Choquequiraon inkarauniot sijaitsevat korkealla vuoristossa
Choquequiraon inkarauniot sijaitsevat korkealla vuoristossa
· Napsun toimitus

Perusta löytyy vaihtoehto suositulle Machu Picchulle – pian se avautuu maailmalle uuden tien ja köysiradan myötä

Perussa sijaitseva, salaperäinen inkaraunio Machu Picchu on maailman tunnetuimpia nähtävyyksiä. Se houkuttelee yli miljoona turistia vuosittain, mikä tekee korkealla vuorella sijaitsevasta kohteesta usein ruuhkaisen. Machu Picchulle on kuitenkin myös hieman tuntemattomampi vaihtoehto, toistaiseksi vaivalloisen matkan päässä sijaitseva Choquequirao. Tämä on kuitenkin muuttumassa rakenteilla olevan uuden tien myötä.

Inkojen rakentama ja asuttama Choquequirao sijaitsee noin 65 kilometrin päässä Machu Picchusta, korkealla Perun vuoristossa. Sitä nimitetään usein tunnetumman nähtävyyden ‘pyhäksi siskoksi’, mutta pian se voi uudistustensa myötä haalia osan Machu Picchun kävijöistä.

Choquequiraon kiviset laamat
Choquequiraon kiviset laamat

Samankaltainen arkkitehtuuri yhdistää molempia nähtävyyksiä. Siinä missä Machu Picchu houkuttelee vuosittain noin 1,2 miljoona kävijää, on 1500-luvulta lähtöisin oleva Choquequirao ollut tavoittettavissa ainostaan niille, jotka haluavat uhrata matkaan viisi päivää kävellen.

Ei siis ihme, että paikan päälle saapuvat vain urheimmat ja innokkaimmat turistit - noin tusinan verran päivässä.

Perun hallitus toivoo, että tilanne tulee muuttumaan uuden tien myötä. Suunnitteilla oleva tie yhdistää Machu Picchun ja Choquequiraon, ja paikalle ollaan rakentamassa myös rauniot yhdistävä köysirata. Näkymien uskoisi olevan huikeat, sillä Choquequirao sijaitsee noin 3050 metriä merenpinnan yläpuolella.

Näissä portaissa kulkeminen saattaa hieman tuntua vatsan pohjassa. Näkymät ovat toki upeat!
Näissä portaissa kulkeminen saattaa hieman tuntua vatsan pohjassa. Näkymät ovat toki upeat!

Uudistukset tuovat matkaajille mahdollisuuden tutkia portaikkoja, terasseja, aukioita ja temppeleitä, joista vuoren päällä sijaitseva, historiallinen nähtävyys koostuu. Choquequirao on uuden tien myötä avautumassa turisteille ja siitä tulee toivottavasti näin osa Machu Picchulla kävijöiden matkaa.

Machu Picchu
Machu Picchu

Lähde: Telegraph

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.