Kasvihuoneen tyhjennyksestä jäi vihreitä tomaatteja.Ehdotuksia niiden käytössä?Saako pikkelssiä?Muita ehdotusia?Kiitos etukäteen!
Avainsanat: vihreä tomaatti
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Tomaatti marmello .
3kg vihreitä tomaattia +1.5kg sokeria
2rkletikkaa 1tl sitruunahappoa.
huuhdotut tomaatinlohkot saavat olla sokerin kanssa yön yli viileässä.mink' jälkeen ne keitetään,välillä sekoittaen.kunnes tomaati hajoovat.Sosemyllyn tai siivilän lävitse että kuoret poistuu.Siihen lisää etikka ja vesitilkaan sekoitettu sitruunahappo.Kuoretkin voi jättää jso tahtoo.Sekoitetaan hillon sekaan ja kuumennetaan kiehumapisteeseen.
Puhtaisiin tölkkeihin ja kylmään . Tai pakasterasioihin.Jääkaappiinkin voit sitä valmistaa ja käytää .
Tässä makea herkku.
Toiset laittaa kurpitsan tavoin .Etikka liemeen pikkelsiä.
Pikkelssiä vihreistä tomaateist noin 1l.
700gvihreitötomaattialeikkaa paloiksi,350gsipulia,leikkaa renkaiksi.
liemi.
2dlvettä,3/4dl väkiviin.etikkaa,1dl soker.1dl hunajaa tai fariinisoker,2tlsuolaa,1mmvalkopippuria,2 valkosipulin kynttä,kiehauta liemi,lisää kasvikset keitä noin 1h.välillä sekot.lisää valkosipuli. Lasitölkkeihin ja kylmään.
Kysyjän kommentti
Pikkelssin ohje hyvä.Maukasta tuli,Kiitos!
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Jaa sinullekin jäi. Minä juuri tunti sitten tyhjensin isot ruukut ja pieniä vihreitä tomaatteja on jonkin verran. En viitsi rueta niitä säilömään. Jätin ulos jos vaikka pihajäniksille kelpaisi, ettei tarvitsisi koko mansikkamaata myllätä. Ovat syöneet taas viime yön aikaan paljon mansikan lehtiä.
Ilmoita asiaton vastaus
Pikkelsiä ehdottomasti, tulee todella hyvää....
kerkka.vuodatus.net/blog/279008
tässä oiva resepti...
Ilmoita asiaton vastaus
Sait hyviä ohjeita ja sitten vain säilömään,ei niitä pois kannata heittää.
Ilmoita asiaton vastaus
Ei muuta kuin tunkiolle. Huoneen lämmössä jos ovat viikon, niin jokunen saattaa kypsyäkin.
Ilmoita asiaton vastaus
Pieniä vihreitä tomaatteja voi säilöä eli keittää ne kokonaisina. Reseptiä en muista mutta löytynee googlella. On hyvä ruoan lisäke.
Ilmoita asiaton vastaus
Itse olen tehnyt chutneyta. Tuolla ohje, jätä halutessasi kirsikat pois.
www.dansukker.fi/fi/Teemat/S...%A4ke.aspx
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.