Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Esteponassa

Kokemuksia Esteponasta, aurinkorannikolta

Sinisara    25.10.2011    Esteponan nähtävyydet    Estepona

Olimme perheen kanssa syyslomalla 2011 Esteponassa, joka sijaitsee noin tunnin taksimatkan päässä Malagan kentältä lännen suuntaan, Lento Noewegianilla, joka lennon olisi saanut hyvinkin edullisesti, jos olisi varannut ajoissa.

Huoneisto oli oikein hyvällä paikalla Esteponan satamassa, näköala merelle ja satamaan, varattuna HomeAwayn kautta edullisesti. Lauantaina satamassa oli

ns."market" joka oli aika pienimuotoinen. Kirjoisa mainitaan tuo kirpputoriksi,mutta uutta tavaraa siellä vain myytiin. Keskiviikkona olisi ollut oiken iso "market" jonkin matkan päässä keskustasta ilm Av. juan Carlos 1:llä. Sinne en valitettavasti ehtinyt.

Esteponan satamassa on pääasiassa vain ravintoloita, ja pari ruokakauppaa, ei juuri rihkamakauppojakaan.Liikenneympyrässä oli uusi turisti-info, toinen info keskustassa myös liikenneympyrässä.

Heti sataman itäpuolelta alkaa hiekkaranta, joka jatkuu itään keskustaan ja ylikin. Ranta oli lähes tyhjä, uimareita ei ollenkaan, vaikka vesi oli lämmintä. Siellä täällä oli suihku, keskustan kohdalla myös pari ravintolaa ja aurinkotuolien vuokraus. En tiedä, olivatko rantaravintolat auki enää näin syksyllä. Tuskin oli uimakoppeja. Mutta tilaa kaipaavalle suositteluni!

Satamasta oli keskustan kauppakaduille 1,5-2 km, ja tosiaan hyvä hiekkaranta siellä. Keskustassa ei tainnut olla montaakaan hotellia, ja jos oli, niin vaatimattomia. Mutta ihanneyöpymispaikka olisi itselle ollut.

Kävelykaty C. Real menee rannan suuntaisesti, ja runsaasti ravintoloita/baareja siellä. Luulisin, että hintataso olisi sataman seutua alhaisempi, vaan en mene vannomaan. Luksushotellit taas olivat aika kaukana kaupungista itään Marbellan suuntaan. En kyllä haluaisi bussilla kaupunkin matkustaa, tykkään aina olla lähellä keskustaa. Mutta upeita allasalueita ja muuta hienoutta löytyy kauempaa, ja myös kaupungin länsipuolelta.

Keskusta oli osin aika sokkeloinen, ei ehkä ihan shoppailijan paratiisi. Yhtään esim. pelejä myyvää kauppaa ei löytynyt koulupojan harmiksi, mutta sataman ruokamarket niitä möi kyllä.

Oletko vieraillut Esteponassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.