Road tripin maailmanennätyspariskunta nimesi Oregonissa sijaitsevan Crater Lake -kansallispuiston yhdeksi maan parhaista. Kuva: Dreamstime
Road tripin maailmanennätyspariskunta nimesi Oregonissa sijaitsevan Crater Lake -kansallispuiston yhdeksi maan parhaista. Kuva: Dreamstime

Road tripin uusi maailman ennätys - matka jatkuu edelleen

Yhdysvaltalainen pariskunta halusi rikkoa entisen maailmanennätyksen, joka tehtiin Intiassa. Kyseessä on maailman pisin yhtäjaksoinen road trip yhden maan rajojen sisällä.

Entinen ennätys oli pituudeltaan 36060 kilometriä. Greg Cayea ja Heather Thompson ovat jo lyöneet kesken vielä olevalla matkallaan vanhan ennätyksen, mutta ajamista on tarkoitus jatkaa vielä noin kuukausi. Tähän mennessä pariskunta on 103 päivän aikana matkustanut peräti 47 475 km.

Ennätysyritykseen kuuluu tiettyjä sääntöjä. Meno-paluu matkoja ei saa olla, samaa tietä ei saa ajaa takaisin 10% enempää kokonaismatkamäärästä, videotaltiointia pitää olla vähintään 10 minuuttia per päivä ja maan rajoja ei saa ylittää.

Matka alkoi Tempestä, Arizonasta, ja tie kulkee läpi 48 osavaltion. Tällä hetkellä jäljellä on 11 osavaltiota. Cayea sai idean kuunnellessaan tunnetun elämäntapavalmentajan Tony Robbinsin äänikirjaa. Harjoituksissa vastaan tuli kohta maailmanennätyksistä, ja autolla tehtävä matka tuntui miehelle mahdolliselta sillä pariskunta oli muuttamassa Philadelphiaan.

Travel and Leisure-sivuston haastattelussa Cayea kertoo aina lähteneensä tien päälle mahdollisuuden avautuessa. "Tunnen olevani tien päällä kotonani", kirjoittaa mies kirjassaan, jolla he rahoittavat nykyisen seikkailunsa.

Cayea ja Thompson ovat vierailleet mm. 22 kansallispuistossa matkansa aikana, ja kertovat Yellowstonen, Zionin ja Crater Laken kansallispuistojen olevan maan parhaita. Vastaan on tullut myös hauskoja turistinähtävyyksiä, kuten Bayhorsessa Idahossa sijaitseva hylätty aavemainen kylä.

Kauneimmaksi tieksi he mainitsevat Beartooth Passin, 110 kilometriä pitkän pätkän Yellowstonen kansallispuiston ja Red Lodgen kaupungin välissä.

Lähde: Travel and Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.