Kroatia

Kroatian artikkelit

10 vinkkiä: Euroopan huikeat kansallispuistot

Euroopan ihastuttaviin kansallispuistoihin voi suunnata vuodenajasta riippumatta. Parhaimmat puistot tarjoavat elämyksiä ympäri vuoden, alueet on merkitty selkeästi ja useissa puistossa yöpymismahdollisuuksia löytyy jokaisen lompakolle. Useimpiin kohteisiin pääsee helposti omalla autolla, bussilla tai junalla - varsinkin kesäaikaan junalla matkustamien luonnon keskelle voi olla huikea elämys.

Vuoristojen ja huimien maisemien kansallispuistot ovat ainutlaatuinen elämys luontoa arvostaville, kuntotasosta riippumatta. Ne ovat erinomainen kohde muillekin kuin patikoinnista ja liikunnasta kiinnostuneille, sillä alueiden kauneudesta pystyy nauttimaan hyvin pienelläkin vaivalla esimerkiksi ohjattujen retkien muodossa. Lue lisää...


10 vinkkiä: Kroatian kaunis saaristo

Kroatian saaristossa on yhteensä yli tuhat saarta. Adrianmerellä seilatessa saari on näköpiirissä oikeastaan aina, sillä saarien välinen etäisyys ei yleensä ole kymmentä meripeninkulmaa pitempi. Kroatialla on rantaviivaa lähes 6 000 kilometriä, kun saarten rantaviiva lasketaan yhteen rannikon kanssa. Asuttuja saarista on kuitenkin vain noin 50.

Maata ympäröivä Adrianmeri on oiva kohde omatoimiselle purjehduslomalle, mutta useille saarille pääsee myös lautta- ja katamaraaniyhteyksiä käyttäen. Lue lisää...


10 vinkkiä: Dubrovnik – Adrianmeren helmi

Dubrovnikin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Kroatian suosituimmista turistikohteista. Se on erityisesti historiasta ja rantalomailusta kiinnostuneille mainio lomakohde, josta pääsee helposti päivän tai parin retkelle Bosnia-Hertsegovinan tai Montenegron puolelle. Mainioita luontoretkikohteita on läheisillä Korčulan, Lokrumin ja Mljetin saarilla, joista viimeksi mainittu on myös kansallispuisto.

Parhaat näköalat avautuvat Srđin kukkulalta, jonne johtaa muutaman kilometrin pituinen patikointireitti. Vanhankaupungin puolella ei juuri ole hiekkarantoja, mutta Lapadin niemen alueelta löytyy suosittu Copacabanan hiekkaranta. Kallionkielekkeiltä mereen hyppiminen on sekin suosittua huvia. Auringonlaskun seuraaminen illallista nauttien on tunnelmallisinta vanhankaupungin näköalaravintoloissa, joissa paikalliset kalaherkut ovat maistamisen arvoisia. Lue lisää...


10 vinkkiä: Merellinen Split

Kroatian Split on viehättävä ja persoonallinen kaupunki Adrianmeren rannalla. Splitin historia ulottuu vuoteen 295, jolloin Rooman keisari Gaius Aurelius Valerius Diocletianus rakennutti palatsin lapsuudenkotinsa lähettyville meren rantaan, Splitin Vanhaankaupunkiin. Vanhankaupungin lisäksi palmuilla reunustettu rantabulevardi ja Marjanin kukkula ovat kaupungin kiintopisteitä. Lue lisää...

Lisää valmismatkoja Kroatiaan

Matkakohteita Kroatiassa

 • Punta hotelli

  Punta hotelli on Vodicen maamerkki. Se on tavallaan ruma, mutta tuo mieleen Titon ajan. Hotelli on ok jos unohtaa paukkuvat ovet ja avoparvekkeet, jotka on erotettu lasiseinillä. Naapurin oleskelu parvekkeella vii häiritä yöaikaan, mikäli pidät omaa oveasi auki. Itse rantakohde on kaunis ja kiva. Laiva ja bussiasemalta pääsee tunnissa Sibenikiin ja kahdessa Splitiin! Ruokapaikat ovat paikallistenkin suosimia. Kävellen pääsee pikkukyliin. Sää oli toukokuun lopulla hienon vaihteleva. Hyvä loma. Kun muistaa vuoden 1991-1995 sodan, on kansa ja maa toipunut siitä hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Hintataso vähän Suomea edullisempi, riippuu miten elää.

  Kohde: Vodice, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 27.05.17 Kategoria: Vodicen muita vinkkejä
 • Baska Vodan ja Brelan kauniit kylät

  Kesällä 2016 teimme ensi visiitin Kroatiaan. Loppujen lopuksi päädyimme edullisimman hinnan takia Baska Vodaan. Emme ole katuneet, sillä paikka oli kaunis. Turkoosi meri ja jylhä Piokovo vuori. Viereinen Brelan kylä oli jopa idyllisempi, mutta vähän shoppailu paikkoja. Ruoka oli hyvää pettymyksiä ei tullut. Teimme retken myös Hvarin ja Bracin saariin. Makarskaan oli 10 km. Paikat ovat pieniä, joten meille meriretki toi vaihtelua. Olimme juhannuksen aikaan ja lämpötila oli päivisin 27-34 astetta. Uitua tuli ja nuori pomppi vesiparkissa. Paljon rappusia ja ylämäkeä. Hinnat 20-30% halvempia osittain. Aivan pian lähdemme Dubrovnikiin ja Montenegron Budvaan ja Kotoriin käymään.

  Kohde: Makarska Riviera, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 25.05.17 Kategoria: Makarska Rivieran muita vinkkejä
 • Split loistava kesäinen kaupunki- ja rantalomakohde

  Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja. Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka. Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of...  Lisää...

  Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja. Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka. Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of Splitissä on upea ulkoilmaterassi, josta on näkymät vuorille. Keskustasta pääsee molempiin kauppakeskuksiin bussilla nro 18. City of Split on kauempi kauppakeskus, josta on kävelymatka sitten Mall of Splittiin.

  Kohde: Split, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 20.05.17 Kategoria: Splitin muita vinkkejä
 • Tylsä paikka

  Oltiin pari vuotta sitten viikko Bracin saarella Bolissa. Oli myös auto vuokrattuna koko ajan. Ajeltiin kaikki saaren tiet ja käytiin kerran mantereellakin, ilman autoa. Saarella ei ole varsinaisesti mitään kiinnostavaa nähtävää. Mantereelle menossa kuluu paljon aikaa. Kuuluisa, kaikissa esitteissä näkyvä "liikkuva" niemi on uimarantana onneton, nyrkin kokoisista kivistä muodostunut. Eipä siellä sitten juuri ketään ollutkaan. Kroatiassa on paljon nähtävää, mutta kannattaa mennä mantereen puolelle, sieltä pystyy liikkumaan helposti hauamiinsa kohteisiin.

  Kohde: Brac, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 27.01.17 Kategoria: Bracin nähtävyydet
 • Taj Mahal -ravintola

  Olimme syömässä Lero Hotellin Taj Mahal -ravintolassa neljän aikuisen ja kahden lapsen ryhmällä. Ruoka oli todella hyvää, henkilökunta oikein avuliasta ja live musiikkia oli tarjolla. Suosittelen tätä teille!

  Kohde: Dubrovnik, Kroatia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 10.10.16 Kategoria: Dubrovnikin ravintolat ja baarit

 

Oletko käynyt Kroatiassa?Kirjoita omista kokemuksistasi Kroatiassa! Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

sadey80

Kohde: Pula
Ajankohta: Heinäkuu 04, 2017 - Heinäkuu 11, 2017
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

 

Oletko menossa Kroatiaan?Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Jeppu

Kohde: Baska Voda
Ajankohta: Syyskuu 07, 2016
Kommentti: Missäs kandee käydä?
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

hautala

Kohde: Zagreb
Ajankohta: Tammikuu 03, 2016 - Tammikuu 06, 2016
Kommentti: pieni, idyllinen kaupunki
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

Sinisara

Kohde: Split
Ajankohta: Lokakuu 10, 2015 - Lokakuu 17, 2015
Kommentti: Omatoimimatka Norwegianin lennoilla. Majoitus Airbnb: n kautta.
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

Anita1955

Kohde: Brac
Ajankohta: Heinäkuu 29, 2015 - Elokuu 05, 2015
Kommentti: Toivon näkeväni kaunista luontoa ja tutustumista paikallisiin ihmisiin.
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

Lighthouse19

Kohde: Split
Ajankohta: Kesäkuu 19, 2014 - Kesäkuu 26, 2014
Kommentti: Kroatia on Hot
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

 

Oletko vieraillut Kroatiassa?Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Kroatiasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Kroatia
Virallinen nimi: Kroatian tasavalta
Englanninkielinen nimi: Croatia
Pääkaupunki: Zagreb
Pinta-ala: 56 594 km²
Asukasluku (2005): 4 496 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, ortodoksit, sunnimuslimit, protestantit
Itsenäistynyt vuonna: 1991
Viralliset kielet: kroatia (= serbokroatia)
Puhutuimmat kielet: serbokroatia, sloveeni
Englanninkielinen nimi: Croatia
Etäisyys Helsingistä: 1783 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 30min
Rahayksikkö: kuna
Valuuttakurssi (1 EUR): 7,41 HRK

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikaero Suomeen: Ei tiedossa.

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +385
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 94 tai 112
Palokunta: 93 tai 112
Poliisi: 92

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Kroatia
Suomen suurlähetystö Kroatiassa
Ulkoasiainministeriön matkustustiedote: Kroatia
Kroatian suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Kroatia
Suomenkielinen Wikipedia: Kroatia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Kroatia
Pieni hetki, sivua ladataan.