Kysyn nyt Teiltä paakari-ihmiset, kuinka saan kananmunan valkuaisen kovaksi vaahdoksi. En ole onnistunut koskaan. Mikä kikka?
Olen lukenut monia ohjeita, mutta ei onnistu, vaikka olen kova leipuri, niin sitä taitoa ei minulla ole. Valkuainen ei vatkaudu, vaan on valkoista litkua.
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
muistelisn myöskin , en varma muististain , et liian tuoreet munat vaikuttais vatkaukseen .. ja kyllä sähkövatkaimella olen tehnyt marenkia joskus vuosi ja papu .. eli muutamia vuosikym .. no aikoja sitten.. tilasin joskus työelämäs munat suoraan tuottajalat viikottain , niin aina jätin niitä syrjään leivontaa varten .. ja huomasin, jotta täs asias " vanhat munat , olivat parhaita " mut ei mitkään vuosikerta munat vaan mielummin viikon tai runsaan sen...... olivat hyviä leipomiseen.. :)
Kysyjän kommentti
Kiitos Kokeilen heti kun tarvis
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Muistelisin näin, et ainakin astiat pitää olla kuivia, kananmunat huoneenlämpösiä (ite pidän kananmunat huoneenlämmös), ja yhtään keltuaist (pisaraakaan) ei saa mennä siihen valkuaisjutskaan. Samoin kun alkaa vatkata, niin vatkausta ei saa lopettaa hetkekskään, ennen kuin se vaahto on valmista, käsin vispauksessa tulee paras vaahto (mut ei sitä ite erkkikään jaksa (sori erkit), koneel saa helpommin:)
Ilmoita asiaton vastaus
erottelet keltuaiset valkuaisista,
käsinvatkauskin onnistuu, mutta helpompi koneella.
olisikohan munissa vika, nääs monesti on majoneesinteko epäonnistunut vaikka on ollut tasalämpöisiä öljy ja keltuaiset.
Ilmoita asiaton vastaus
Todella ei saa mennä yhtään keltuaista sekaan..ja hyvä olla todella huoneen lämpöisiä...Minä olen ainakin saanut sähkövatkaimella..ei saa välillä vatkainta pysäyttää..sitten vasta kun on vaahtoa..
Ilmoita asiaton vastaus
Tämä ei nyt sinua auta, mutta itse olen päättänyt, että jos leivontaohjeessa käsketään erottamaan munankeltuaiset valkuaisesta, minähän en sitä paakelsia leivo.
Ilmoita asiaton vastaus
Tämäkään vastaus ei auta, mutta kerron kuitenkin että tuo temppu ei onnistu minultakaan. En erottele keltuaisia enkä valkuaisia, sellaiset paakelsit jätän minäkin leipasematta.
Ilmoita asiaton vastaus
Ohjeita saitkin ja lisäisiköhön tuo antamani blogi hieman enemmän vatkaamaan:
openkahvila.com/blog/category/Marengit
Lähteet:
Ilmoita asiaton vastaus
Älä sure sirkkaliisa en minäkään ole onnistunut.
Ilmoita asiaton vastaus
kulho ja vispain pitää olla puhtaat ja kuivat.
valkuaiseen lisätään ripaus sokeria. tuo sokerin kanssa vispaus kovettaa vaahdon. se on siis kovaa kun jää törröttään vispilää nostettaessa ja pysyy kulhossa on muotoiltavissa. ei fyysisesti kivikovaa.
en ole ilman sokeria vispannut eli en osaa sanoa kuinka "kovaa" siitä ilman sokeria tulee.
Ilmoita asiaton vastaus
Olen vatkannut valkuaisista kovaa vaahtoa ilman sokeria, käsin., eikä ole ollut vaikeaa.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.