kategoria: Alanyan hotellit
 • Kampaamo kokemus

  Viru hotellin lähellä Ainiin Ilusalong hiusten PESU, LEIKKAUS JA FÖÖNAUS 21 EURO, huolellista työtä ja pääsi ilman ajanvarausta.

  Kohde: Tallinna, Viro Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 14.05.2017 Kategoria: Tallinnan muita vinkkejä
 • Kiotari, Lindos resort & spa

  Ikävä huomata, että Kreikan Rodos on vuosi vuodelta sotkuisempi. Merenrannoilla muovia, kenkiä jne. teiden varsista puhumattakaan! Lindos resort & spa hotelli Kiotarissa oli roskien keskellä ja hotellialueenkin siivous ontui. Uima-altaan pohjassa teräviä pintoja, mutta veriset jalkapohjatkaan eivät saaneet ketään asiasta suuremmin kiinnostumaan. Hotellihuoneiden siivouskin ontui. Ruoka hotellissa oli melko OK, mutta all inclusive ei oikein toimi, kun tiettyinä aikoina päivästä. Tarjoilijat mukavia ja kukkaistutukset hienoja.

  Kohde: Kiotari, Kreikka Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 09.05.2017 Kategoria: Kiotarin muita vinkkejä
 • Finnair, Aurinkomatkat, lennon ylibuukkaus

  Kävimme Dubaissa Aurinkomatkojen valmismatkalla, tietenkin Finnairilla, ja saimme kokea paluumatkalla lennon ylibuukkauksen negatiivisella tavalla; jopa Aurinkomatkalaisten lomalento voi yllättäen saada erikoisia piirteitä ylibuukkauksen takia. Saavuimme Dubain lähtöselvitykseen riittävän ajoissa ja menimme lähtöselvitystiskille, Aurinkomatkat oli järjestänyt kuljetuksen, joten aikaa oli varattu riittävästi. Kas kummaa, meille ei ollutkaan paikkoja, meille ilmoitettiin että kone on ylibuukattu. Olimme varanneet Aurinkomatkapaketin juuri siksi, ettei tällaisia yllättäviä tilanteita syntyisi. Meille jopa kerrottiin vaihtoehdosta kaksi, eli lentomatkamme saatetaan reitittää uudelleen. Mitään vapaaehtoisuudesta ei kyselty. Eipä siinä auttanut sitten muu kuin jäädä odottelemaan mitä seuraavaksi. Koneeseen pääsyn pitäisi tapahtua noin kahdenkymmenen minuutin kuluttua, olimme olleet lähtöselvitystiskillä runsaan tunnin, eikä lähtöselvitys ollut...  Lisää...

  Kävimme Dubaissa Aurinkomatkojen valmismatkalla, tietenkin Finnairilla, ja saimme kokea paluumatkalla lennon ylibuukkauksen negatiivisella tavalla; jopa Aurinkomatkalaisten lomalento voi yllättäen saada erikoisia piirteitä ylibuukkauksen takia. Saavuimme Dubain lähtöselvitykseen riittävän ajoissa ja menimme lähtöselvitystiskille, Aurinkomatkat oli järjestänyt kuljetuksen, joten aikaa oli varattu riittävästi. Kas kummaa, meille ei ollutkaan paikkoja, meille ilmoitettiin että kone on ylibuukattu. Olimme varanneet Aurinkomatkapaketin juuri siksi, ettei tällaisia yllättäviä tilanteita syntyisi. Meille jopa kerrottiin vaihtoehdosta kaksi, eli lentomatkamme saatetaan reitittää uudelleen. Mitään vapaaehtoisuudesta ei kyselty. Eipä siinä auttanut sitten muu kuin jäädä odottelemaan mitä seuraavaksi. Koneeseen pääsyn pitäisi tapahtua noin kahdenkymmenen minuutin kuluttua, olimme olleet lähtöselvitystiskillä runsaan tunnin, eikä lähtöselvitys ollut edennyt mitenkään. Olimme ymmällämme, ja kaikki tämä ylibuukkauksen takia. Olimme jo melko varmoja, ettemme pääse ostamallemme lennolle, kunnes viime hetkellä meille ilmoitettiin että saisimme lentopaikat. Saimme lähtöselvityksen tehtyä ja kiiruhdimme juoksujalkaa koneeseen, boarding oli juuri alkanut, ennakkoon suunnitellut ruokailut ja ostosten teko lentokentän myymälöissä saivat nyt jäädä. Kone ei kuitenkaan lähtenyt ajallaan, ja jouduimme vielä odottelemaan koneen lähtöä, tämäkin tietenkin johtui ylibuukkauksesta. Jälkeenpäin tiedustelin ottaisiko joku taho vastuuta tapahtumasta, Aurinkomatkat syyttelee Finnairia, Finnair taas vierittää vastuun kokonaan Dubain virkailijoille jne. Finnairin henkilöstöllä on saamieni selvitysten mukaan täysin vastakkaisia käsityksiä siitä, miten Aurinkomatkalaisia pitäisi kohdella ylibuukkaustilanteessa. Aurinkomatkapaketin ostajalla ei näköjään ole sen parempaa suojaa kuin omatoimimatkan varanneellakaan, tämäkin on nyt henkilökohtaisesti koettu. Korvausten saaminen tallaisen tilanteen osalta on erittäin vaikeaa, kuluttajasuoja on heikko, kun se perustuu tässä tapauksessa Finnairin vapaaehtoisuuteen. Ylibuukkaus on kuitenkin tiedostettua toimintaa, joten vastuunkantaminen osoittaisi Finnairiltakin jonkinlaista selkärankaisuutta. Tuoko Aurinkomatkat ja Finnair enää matkoillemme mitään lisääarvoa verrattuna halpismatkoihin ?

  Kohde: Dubai, Arabiemiraatit (Yhdistyneet Arabiemiirikunnat) Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 07.05.2017 Kategoria: Dubain lennot & liikenne
 • Thaimaalainen katukeittiö Wirat Dolprasit - Salon tori

  Paistotuoretta suosittua Thairuokaa keväästä aina syksyyn Salon torilla. Muista myös Salon iltatorit torstaisin kesällä. Kannattaa tulla kauempaakin. Thaimaalainen katukeittiö Wirat Dolprasit myös facebookissa.

  Kohde: Salo, Suomi Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 06.05.2017 Kategoria: Salon ravintolat ja baarit
 • Rimini matkakohteena

  Ensimmäinen ajatus reissusta on "Noh, tulihan käytyä". Riminiin päädyin lähinnä siitä syystä, että oli muutama lomapäivä käytettävä ennen kesäkauden alkua. Halusin kohteeseen, jossa pääsisin jälleen juoksemaan. Rimini tuntui sopivalta vaihtoehdolta: suht\' iso juoksutapahtuma vapun tienoilla, olen aina halunnut käydä Italiassa ja siellä on pakko olla jo lämmintä. Reissuun lähdin yksin ja kohteessa kaikki meni aivan putkeen, mutta paikkana Rimini ei vakuuttanut. Olin toki reissussa lomasesongin ulkopuolella, mikä itselleni sopi siinä vaiheessa, koska en kaivannut hälinää ympärilleni. Rimini oli huhti-toukokuun vaihteessa todella hiljainen paikka. Hotelli sijaitsi rantakadulla, jossa yli puolet hotelleista oli kiinni, ravintolat suurin osa suljettuina ja rannallakin pörräsi vain traktori hiekan tasoitushommissa. Voin kuvitella, että kesäkuussa meininki samassa paikkaa alkaa muistuttumaan mitä tahansa Turkin lomakohdetta. Oli siis minulle hyvä...  Lisää...

  Ensimmäinen ajatus reissusta on "Noh, tulihan käytyä". Riminiin päädyin lähinnä siitä syystä, että oli muutama lomapäivä käytettävä ennen kesäkauden alkua. Halusin kohteeseen, jossa pääsisin jälleen juoksemaan. Rimini tuntui sopivalta vaihtoehdolta: suht\' iso juoksutapahtuma vapun tienoilla, olen aina halunnut käydä Italiassa ja siellä on pakko olla jo lämmintä. Reissuun lähdin yksin ja kohteessa kaikki meni aivan putkeen, mutta paikkana Rimini ei vakuuttanut. Olin toki reissussa lomasesongin ulkopuolella, mikä itselleni sopi siinä vaiheessa, koska en kaivannut hälinää ympärilleni. Rimini oli huhti-toukokuun vaihteessa todella hiljainen paikka. Hotelli sijaitsi rantakadulla, jossa yli puolet hotelleista oli kiinni, ravintolat suurin osa suljettuina ja rannallakin pörräsi vain traktori hiekan tasoitushommissa. Voin kuvitella, että kesäkuussa meininki samassa paikkaa alkaa muistuttumaan mitä tahansa Turkin lomakohdetta. Oli siis minulle hyvä paikka olla tähän aikaan vuodesta. Vaan eihän siellä mitään nähtävää ollut ja ruoan saaminen oli melko työlästä. Neljä päivää Riminiä oli ihan riittävästi. Takaisin en välttämättä menisi muutoin kuin kesällä lasten kanssa, kun haluaa kohteesta rantaa, lämpöä ja vähän shoppailua. Riministä on kyllä helppo päästä moneenkin paikkaan. Bussilla San Marinoon hurauttaa puolessa tunnissa ja junalla pääsee joka ilmansuuntaan.

  Kohde: Rimini, Italia Lähettäjä: sadey80
  Lisätty: 05.05.2017 Kategoria: Riminin muita vinkkejä
 • Matkailuautolla Lofooteille

  Olimme viime elo-syyskuussa matkailuautolla Lofooteilla. Teiden kapeus ja mutkaisuus mietitytti etukäteen. Tiet olivat kyllä kapeahkoja, mutta siellä oli hyvin tasaiseen tahtiin ohituspaikkoja, joissa voi väistää vastaantulijoita. Paikalliset antavat hyvin tietä, joten teitä ei tarvitse yhtään pelätä, niihin tottuu kyllä hyvin. Nähtävyyksien osalta riittää kun ajelee E10-tien Å:hon asti ja takaisin. Maisemat ovat käsittämättömän upeita, niitä on helppo pysähtyä ihailemaan. Aika ajoin ajellaan pienten kylien läpi, joissa voi myös poiketa käymään. Kyläpysähdyksiä suosittelisin etenkin Å:ssa ja Henningsværissa. Upeita rantoja ovat muun muassa Unstad, Ramberg ja Haukland. Ihmeteltävää kyllä riittää. Matkan varrella vilahti myös esim. viikinkimuseo Lofotr. Matkaamme ja sen kohteisiin voit kurkata YouTubesta hakusanalla ROAD TRIP POHJOISEEN.

  Kohde: Lofootit, Norja Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 04.05.2017 Kategoria: Lofoottien muita vinkkejä
 • Iso hotelli Playa de Inglesissä kaikkea lähellä

  Hotelli: SENTIDO Gran Canaria Princess

  Olimme ky. hotellissa toukokuun viimeisen viikon 2017. Hotelli on keskeisellä paikalla keskustassa lähellä ostoksia ja muita ravintoloita, rantaan matkaa n. 1 km. Meillä oli puolihoito johon ei sitten illallisella sisältynyt edes vettä puhumattakaan muista juomista. Moni tuntui tilaavan pelkkää vettä, viinipullo maksoi 10-15€ välillä, kun se sai läheisestä kaupasta 2,5-6€. Ruoat olivat kyllä hyviä ja herkkävatsaisena sain syödä melkein kaikkea, yleensä näin on ollut kanarialla lomaillessamme, aamiaisella kyllä oli juomia ja 3 krt viikossa sai lasillisen kuohuviiniä. Hotelli oli hyvin siisti ilmeeltään ja ihana iso vuode. Joka ilta oli ravintolassa musiikkiesityksiä. Pienen miinuksen annan hotellin siivoojalle joka hiukan suurpiirteisesti siivosi huoneemme, mutta annoimme palautetta niin korjasivat kyllä tilanteen nopeasti :) ja hän tuli vielä varmistamaan että kaikki on hyvin :). Hyvä hotelli kokonaisuudessaan, mutta ei ole vain meidän mieleen.

  Kohde: Puerto Rico, Espanja Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 02.05.2017 Kategoria: Puerto Ricon hotellit
 • Crowne Plaza

  Hotelli: Crowne Plaza Helsinki

  Siistit ja hiljaiset huoneet. Käytävältä eikä pihalta kantautunut ääniä huoneeseen lainkaan. Sai nukuttua hyvässä sängyssä kunnon unet. Aamiainen oli runsas ja monipuolinen. Respan henkilökunta oli hieman jäykkää joukkoa, sisäänkirjautuminen sekä kaikki muu heidän kanssaan asiointi oli hyvin jäykkää eikä aitoja hymyjä irronnut. Joka tapauksessa, eihän sitä respan väen kanssa tultu aikaa viettämään. Kaiken kaikkiaan mukava ja laadukas hotellivaihtoehto.

  Kohde: Helsinki, Suomi Lähettäjä: ViidakonMursu
  Lisätty: 02.05.2017 Kategoria: Helsingin hotellit

Matkavinkkejä muille?

Onko sinulla matkakokemuksia tai matkavinkkejä, joista saattaisi olla hyötyä muille matkailijoille?

Kerro kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.