Kauniin auringonlaskun ihaileminen on mieltä rauhoittavaa puuhaa.
Kauniin auringonlaskun ihaileminen on mieltä rauhoittavaa puuhaa.

Viisi vinkkiä: Lumoavan kauniit auringonlaskut maailmalla

Auringonlaskussa on jotain hypnoottista ja taianomaisen kaunista. Tässä viisi paikkaa, joissa auringonlasku saa todellakin huokailemaan.

Jos olet tarpeeksi onnekas päätymään paikkaan jossa auringonlasku on kauneimmillaan, suosittelemme rentoa iltakävelyä ja nauttimista hyvin yksinkertaisesta ja ilmaisesta viihteestä. Kaunis auringonlasku kruunaa hyvän matkapäivän, ja ympäri maailmaa löytyy paikkoja joissa tämä elämys on jopa nähtävyys.

1) Clifton Beaches, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Clifton Beach, Kapkaupunki
Clifton Beach, Kapkaupunki

Valkoista hiekkaa, kirkasta syvänsinistä merta silmänkantamattomiin ja täydellinen auringonlaskun värittämä taivas. Ei ihme, että Clifton on suosittu asuinpaikka Kapkaupungin varakkaimpien asukkaiden keskuudessa.

Neljästä rantaosuudesta muodostuva Clifton Beaches, Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa on helpointa saavuttaa alueelle säännöllisesti kulkevalla bussilla, sillä parkkipaikan löytäminen on mahdotonta. Suuntaa suoraan jollekin neljästä rannasta, ota mukaan huopa ja nauti unohtumattomasta näystä eteläisen Atlantin rannalla.

2) Kentingin kansallispuisto, Taiwan

Kentingin kansallispuisto, Taiwan
Kentingin kansallispuisto, Taiwan

Kansallispuistoista pitävien sekä Taiwaniin suuntaavien kannattaa pitää mielessä Kentingin kansallispuisto Hengchunin niemimaalla. Korkealla läntisellä rannikolla on näköalapaikka, joka yllättäen ei ole puiston suosituimpia nähtävyyksiä.

Auringonlaskuja ja rauhaa arvostaville tämä on hyvä asia, sillä huimasta näystä voi nauttia luultavasti hyvin pienessä joukossa. Puistoon kannattaa suunnata myös trooppisten kasvien, lintujen ja perhosten vuoksi.

3) New York City, Yhdysvallat

New York City, Yhdysvallat
New York City, Yhdysvallat

New Yorkin satamasta lähtee parin tunnin risteilyjä, jotka kiertävät Vapaudenpatsaan läheisyydessä. Samalla matkaajille tarjotaan esimerkiksi lasillinen kuplivaa, ja voit ihailla suurenmoista auringonlaskua purjeveneestä käsin.

Manhattanin pilvenpiirtäjien metalli- ja lasipinnat heijastavat valoa ympärilleen samalla kun aurinko laskeutuu tarjoten väriloiston - kokemus on samalla kertaa kaunis että ihanan ylellinen.

4) Key West, Yhdysvallat

Key West, Yhdysvallat
Key West, Yhdysvallat

Key Westissä Floridassa osataan ottaa auringonlaskuista kaikki irti. Joka ilta, noin kaksi tuntia ennen auringonlaskua, ihmiset suuntaavat merenrantaan juhlimaan näkymää.

Paikalla on myyntikojuja täynnä ruokaa ja juomaa, menoa säestää livemusiikki ja kaiken kruunaa oranssin ja pinkin eri väreissä hohkaava auringonlasku.

5) Santorini, Kreikka

Oia, Santorini, Kreikka
Oia, Santorini, Kreikka

Näkymä kuin postikortti. Santorini Kreikassa tarjoaa kuvattavaa ja ihailtavaa muutenkin, mutta auringon laskiessa pieni perinteinen Oian kylä ja linnoitus Santorinin pohjoiskärjessä tarjoavat uskomattoman näyn. Nähtävillä ovat kaikki auringonlaskun värit ja taustalla kimmeltää Egeanmeri.

Paikka on hyvin suosittu, mutta paikan kauneus yleensä auttaa unohtamaan ruuhkan.

Lähde: National Geographic

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.