Xi'anissa sijaitseva terrakotta-armeija on Kiinan tunnetuimpia nähtävyyksiä
Xi'anissa sijaitseva terrakotta-armeija on Kiinan tunnetuimpia nähtävyyksiä
· Napsun toimitus

Siintääkö haaveissa Kiinan matka? Katso tästä vinkit nähtävyyksiin

Kiina on valtavan kokoinen maa, jossa ei ehdi nähdä edes murto-osaa nähtävyyksistä yhdellä vierailukerralla. Maan keskeisiä nähtävyyksiä ovat Kiinan muurin ohella Kielletty kaupunki ja Kesäpalatsi Pekingissä.

Kiina on pinta-alaltaan maailman suurimpia maita eivätkä sieltä nähtävyydet lopu. Jostakin on kuitenkin aloitettava. Tässä viisi kohdetta, jotka jokainen Kiinan matkasta haaveileva voi lisätä omalle listalleen vaikka heti.

Historiallinen terrakotta-armeija on yksi Kiinan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Shaanxin maakunnassa, Xi’an kaupungin lähellä sijaitsevat terrakottasoturit ovat peräisin Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shi Huangdin ajalta. Keisari hallitsi vain lyhyen aikaa, mutta saavutti valta-aikanaan paljon. Vuosina 246 - 206 eaa rakennettua mausoleumia oli rakentamassa 720 000 ihmistä. Nyt sitä koristaa noin 8 000 aidon kokoista sotilaspatsasta. Nähtävyyden läpikäymiseen kannattaa varata aikaa noin puoli päivää.

Xihu, suomeksi tunnettuna nimellä Länsijärvi, on järvi Hangzhoussa Etelä-Kiinassa. Alaa järvellä on noin 6,5 neliökilometriä ja sitä halkoo kolme pengertietä. Alueella on runsaasti temppeleitä ja pagodia, puutarhoja ja tekosaaria, jotka tekevät siitä hyvin suositun matkakohteen paikallisten ja turistien keskuudessa.

Kokonsa vuoksi järveltä löytyy lukuisia erinomaisia paikkoja ihastella maisemia, mutta erityisesti Dawn of the Causeway in Spring -kävelyreitti, Lootus-allas ja Winery Yard järven luoteisosassa sekä Orioles Singing in the Willows Qingbo-portin lähellä ovat kokemisen arvoisia.

Xihu eli Länsijärvi
Xihu eli Länsijärvi

Yangtzen pato on kesyttänyt aikoinaan tulvivan ja vaarallisen Yangtze-joen nähtävyydeksi, joka tuottaa samalla valtavat määrät sähköä sekä toimii liikenteen yhdistäjänä. Pato valmistui vasta vuonna 1988, ja se tuottaa peräti 10 % Kiinan sähköstä. Parhaiten valtavan padon näkee päiväristeilyllä pitkin jokea. Risteilyllä voi ihailla joen ympäröivää kaunista luontoa ja järkälemäisiä rakenteita, joita maailmassa ei useita ole.

Yangtze-joen pato
Yangtze-joen pato

Kielletty kaupunki on palatsialue Pekingin keskustassa. Sijaintinsa vuoksi se onkin yksi maan suosituimpia nähtävyyksiä. Sen edessä sijaitsee kuuluisa Taivaallisen rauhan aukio eli Tian’anmen-aukio.

Kielletty kaupunki oli maan hallintokeskus sekä keisarien asuinalue. Sen muurit ovat yli 10 metriä korkeat ja alaa sillä on 72 hehtaaria. Vierailijat pääsevät ihailemaan halleja ja asuinrakennuksia sekä keisarillista puutarhaa, josta löytyy kalalammikoita, taolainen temppeli ja veistoksia.

Kielletty kaupunki Pekingissä
Kielletty kaupunki Pekingissä

Kesäpalatsi, keisarien entinen kesäinen lomapaikka, sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Pekingistä. Alunperin Jin-dynastian aikana rakennettu kokonaisuus on rakennettu uudestaan usein, ja sen historia onkin moninainen ja kiinnostava.

Palatsi toimii nykyisin puistona, ja sen on suosittu matkakohde Pekingiin matkaaville. Palatsialue kattaa noin 294 hehtaaria, josta peräti kolme neljäsosaa on vettä. Kiinan suurimpana ja parhaiten ylläpidettynä kuninkaallisena puistona tunnettu Kesäpalatsi kätkee alueelleen jopa  3 000 rakennelmaa, paviljonkeja, torneja, siltoja ja käytäviä.

Kesäpalatsi
Kesäpalatsi

Lähde: China Highlights 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.