Kysytty: 07.07.2010 - 23:55

Mikä on pitäjäsi perinneruoka?



Avainsanat: perinneruoka

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 08.07.2010 - 09:31

Keuruulla noudatetaan hämäläistä perinneruokakulttuuria hyvin pitkälle.
Uuniruoka perinne aluetta. johon kuuluu nauris-,maksa-,perunalooraa.´
Imelletty peunalaatikko eli tuuvinki. Munajuusto on myös pitoihin kuuluva ruoka.
Hämettä pidetään myös mämmin alkukotina, koska täällä on paljon mämmiin liittyviä
paikkoja.
Vaikka kala ei tulisi helposti mieleen Keski-
Suomesta puhuttaessa, perinneruoka pöydässä se on jokaviikkoinen ruoka.
Lahna on Hämeen maakuntakala.
Väitetään, jopa Kivijärven kirkonkellojen soivan "muikkuja kuppiin, muikkuja kuppiin".
Sahti pitojuomana ja kotikalja heinätalkoissa, jota tehdään tynnyreissä.
Leipä on vaaleaa rieskaa. Häme on myös talkkunajauho aluetta ja mihinkäs minä
juuriltani pääsisin, syön joka päivä nyt kesällä viilitalkkunaa.
Jotta näillä eväillä pärjätään ehkä.



Lähteet:
Perinneruoka kirjasta osa tietoa.


Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 08.07.2010 - 00:00

Jaakko Kolmosen "Kotimaamme ruoka-aitta"-kirjan mukaan Helsingin perinneruoka on silakkalaatikko.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 00:33

Kesällä oman maan uudet perunat.. lisukkeena silliä gillattuja herkkusieniä täytettynä ja hyvää salaatia..


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 01:22

papaij poppoi


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 01:47

ups,silakkalaatikko,lapsuuden "herkku",meinasin ehdottaa stadilaisittain porilaista...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 07:10

Kalakukko, muurinpohjalättyset ja potaattilouta.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 08:56

Laukkamakkara, makaronivelli ja köyhät ritarit...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 09:11

Eipä kuulemma ole sellaista meidän paikkakunnalla.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 09:55

* keitetty hauki
* luumukiisseli (väskynäkräämi)
* piparjuurikastike
* silakkarullat
näin varsinais-suomes ... itse tykkään piparjuurikastikkeesta , mutta mieheni ei tykkää , joten sitä tulee tehtyä todella harvoin .. yleensä täälläpäin on myöskin kalat joita merenlähellä onkin hyvin saatavilla ja ne sit syödään monessa muodossa ...myöskin itse pidän ihan ykkösenä kalaruokia ... :)


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 19:25

ciby sen kertos mite meil tääl tois puol jokke asia ova.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 08.07.2010 - 19:58

- Kumpukset (poronverta, poronrasvaa, ruisjauhoja ja ripaus suolaa. Etelästä tulleet vaimot kuten minä pilkkovat sipulia sekaan).

- Rannassa nuotiolla paistettu lohi.

- Keitetyt lohen päät.


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 14.07.2010 - 22:58

Ei harmainta aavistustakaan. Olisikohan jotenkin muikkuihin liittyvää - ehkä tönkkösuolatut muikut.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.