Kysytty: 19.02.2010 - 10:46

Mitä tehdä manteleille? Pehmenevätkö keittämällä?

Joulupaketissa tulleet mantelit yhä käyttämättä. Minulla ei ole morttelia eikä myllyä, jolla ne jauhaisin. Kauanko niitä pitäisi keittää, jotta saisin massaa? Varmaan paljon pitempään kuin joulupuuroa.



Avainsanat: mantelit resepti

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 19.02.2010 - 14:32

Minä olen pieninyt kokonaisia manteleita (vasaralla pyyhkeen välissä musertamisen lisäksi) joko raastamalla me, tai leikkaamalla niistä keittiöveitsellä palasia. Sitten olen käyttänyt ne erilaisiin ruokiin, tai leivonnaisiin. Olen käyttänyt kokonaisia manteleita myös sellaisenaan eri ruokiin makua antamaan, joten älä ole huolissasi. Kyllä sinä ilman morttelia,tai myllyäkin ne mantelisi saat käytettyä ennenkuin ne täyttävät edes yhtä vuotta jos vain itse niin haluat.



Kysyjän kommentti

Vastauksesi oli ohkaiseva ja monipuolinen.


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 19.02.2010 - 11:10

Mantelia ei ole kyllä tarkoitettu keitettäväksi, siis niitä kuorittuja tai kuorimattomia varmaan tarkoitetaan. Ne täytyy hienontaa joko mantelimyllyllä tai morttelilla.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 19.02.2010 - 11:10

Laita ne johonkin pussiin ja vaikka pyyhe siihen päälle ja vasaralla hakkaat ne pienemmäksi.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 19.02.2010 - 12:55

Syö sellaisenaan, ovat terveellisiä. Jauhimethan meillä on suussa.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 19.02.2010 - 14:23

Ei ne pehmene keittämällä. Voihan niitä syödä muutenkin, ja ostaa mantelimassa erikseen.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 19.02.2010 - 19:28

Ei kyllä pehmene keittäessä..Jos on mortteri niin sillä on hyvä hienontaa..tai laitaa muovipussiin ja hakkaa lihanuijalla hienoksi..


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.