Venetsia

 • Venetsia, Italia
 • Venetsia, Italia
 • Venetsia, Italia
 • Venetsia, Italia
 • Venetsia, Italia
 • Venetsia, Italia

Venetsian artikkelit

10 vinkkiä: Romanttinen Venetsia

Mielikuvien mukaisesti Venetsia on ollut rakastuneiden parien romanttinen matkakohde jo vuosisatojen ajan. Sitä ennen 118 saarelle rakennettu, 354 sillan yhdistämä kaupunki oli kuitenkin Välimeren alueen loistavin merimahti, jonka laguunista lähti kauppa- ja sotalaivoja joka puolelle silloista tunnettua maailmaa.

Vanhakaupunki on yhä samannäköinen kuin 600 vuotta sitten, mikä tekee sen ilmapiiristä erityisen kiehtovan. Vastaavanlaista arkkitehtonista ihmettä, kelluvaa kaupunkia, on vaikea löytää mistään muualta. Keskusta täyttyy kesäaikaan matkailijoista, mutta aitoa italialaista tunnelmaa löytyy kaupungin syrjäkaduilta ja saarilta. Lue lisää...


10 vinkkiä: Häämatkalle Euroopan aurinkoon?

Täydellinen auringonlasku, lumoava merimaisema. Unelmien uima-allas, hempeä kesäpäivä. Eurooppa on täynnä aivan upeita kohteita ja toinen toistaan romanttisempia hotelleja häämatkalle aikoville. Jollei matkakohde ole ollut ehdottomasti lukittuna jo aikaisemmin, saattaa valinnan vaikeus yllättää häämatkaa suunnittelevat.

Tässä poimintoja ihanista kohteista ja hotelleista, jotka sovipat loistavasti erityisesti kesäkaudella häämatkalle lähteville. Kohteiksi valikoitui muun muassa Geneve, Santorini, Lido di Jesolo, Como-järvi sekä Benidorm. Lue lisää...

Venetsian sääennuste

ti 25.7.

Mahdollisia ukkosmyrskyjä
26°C | 17°C
4 m/s

ke 26.7.

Mahdollisia ukkosmyrskyjä
26°C | 19°C
4 m/s

to 27.7.

Puolipilvistä
27°C | 20°C
5 m/s

pe 28.7.

Pilvetöntä
28°C | 22°C
5 m/s

la 29.7.

Puolipilvistä
29°C | 22°C
5 m/s

su 30.7.

Mahdollisia ukkosmyrskyjä
30°C | 22°C
4 m/s

ma 31.7.

Puolipilvistä
31°C | 23°C
5 m/s
Lisää valmismatkoja Venetsiaan

Matkakohteita Venetsian lähellä

Suosittuja hotelleja Venetsiassa

 • Lidon saari

  Ihastuttava matkakohde, rauhallinen ja siisti. Uimaranta aivan upea, tosin 4 matkapäivän aikaan rannalle alkoi ilmestyä meduusoja.kulkeminen venetsiaan ja muille saarille sujui vaporeteilla sujuvasti , kun ostaa matkakortin .lentokentältä kannattaa ottaa venetaxi on nopea tapa tulla lidoon.yleisesti ruoka venetsiassa oli suht.hyvää hintaansa nähden.

  Kohde: Venetsia, Italia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 09.07.17 Kategoria: Venetsian muita vinkkejä
 • Ihana matka Venetsiaan turistisesongin ulkopuolella

  Tässä on blogikirjoitukseni Venetsian-reissustamme. Toivottavasti siitä on hyötyä! http://tutuillateillavieraillakaduilla.blogspot.fi/2016/03/ihana-helmikuinen-venetsia.html

  Kohde: Venetsia, Italia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 01.03.16 Kategoria: Venetsian nähtävyydet
 • HOTELLI MALIBRA

  Todella lämpimästi voi suositella tätä hotellia, ystävällinen henkilökunta, siisti, viehättävä, kaupunkihotelli. Keskeinen sijainti. Hyvä ruoka hotellin ravintolassa, Helppo suunnistaa eri nähtävyyksiin.

  Kohde: Venetsia, Italia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 29.04.12 Kategoria: Venetsian nähtävyydet
 • Sympaattinen pieni hotelli

  Hotelli: HOTEL AL NUOVO TESON

  Olimme Venetsiassa kaksi yötä kahden pienen lapsen kanssa heinäkuun kaameimmilla helteillä. Joka päivä lämpö oli noin 35 astetta. Al Nuovo Teson sijaitsi tosi hyvällä paikalla. Vesibussilta hotellille ei ollut kävellen liian pitkä matka, vaikka sekin helteellä kahden matkasta väsyneen pikkulapsen ja matkalaukkujen kanssa kävi työstä. Lähes kaikki nähtävyydet olivat muutaman minuutin kävelymatkan päässä, Rialton silta taisi olla hiukan kauempana, mutta kävelyetäisyydellä nelivuotiaalle sekin. Henkilökunta hotellilla oli tosi ystävällistä. Aamupala ei ollut kovinkaan erikoinen, lähinnä muroja ja paahtoleipää. Meillä oli huone, jossa oli parisänky + vuodesohva. Kävelytilaa ei jäänyt käytännössä lainkaan. Päällimmäinen muistikuva hotellista on kuumuus. Huone oli järkyttävän kuuma, ilmastointi oli ihan onneton. Pyörimme hikisinä hikisissä lakanoissa ja yritimme saada nukuttua. Ikkunat sai avattua ja niissä oli idylliset...  Lisää...

  Olimme Venetsiassa kaksi yötä kahden pienen lapsen kanssa heinäkuun kaameimmilla helteillä. Joka päivä lämpö oli noin 35 astetta. Al Nuovo Teson sijaitsi tosi hyvällä paikalla. Vesibussilta hotellille ei ollut kävellen liian pitkä matka, vaikka sekin helteellä kahden matkasta väsyneen pikkulapsen ja matkalaukkujen kanssa kävi työstä. Lähes kaikki nähtävyydet olivat muutaman minuutin kävelymatkan päässä, Rialton silta taisi olla hiukan kauempana, mutta kävelyetäisyydellä nelivuotiaalle sekin. Henkilökunta hotellilla oli tosi ystävällistä. Aamupala ei ollut kovinkaan erikoinen, lähinnä muroja ja paahtoleipää. Meillä oli huone, jossa oli parisänky + vuodesohva. Kävelytilaa ei jäänyt käytännössä lainkaan. Päällimmäinen muistikuva hotellista on kuumuus. Huone oli järkyttävän kuuma, ilmastointi oli ihan onneton. Pyörimme hikisinä hikisissä lakanoissa ja yritimme saada nukuttua. Ikkunat sai avattua ja niissä oli idylliset luukut :) Näkymä oli pienelle kujalle. Kujan päässä sijaitsi pieni kauppa, josta sai ostettua ainakin juomia. Suihkullinen kylpyhuone oli pienehkö ja kun suihkussa kävi, vesi tuli melkein eteiseen saakka :-D Muistaakseni hotelli oli venetsialaiseen hintatasoon nähden halpa, ja sen sijainti on tosi hyvä. Nykyisin tähtiä näyttää olevan kaksi (en muista montako reissumme aikana oli), ja kyllä se on kummatkin niistä ansainnut. Ihan kiva perushotelli sellaiselle, joka ei aio viettää aikaansa hotellissa vaan mieluummin ihailemassa upeaa Venetsiaa!

  Kohde: Venetsia, Italia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 04.01.12 Kategoria: Venetsian hotellit
 • Näköala Canal Grandelle palatsista Ca' Foscari

  Canal Granden varrella sijaitsevista nähtävyyksistä kiinnostuneille tarjoan vinkkinä palatsia Ca’ Foscari. Ca’ Foscari Tour tarjoaa mahdollisuuden vierailla nykyään yliopiston päärakennuksena toimivassa palatsissa. Liput opastetulle kierrokselle ostin toimiston luukulta, joka löytyy mentäessä pääovesta (sisäpihan perältä) heti oikealle. Doge Francesco Foscari hankki palatsin Venetsian tasavallalta vuonna 1453. Ca’ Foscari rakennettiin kokonaan uudestaan tuolloin ja sen suunnitteli todennäköisesti arkkitehti Bartolomeo Bon. Niinpä Ca’ Foscari edustaa tyyliltään venetsialaista gotiikkaa, josta tärkein ja tunnetuin esimerkkihän on Dogen palatsi. Sijainti Canal Granden varrella on ainutlaatuinen. Ca’ Foscarilta on upeat näkymät Rialton sillalta aina Accademian sillalle asti pitkin Canal Grandea. Näkymän ovat ikuistaneet useat kuvataiteilijat, joista kuuluisin Canaletto. Restauroinnin yhteydessä vuonna 1936 suunnitelusta vastasi italialainen arkkitehti...  Lisää...

  Canal Granden varrella sijaitsevista nähtävyyksistä kiinnostuneille tarjoan vinkkinä palatsia Ca’ Foscari. Ca’ Foscari Tour tarjoaa mahdollisuuden vierailla nykyään yliopiston päärakennuksena toimivassa palatsissa. Liput opastetulle kierrokselle ostin toimiston luukulta, joka löytyy mentäessä pääovesta (sisäpihan perältä) heti oikealle. Doge Francesco Foscari hankki palatsin Venetsian tasavallalta vuonna 1453. Ca’ Foscari rakennettiin kokonaan uudestaan tuolloin ja sen suunnitteli todennäköisesti arkkitehti Bartolomeo Bon. Niinpä Ca’ Foscari edustaa tyyliltään venetsialaista gotiikkaa, josta tärkein ja tunnetuin esimerkkihän on Dogen palatsi. Sijainti Canal Granden varrella on ainutlaatuinen. Ca’ Foscarilta on upeat näkymät Rialton sillalta aina Accademian sillalle asti pitkin Canal Grandea. Näkymän ovat ikuistaneet useat kuvataiteilijat, joista kuuluisin Canaletto. Restauroinnin yhteydessä vuonna 1936 suunnitelusta vastasi italialainen arkkitehti Carlo Scarpa, minkä vuoksi Scarpan kädenjäljestä kiinnostuneiden kannattaa vierailla palatsissa. Osallistumalla Ca’ Foscari Touriin pääsee todella ainutlaatuiset näkymät Canal Grandelle ja saa kuulla kiinnostavia kertomuksia palatsin historiasta.

  Kohde: Venetsia, Italia Lähettäjä: Vieras
  Lisätty: 19.05.11 Kategoria: Venetsian nähtävyydet

 

Oletko käynyt Venetsiassa?Kirjoita omista kokemuksistasi Venetsiassa! Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

 

Oletko menossa Venetsiaan?Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

sadey80

Kohde: Venetsia
Ajankohta: Heinäkuu 08, 2017
Kommentti: Se oli sellainen pikainen kuuden tunnin Venetsiaan Pulasta. Mutta todellakin kannatti käydä. Aikaa toki olisi voinut olla enemmän.
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

TravelerWillem

Kohde: Venetsia
Ajankohta: Tammikuu 2011
Kommentti: Yksi hirvittävimmistä ja kalleimmista paikoista ikinä. Ei koskaan enää. Hyi!
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

mjokin

Kohde: Venetsia
Ajankohta: Kesäkuu 01, 2011 - Heinäkuu 01, 2011
Kommentti: Omatoimimatka junalla, laivalla, bussilla, lentäen: Venetsia-Lido di Jesolo-Vicenza-Desenzano del Garda-Milano
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

aikka

Kohde: Venetsia
Ajankohta: Heinäkuu, 2011
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

ragazza76

Kohde: Venetsia
Ajankohta: Joulukuu 08, 2010 - Joulukuu 12, 2010
Kommentti: Stanstedt, Bergamo, Bologna ja Venetsia...ihana ihana Venetsia joulutunnelmissa..ja ihanassa seurassa! Kiva oli tavata myös viimekesänä meillä 6vk viettänyt vaihtarityttö kotikaupungissaan Bolognassa ja vierailla hänen kotonaan herkkuja notkuvan pöydän ääressä..mahtava perhe! Harmi, että pitää aina palata töihin tänne kotiin..tääkin reissu jäi liian lyhyeksi..
Matkakuvat:
Matkakokemuksia:

 

Oletko vieraillut Venetsiassa?Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Venetsiasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Italia
Englanninkielinen nimi: Venice
Etäisyys Helsingistä: 1840 km
Lentoaika-arvio:[1] 2h 30min
Rahayksikkö: euro
Valuuttakurssi (1 EUR): 1 EUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT +1
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT +2
Aikaero Suomeen: Ei tiedossa.

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  F  L  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +39
Yleinen hätänumero: 112
Ambulanssi: 118
Palokunta: 115
Poliisi: 113

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Italia
Suomen suurlähetystö Italiassa
Italian suurlähetystö
Ulkoasiainministeriön matkustustiedote: Italia
Englanninkielinen Wikipedia: Venetsia
Suomenkielinen Wikipedia: Venetsia
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Venetsia
Pieni hetki, sivua ladataan.