Matkakokemukset ja matkavinkit

Lisää matkavinkkejä

Toimituksen kymmenen vinkkiä matkakohteisiin

Viimeisimmät matkakokemukset

 • Pieni ja kaunis

  Trakailaiset rakastavat omaa kaupunkiaan. Vanha alue on huolellisesti kunnostettua ja kaikkialla on siistiä. Järvi on puhdas, koska simpukoita näkyy järven pohjassa. Järven rantapolut ovat kaikkien käytössä. Järvelle pääsee retkelle risteilylle tai purjehtien. Kalastajia varusteineen liikkui jopa busseilla Vilnasta Trakaihin. Yhteen suuntaan hinta oli 1,80-2,00 euroa. Uimaan trakailaiset näkyivät pulahtavan milloin miltäkin laiturilta. Kaupunki kauneudessaan ja hienon tunnelmansa vuoksi oikein kutsuu kävelemään. Ruoka oli hyvää. Erityisesti Argo hotellin Gruusialainen ruoka! Aamiainen, joka kuului hotellin hintaan, piti ilmoittaa edellisen päivän aikana ja tarjoiltiin pöytään. Se oli kokemisen arvoinen korkean laatunsa vuoksi. Liettuassa saa taivaallisen hyviä leivoksia.

  Kohde: Trakai, Liettua Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 25.07.2017 Kategoria: Trakain aktiviteetit ja harrastukset
 • Örsmaris, hommat ei toimi

  Hotelli: Orsmaris Boutique Hotel - Boutique Class

  Olimme Boutique Hotelli Örsmariksessa viikon. Siivous hotellissa oli aivan ala-arvoista. Vessaa ei pesty viikon aikana kertaakaan, kokolattiamattoa ei imuroitu ollenkaan, pyynnöstä vaihtoivat kerran aluslakanan ja tyhjensivät tuhkakupin parvekkeelta. Hotelli ei todellakaan vastaa **** tähteä. Aamiaispöydän ruuat olivat lämpimässä esillä. Lisäksi oli hirveä helle mutta onneksi emme saaneet vatsatautia. Menimme aamiaiselle heti klo 8. Kahviautomaattia ei pesty eikä paljon mitään muutakaan. Tarjoilijat aamulla olivat nuoria poikia. He olisivat tarvinneet opastusta asiaan. Rannalla voi tilata huoneen piikkiin juomaa ja syötävää. Maksoin aina käteisellä koska huonelaskuissa näytti olevan sekaannuksia.Rannalle tarjoilu toimi hyvin. Pojat olivat mukavia ja ystävällisiä. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla. Helppo mennä keskustaan dolmus busseilla. Yksi suunta 2,50 tai 2,75 liiraa / hlö. Moskeijaa ei ole ihan lähellä joten rukouskutsut eivät kuulu...  Lisää...

  Olimme Boutique Hotelli Örsmariksessa viikon. Siivous hotellissa oli aivan ala-arvoista. Vessaa ei pesty viikon aikana kertaakaan, kokolattiamattoa ei imuroitu ollenkaan, pyynnöstä vaihtoivat kerran aluslakanan ja tyhjensivät tuhkakupin parvekkeelta. Hotelli ei todellakaan vastaa **** tähteä. Aamiaispöydän ruuat olivat lämpimässä esillä. Lisäksi oli hirveä helle mutta onneksi emme saaneet vatsatautia. Menimme aamiaiselle heti klo 8. Kahviautomaattia ei pesty eikä paljon mitään muutakaan. Tarjoilijat aamulla olivat nuoria poikia. He olisivat tarvinneet opastusta asiaan. Rannalla voi tilata huoneen piikkiin juomaa ja syötävää. Maksoin aina käteisellä koska huonelaskuissa näytti olevan sekaannuksia.Rannalle tarjoilu toimi hyvin. Pojat olivat mukavia ja ystävällisiä. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla. Helppo mennä keskustaan dolmus busseilla. Yksi suunta 2,50 tai 2,75 liiraa / hlö. Moskeijaa ei ole ihan lähellä joten rukouskutsut eivät kuulu hotelliin sisälle. Olimme Aurinkomatkojen matkalla. Lähtöpäivänä huoneenluovutus klo 12 ja lähtö hotellilta illalla klo 22.30. Jos halusit pitää huoneen klo 18 asti piti maksaa 30 euroa. Jos halusit olla huoneessa klo 22 asti, lisämaksu 50 euroa. Minusta törkeää rahastusta eikä näitä lisämaksuja matkaa varatessa ole kerrottu missään. Tämä lisämaksu on normaali käytäntö mutta minusta liian kallis.Itse en ole menossa kyseiseen hotelliin enää koskaan.

  Kohde: Marmaris, Turkki Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 25.07.2017 Kategoria: Marmariksen hotellit
 • Tokmanni

  Käytiin Tokmannilla.

  Kohde: Närpiö, Suomi Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 22.07.2017 Kategoria: Närpiön ostokset
 • Paras hotelli!

  Hotelli: Riviera Hotel & Spa

  Pari kertaa tässä hotellissa ollut ja omasta kokemuksestani aivan huippu hotelli. Lähellä rantaa, joten ei tarvitse kuin pyyhkeen heittää olalle. Ruoka hyvää ja laaja valikoima kokoaika. All inclusive sai täydet 10 pistettä. Huoneet erittäin siistit. Siivoojat käyvät joka päivä jos niin itse tahdot. Parasta kuitenkin hotellissa ystävällinen, huolehtiva ja huumorintajuinen henkilökunta. Erityisesti allaspuolen työntekijät ilahduttaa päivääsi varmasti! :) reilu kuukausi pitäisi malttaa vielä odottaa tätä kaikkea! :)

  Kohde: Alanya, Turkki Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 21.07.2017 Kategoria: Alanyan hotellit
 • Siisti huoneistohotelli

  Hotelli: 9muses

  Viihdyimme todella hyvin tässä huoneistohotellissa. Kaksiomme oli siisti ja ilmastointi toimi hyvin, tosin se oli vain makuuhuoneessa, mutta ei se meitä haitannut. Henkilökunta oli ystävällistä ja muutenkin ilmapiiri oli rento. Aamiainen oli koko viikon samanlainen,vaan eipä sekään ollut mikään ongelma, hyvin maittoi.Söimme viimeisenä iltana ennen kotiin lähtöä täällä ja se oli mielestämme paras illallinen mitä tuli syötyä viikon aikana, ( lohta, riisiä ja grillattuja paprikoita) Matkan tilasimme Apollomatkoilta, ja luulenpa, että se on ainoa matkatoimisto Suomessa, joka järjestää matkoja tähän kohteeseen. Voin lämpimästi suositella.

  Kohde: Agios Nikolaos, Kreikka Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 18.07.2017 Kategoria: Agios Nikolaoksen hotellit
 • Monta kertaa käyty,aivan ihana pieni hotelli

  Hotelli: Koidula Park

  Tällä kertaa valvonta oli puutteellinen, ovet auki myöhään yöhön... Laitoimme omaisuutemme tallelokeroon kassakaappiin. Sattuikin että voro vei yöllä kaiken???.Hotelli korvasi passikulut, rahat,ym kulut,myös piikki auki koko loppuloman ajan .Kaikille muillekin. Vain huoli identiteettivarkaudesta jäi.

  Kohde: Pärnu, Viro Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 17.07.2017 Kategoria: Pärnun hotellit
 • rooms.ee

  Hotelli: Viro loma-asunnot

  Vuokrasimme rooms.ee kautta 2huoneen huoneiston. Olimme oikein tyytyväisiä. Huoneisto oli siisti. Sisäilma oli raikas, seurueessa mukana ollut sisäilmalle herkistynyt henkilö ei oireillut huoneistossa. Sijainti oli hyvä myös. Menemme uudestaankin.

  Kohde: Pärnu, Viro Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 16.07.2017 Kategoria: Pärnun hotellit
 • Perhe-tyylinen hirsitalo hotelli järven rannalla Kuusamon lähellä

  Hotelli: Kuusamon Portti - Guest House

  Erittäin mukava paikka, hiljainen hyvä arvo, hyvä palvelu ja kotiruokaa myös suomalaista ruokaa.

  Kohde: Kuusamo, Suomi Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 15.07.2017 Kategoria: Kuusamon hotellit
 • Maanpäällinen helvetti

  Oltiin muutaman kaverin kanssa magaluffissa ja voin sano että en suosittele kenellekään oli iha hirveästi biletystä ja meteliä. Britit eivät osanneet käyttäytyä ja katujen haju oli aivan hirveä. Hotelli oli ihan magaluffin keskustassa eikä siellä todellakaan saanut nukuttua selvistäpäin. Meteli oli sietämätöntä aina aamun pikkutunneille saakka.

  Kohde: Magaluf, Espanja Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 13.07.2017 Kategoria: Magalufin ravintolat ja baarit
 • Hirvee läävä

  Hotelli: Vista sol

  Oltiin kavereiden kanssa Vista Sol nimisessä hotellissa, en suosittele kenellekään ihan hirvee läävä oli. Vesi loppu kesken suihkusta, brittien mekastus kuului koko päivän jo alku illasta Vista Solin asukkaat alkoivat bilettää ja pitää meteliä 1/5 hotelli

  Kohde: Magaluf, Espanja Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 13.07.2017 Kategoria: Magalufin hotellit
 • Lidon saari

  Ihastuttava matkakohde, rauhallinen ja siisti. Uimaranta aivan upea, tosin 4 matkapäivän aikaan rannalle alkoi ilmestyä meduusoja.kulkeminen venetsiaan ja muille saarille sujui vaporeteilla sujuvasti , kun ostaa matkakortin .lentokentältä kannattaa ottaa venetaxi on nopea tapa tulla lidoon.yleisesti ruoka venetsiassa oli suht.hyvää hintaansa nähden.

  Kohde: Venetsia, Italia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 09.07.2017 Kategoria: Venetsian muita vinkkejä
 • Jylhät vuoret ja turkoosi meri

  Baska Voda on pieni n. 3000 asukkaan kylä Makarska rivieralla Kroatiassa. Upea vuorijono kohoaa kaikkialla ympärillä laskeutuen postikorttimaisen turkoosiin mereen. Mäkisen maaston vuoksi Baska Vodan hotelleissa ei yleensä ole uima-altaita. Heinä - elokuussa pieni kylä on tupatentäynnä turisteja ja kylän ranta ruuhkainen. Pienen kävelymatkan päästä löytää privaatimpia rantaplänttejä (ja jopa nudistirannan) helposti. Kohde on erinomainen lapsiperheille ja aurigonpalvojille. Sora ja kiviranta. Aktiiviselle lomailijalle Baska Voda on päivässä koluttu läpi, mutta jos haaveilee rannallalevyttämisestä, tämä on paratiisi! Ostokset ja ruokailu: Baska Vodassa ei oikein ole muita kuin turistiliikkeitä, turisteille suunnattuja ravintoloita ja coctail-baareja. Hintataso on melko kallis, lähes Suomen tasoa, myös ruokakaupoissa. Paikallinen olut on halpaa n. 3€ Pizza 8-10€, sisäfile 20€. Paikallista keittiötä on vaikea kommentoida, emme onnistuneet...  Lisää...

  Baska Voda on pieni n. 3000 asukkaan kylä Makarska rivieralla Kroatiassa. Upea vuorijono kohoaa kaikkialla ympärillä laskeutuen postikorttimaisen turkoosiin mereen. Mäkisen maaston vuoksi Baska Vodan hotelleissa ei yleensä ole uima-altaita. Heinä - elokuussa pieni kylä on tupatentäynnä turisteja ja kylän ranta ruuhkainen. Pienen kävelymatkan päästä löytää privaatimpia rantaplänttejä (ja jopa nudistirannan) helposti. Kohde on erinomainen lapsiperheille ja aurigonpalvojille. Sora ja kiviranta. Aktiiviselle lomailijalle Baska Voda on päivässä koluttu läpi, mutta jos haaveilee rannallalevyttämisestä, tämä on paratiisi! Ostokset ja ruokailu: Baska Vodassa ei oikein ole muita kuin turistiliikkeitä, turisteille suunnattuja ravintoloita ja coctail-baareja. Hintataso on melko kallis, lähes Suomen tasoa, myös ruokakaupoissa. Paikallinen olut on halpaa n. 3€ Pizza 8-10€, sisäfile 20€. Paikallista keittiötä on vaikea kommentoida, emme onnistuneet sellaista kylästä löytämään. Tuotteissa on yleensä aina hintalappu, eikä tinkimistä tai tyrkyttämistä harrasteta. Palvelukulttuuri saattaa välillä tuntua todella töykeältä, jos viitsii opetella muutaman sanan paikallista kieltä, hymy heltiää helpommin. Tippi ei ole pakollinen, mutta jätimme 5-10% ravintolassa. Paikallisten kielitaito on yleensä heikko, nuoret puhuu paremmin englantia. Osta näitä! Oliiviöljy Dalmatialaiset viinit Laventeli Hunaja Juustot Kalkkikivikorut ja esineet Vesimeloni Aktiviteetit: Matkusta bussilla Splitin kaupunkiin! n. 60 min ja 7€. Splitissä yöelämä on vilkasta, mutta harmillisesti viimeinen bussi Makarskaan päin lähtee jo klo 22.30. Kävimme vanhan kaupungin alueella Splitilucious- tourin 90 minuutin Game of Thrones - kierroksella 22€. Ehdottomasti suosittelen! Vuokraa maastopyörä! Me ajeltiin vaativaa maastopyöräreittiä omatoimisesti. Vuorenrinteillä on kauniita pikkukyliä jotka houkuttelee haastamaan kuntoilijan. Tiet rinteille ovat hyvin jyrkkiä ja jouduttiin taluttamaan lähes koko nousu. Karttoihin merkatut "tiet" ei välttämättä ole kuin kärrypolkuja ja niillä saattaa olla puomeja. Yritä välttää päätiellä pyöräilyä, siltojen kohdilla ei välttämättä ole piennarta. Muista ottaa paljon vettä mukaan ja kypärä päähän! Vähemmän hurjapäille on tarjolla 10 km rantabulevardia kumpaankin suuntaan ja uimaan pääsee mistä vaan! Rafting Cetina-joella! Matkan parasta antia 3-4 tunnin rauhallinen jokimatka kumiveneessä. Matkan aikana melotaan kanjonissa ja kisoissa vuorien lomassa, kiivetään luolassa vesiputouksen takana, juodaan lähteestä, hypätään jyrkänteeltä jokeen! Ei kannata jättää välistä! Pirate Rafting ainakin hakee Baska Vodasta ja antaa rahoille täyden vastineen! Muutakin aktiviteettiä on tarjolla. Baska Vodan plussia ja miinuksia + Kaikki lähellä + Maisemat + Lapsiperheiden paratiisi + Ei tinkimistä - Kalliit hinnat - Iltaelämän niukkuus - Ei uima-altaita - Turistitungos

  Kohde: Baska Voda, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 08.07.2017 Kategoria: Baska Vodan aktiviteetit ja harrastukset
 • Mieti kahdesti tuletko

  Hotelli: St. Olav Hotel

  Hotellin henkilökunta mielestäni hyvinkin töykeää, eikä tosiaan mitenkään palvelualtista. Huoneeni oli ihan okei, vaikkakin äänieristys surkeaa. Huoneessa leijaili kamala viemärin haju aina kun ikkuna ei ollut auki. Aamupala mitään sanomaton, samanlaisen saisin kotonakin syötyä. Tunnelmaltaan ihan mukava paikka, vaikkakin hankalasti kuljettava kaikkine portaineen ja sokkeloisineen käytävineen.

  Kohde: Tallinna, Viro Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 08.07.2017 Kategoria: Tallinnan hotellit
 • Park Inn by Radisson Central Tallinn

  Hotelli: Park Inn by Radisson Central Tallinn

  Huone haisi homeelle. Yleisilme siisti, mutta ei tarvinnut kovin tarkkaan ympärilleen katsella, kun huomasi jo valtavia valumajälkiä seinissä, oven kahvat, katkaisijat yms kosketuspinnat täynnä rasvaisia sormenjälkiä ja lattia oli vain huitaisten mopattu. Jokseenkin epämiellyttävä koskea yhtään mihinkään koko huoneessa. Sänky oli hyvä nukkua ja sentään lakanat oli vaihdettu. Aamiainen oli runsas.

  Kohde: Tallinna, Viro Lähettäjä: ViidakonMursu
  Lisätty: 04.07.2017 Kategoria: Tallinnan hotellit
 • Rauhallinen ja viihtyisä pieni saari

  Matkustimme tui:n valmismatkalla holboxille. Jännitti paljon kun oli lukenut meksiko kokemuksia ja rikollisuudesta ja televisiosta oli juuri tullut meksikon mielenosoituksista ja mellakoista. Kaikki sujui täydellisesti meno matkalla ja illalla olimme la palapa hotellilla ja suuntasimme heti syömään hotellin yhteydessä olevaan ravintolaan. Ravintolassa ei ollut kovin kummoista ruokaa ja aika kallista saaren hintatasoon nähden, aamupalat olivat täydelliset. Seuraavana päivänä jännitti lähteä katselemaan ympärilleen ja tutustumaan saareen mutta ei mennyt pitkään kun huomasi että paikka on tosi turvallinen ja mahtava. Ruoka oli hyvää, hintataso suomea halvempi. Shoppailtavaa ei saarella paljoa ole ja melko kalliiksi tulisi shoppailla yleensäkkin meksikossa joten ostelijalle se ei ole unelma. Paikalliset oli ystävällisiä, päivällä on vaihtelevasti ravintolat ja kaupat auki kun on siesta aika. Illalla kannattaa lähteä 6-7 aikoja varaamaan ruokapaikkaa, 8-9...  Lisää...

  Matkustimme tui:n valmismatkalla holboxille. Jännitti paljon kun oli lukenut meksiko kokemuksia ja rikollisuudesta ja televisiosta oli juuri tullut meksikon mielenosoituksista ja mellakoista. Kaikki sujui täydellisesti meno matkalla ja illalla olimme la palapa hotellilla ja suuntasimme heti syömään hotellin yhteydessä olevaan ravintolaan. Ravintolassa ei ollut kovin kummoista ruokaa ja aika kallista saaren hintatasoon nähden, aamupalat olivat täydelliset. Seuraavana päivänä jännitti lähteä katselemaan ympärilleen ja tutustumaan saareen mutta ei mennyt pitkään kun huomasi että paikka on tosi turvallinen ja mahtava. Ruoka oli hyvää, hintataso suomea halvempi. Shoppailtavaa ei saarella paljoa ole ja melko kalliiksi tulisi shoppailla yleensäkkin meksikossa joten ostelijalle se ei ole unelma. Paikalliset oli ystävällisiä, päivällä on vaihtelevasti ravintolat ja kaupat auki kun on siesta aika. Illalla kannattaa lähteä 6-7 aikoja varaamaan ruokapaikkaa, 8-9 kaikki ovat täynnä. Saari oli täydellinen paikka nollaamiseen mutta retkiäkin löytyy ja voi tehdä matkoja cancuniin ja muihin kaupunkeihin. Rannat ovat kauniimpia kuin kuvissa mitä hankala uskoa todeksi, mukava kesken auringon ottoa pulahtaa mereen, saa kylläkin kävellä meressä pitkää ennenkuin tulee syvää. Kelit oli mahtavat 25--> tuuli oli ainut mikä haittasi kahtena päivänä. Uudelleen lähtisin milloin vain! Ps. Paras ravintola on V.I.P holboxin yläkertassa la parrilla juan niminen argentiinalainen ravintola !

  Kohde: Isla de Holbox, Meksiko Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 29.06.2017 Kategoria: Isla de Holboxin muita vinkkejä

Matkavinkkejä muille?

Onko sinulla matkakokemuksia tai matkavinkkejä, joista saattaisi olla hyötyä muille matkailijoille?

Kerro kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.