Matkakokemukset - Muita vinkkejä Rondasta

Omatoimimatka Esteponasta Rondaan

Sinisara    25.10.2011    Rondan muita vinkkejä    Ronda

Matkustin Esteponasta bussilla Rondaan. Ensin itään Marbellaan menevällä bussilla n.o 27 San Pedroon. Bussipysäkki oli liikenneympyrässä, joka ei ollut ihan keskustassa (koska yhtään kauppaa ei olut näköpiirissä, saatikka edes kioskia josta olisi saanut virvokkeita). Samaiselle pysäkille tuli sitten bussi idästä päin Torremolinoksesta saakka, jatkaen kohti Rondaa ja Sevillaan saakka. Eli Fuengirolasta ja Marbellasta on tosi helppo suora linja.

Pysäkillä oli myös bussilippuja myyvä kioski. Aikatauluja sai turisti-infosta. Montaa vuoroa ei päivässä mennyt, joten vierailuni Rondassa jäi kovin lyhyeksi, kun en arvannut jäädä sinne siestan ajaksi. Jos sielläkin olisi kaikki liikkeet kiinni, niin mitäpä siellä yksin palloilemaaan.

Nousu San Peddrosta oli yhtä serpentiiniä. Maisemat eivät olleet mielestäni erikoisia, vähän petyin.

Rondaan päästyä kiidätin Puento Nuevon sillalle. Joitakin turistiryhmiä näkyi, mukava oli omin päin pasteerailla. Sillalta bussiasemalle palatessa kuljin pitkin houkuttelevalta näyttävää kävelykatua Carrera Espinel. Oikein harmitti, kun en ehtinyt juuri kauppoihin poikkeilla. - Ehkä seuraavalla kerralla...

Paluumatka samaa reittiä, Lippu piti ostaa Portillon luukulta. Seuraavan bussin lähtöön olisi ollut 4 tuntia.

Oletko vieraillut Rondassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.