tuupu: Omat matkat

tuupu

nainen
Haapavesi
Liittynyt: 24. elokuuta, 2008

Tulevat matkat

tuupu ei ole lisännyt yhtään tulevaa matkaa.

Menneet matkat

  • Kairo
    Lähtö: Maaliskuu 01, 2013
    Paluu: Maaliskuu 10, 2013
    Ensimmäinen Kairon matka. Mieleen jäi päällimmäisenä hurja liikenne ja egptiläisten rakkaus leimoihin. Menimme Mohamedin kanssa naimisiin ja siinä tuli kierreltyä usea toimisto, hurjasti paperita sekä todistuksia. Joka paikassa lyötiin leimoja leiman päälle ja laitettiinpa vielä peukalolla sormenjäljet :). Meillä oli vuokra-asunto...jostain. Aunto oli kiva ja hyvällä paikalla. Valtava puisto talon edessä menevän kadun toisella puolella. Läheltä löytyi myös erinomainen tavaratalo mistä sai kaikkea mahdollista mitä tarvitsi. Matkan tärkein tehtävä tuli suoritettua, eli minusta tuli rouva Hussein :D.
  • Hurghada
    Lähtö: Kesäkuu 10, 2012
    Paluu: Heinäkuu 26, 2012
    Edelleen asustimme samassa talossa Hurghadan keskustassa. Jälleen asunto oli eri, nyt erittäin tilava. Tällä kertaa laitoimme huomattavasti useammin ruokaa omassa asunossa, mutta kävimme toki ulkonakin syömässä ja ostimme katukeittöistä ruokaa mikä kyllä on tosi hyvää ja edullista.
  • Hurghada
    Lähtö: Lokakuu 25, 2011
    Paluu: Marraskuu 07, 2011
    Sama tuttu talo Hurghadan keskustassa, mutta asunto oli eri ja toisella puolen taloa, joten parveke näkymä hieman erilainen. Pari viikkoa vierähti rattoisasti nauttien lämmöstä, hyvästä ruoasta ja sopivassa suhteessa rantaelämää.
  • Hurghada
    Lähtö: Toukokuu 05, 2011
    Paluu: Toukokuu 18, 2011
    Asuimme Mohamedin kanssa vuokra-asunnossa Hurghadan keskustassa. Kiertelimme kaupunkia kauppoja päivisin ja kahviloita iltaisin. Old Vic beachin maksullisella rannalla kävimme viettään rantaelämään pari-kome kertaa viikossa. Katukeittiöiden ruoka oli maistuvaa. Lämmintä, aurinkoa ja rakkautta riitti :).
  • Hurghada
    Lähtö: Marraskuu 10, 2010
    Paluu: Marraskuu 17, 2010
    Toinen matka Egybtiin vuoden sisällä, tällä kertaa enemmän rantalomakohde. Hotellini oli Hurghadan vanhassa kaupungissa ja nautin lomastani myös täällä täysin siemauksin. Kohteena aivan erilainen, kuin Luxor, mutta sama rento ilmapiiri, ihanat ihmiset ja hyvä ruoka jota tälläkertaa söin monessakin paikssa ja jälleen sairastumatta. Egyptin mystisyyden aisti myös täälä vaikka historiaan ei törmänny juuri, kuin matkamuistoissa. Ilma oli vielä lämmin ja meren turkoosi väri oli aivan upea. Retki sukellusveneellä meren syvyyksiin oli mahtava!! Olen aina ajatellut, että joka matka pitää suunnata eri paikkaan, mutta Egyptiin palaan vielä, ehkä piankin pyramiidit on nähty vain lentokoneesta ja Kairossakin olisi kiva käydä. Olisiko seuraava kohde Aleksandria?
  • Luxor
    Lähtö: Maaliskuu 03, 2010
    Paluu: Maaliskuu 10, 2010
    Luxor on historiasta kiinnostuneelle loistava kohde, mutta niilekkin jotka eivät siitä ole hurjasti innostuneita aivan loistava matkakohde. Historian läsnäolo kädenulottuvilla saa innostumaan siitä, joskin siitä voi saada myös yliannostuksen. Viikko vierähti nopeasti ja ihmiset ovat ystävällisiä. Luxorissa saa kokea myös aidon Egyptiläisen ilmapiirin ja näkee kuinka paikalliset elää ja asuu. Kokemus hotellista ja palvelusta oli hyvä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarjolla laidasta laitaan ja hinta edullinen. Söimme kyllä koko ajan hotellissa, emmekä uskaltautuneet "ulos" syömään, mutta vältyimme myös Faaraon kiroukselta (Antinalit oli valmiiksi varalta ostettuna). Kovaan tinkimiseen basaareissa meinasi väsyä, vinkkinä; ei kannata mennä kysymään hintaa jos et todella ole kiinnostunut tavarasta ja tinkaa....hinnat tippuu hurjasti!! Kyytiä tarjoavat hevoskuskit ärsytti välillä myös. Varsinkin, kun en periaattesta halunnut ottaa kyytiä, säälitti niin vuohiset verillä olevat hevos parat :(. Niilin risteily oli aivan upea kokemus. Maan mystisuus ja upeus vei kyllä sydämeni!!
  • Tallinna
    Lähtö: Kesäkuu 08, 2009
    Paluu: Kesäkuu 12, 2009
    Käytiin Tallinassa "eroon silmälaseista" reissulla. Ihana vanhakaupunki ja leikkaus onnistui hienosti. Syyskuussa tehtiin jo uus reissu Tallinnaan.
  • Jerusalem
    Matkan ajankohta: Huhtikuu, 2009
    Tää on nyt suunnitteila, et lähtäs vanhempieni kanssa käymään Israelissa se on vuosien unelma ja jospa se nyt toteutuisi =). Tarkoituksena tehdä sellainen opastettu ryhmämatka missä käytäisiin tutustumassa tunnettuimpiin raamatun paikkoihin. Tää suunnitelma on sit siirtyny, ehkä syksyllä 2010 lehtimajajuhlille!
  • Obzor
    Lähtö: Elokuu 07, 2008
    Paluu: Elokuu 14, 2008
    Olimme lomalla Obzorissa 7-14.8.2008. Obzor oli meille kaikille uusi lomakohde. Bulgariassakin ryhmästämme oli aiemmin käyny ainoastaan minä (Kultahietikolla elokuussa -06). Mikäli haluat lomallasi rentoutua ja ahdistut liiasta turisti tungogsesta Obzor on oiva lomakohde. Aidon Bulgarialaisen kylän tunnelma välittyy vaikka turisteja kuitenkin on suurin osa väestöstä lomakautena. Ranta on aivan upea ja sinne mahtuu auringonottoon. Ainoa miinus on, jos mukana on pieniä lapsia ranta syvenee aika pian ja aallot mereltä olivat lähes päivittäin aika voimakkaat. Rannan puolesta välistä mereen laskee kuitenkin pieni kanava/joki jonka \"suistossa\" on matala lasku alue jossa olisi varmasti pienten lasten kanssa hyvä polskia. Olimme hotelli Casablancassa ja mielestämme hotelli oli todella hyvä. Iltaohjelmaa siellä ei juurikaan ollut järjestetty. Matkaamme sisältyi aamupala joka oli todella hyvä ja monipuolinen. Aktiviteettejä löytyi rannalta, perinteiset banaaniveneet, liitovarjo lennätykset yms. lisäksi rannalla oli pieni tivoli kuten myös kylän keskustassa. Katdulla olevia muotokuvamaalareita ei Obzorissa ollut mikä jäi harmittamaan, kun olin varannut lasten kuvat matkalle mukaan. Ostos kojut risteili keskustan kaduilla ja tarjontaa oli ihan riittävästi ainoastaan nahkalaukkuja ei juurikaan ollut, kun ainoastaan yhdessä kaupassa. Hintataso oli alhaisiempi kuin parivuotta aiemmin Kultahietikolla. Tavernoita ja ruokaravintolita oli tiheään, ruoka oli hyvää ja edullista. Obzorista puuttui kokonaan \"sisäänheittäjät\". Kävimme omatoimisesti päivämatkan Sunnybeachilla ja Varnassa. Ensimmäisessä taksilla ja jälkimäisessä bussilla. Ne reissut onkin jo oma tarinansa, jos jotain kiinnostaa niin kerronmielelläni =).
  • Jäämeri
    Matkan ajankohta: Toukokuu, 2008
    Jälleen pohjoisen reissun yhteydessä Norjaan. Nyt suuntana oli Tanan kautta, Tenovuon sivuitse upeiden tuntureiden yli Bodsjyrtiin (ei oikeinkirjoitu takuuta), Aivan uskomaton reissu, tuntureilla tuli ihan epätodellinen tunne, kun ei tiennyt missä maa loppu ja taivas alkaa.
  • Kultahietikko
    Lähtö: Elokuu 03, 2006
    Paluu: Elokuu 10, 2006
    Ihastuin Bulgariaan tällä reissulla vaikka Kultahietikon turisti paljous meinasi välillä ahdistaa. Lämmintä oli, ruoka oli hyvää ja ostokset halpoja. Ranta oli päivisin niin täynnä, ettei sekaan juuri mahtunut. Uimassa kävimme meressä iltaisin ja auringon-ottoon keskityimme lähinnnä hotellin auma-altailla. Hotellime oli Park hotel Odessos joka oli todella hyvä ja laadukas hotelli. Lyhyt matka Varnaan oli iso plussa =).
  • Jäämeri
    Matkan ajankohta: Lokakuu, 2004
    Lomailimme Utsjoella ja samassa yhteydessä kävimme Norjan puolella Jäämeren "kierto ajelulla". Suuntasimme lähinnä "Lintukallioiden kautta" Vesisaareen. Äärettömän hienot maisemat ja vaikka syksy oli pohjoisen sijainnin huomioiden pitkää, sattuivat säät suosimaan meitä.
  • Palma Nova
    Lähtö: Lokakuu, 2003
    Paluu: Lokakuu, 2003
    Paikka oli erittäin kiva ja viihtyisä. Säät eivät enää syyslomalla olleet helteiset, mutta lämmintä riitti ja aurinkoakin sai ottaa. Rannalle mahtui hyvin, koska pahin turistikausi oli jos ohi. Meidän lomaviikko oliviimeinen, kun seuramatkoja järjetettiin. Hintataso oli jo tällöin Suomen luokkaa joten pikku rahoilla matkale ei kannata lähteä. Hotelli oli Ponent Mar, joka oli hieno ja laadukas hotelli, suosittelen.
Pieni hetki, sivua ladataan.